daab73 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Czy wersja S2R jest dobrym wyborem?? np taka jak ta: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1244255 Niestety jestem laikiem jeśli chodzi o Ducati...mam nadzieję że pomożecie... Budżet będzie oscylował do max 15k zł Pozdrawiam :flesje: Jeżeli chodzi o wersję S2R to moja prywatna opinia lepiej S2R 1000, ze względu na sprzęgło :buttrock: i te klika koni więcej, a jeżeli chodzi o ten konkretny egzemplarz to omijać go szerokim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ropuch15 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 słuchaj słów Edzia ma racje i ma wiedze pozdrowienia dla Kompozytora i Małżonki w sobote Rychu ja usłyszał mojego ST to stwierdził ze masz przy wydechach do pogrzebania :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 słuchaj słów Edzia ma racje i ma wiedze pozdrowienia dla Kompozytora i Małżonki w sobote Rychu ja usłyszał mojego ST to stwierdził ze masz przy wydechach do pogrzebania :icon_mrgreen: Jestem za a nawet przeciw bo dotychczas dźwięk tego twojego to jak jakiejś popierdułki a nie prawdziwego DUCATI :bigrazz: Rysiek też się szykuje z jakimiś następnymi kominami do 1098 do mnie do patroszenia :clap: . Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi-r Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) Podjedź kiedyś to więcej pogadamy o serwisowaniu ,kosztach ,wadach i zaletach tej marki bo na forum coś tam się dowiesz ale niema jak pogadać z kimś kto ma spore doświadczenie w przemieszczaniu się Grzechotnikmi. Oooo mamy jednego, jedynego oświeconego. :clap: Edytowane 5 Października 2009 przez rafi-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Nie będę się rozpisywał co do twardości sprzęgła ale jest sposób na poprawę tej że twardości klamki sprzęgła bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów tylko trzeba przyjechać do mnie do Modlina ,bez szkody dla żywotności w/w sprzęgła. Z całym szacunkiem dla Ciebie Edziu jak i dla Twojej wiedzy i umiejętności w posługiwaniu sie elektronarzędziami. :notworthy: Twoją metode na "ulżenie" sprzegła uwazam za grzech smiertelny. Ale to jedynie moja opinia. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Rozwincie temat, na czym to polega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 też chętnie się dowiem o jakich to herezjach mowa.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Cholera już prawie uwierzyłem w te twarde sprzęgło. Musiałem sprawdzić to na własnym organizmie :biggrin: . Wnioski z dzisiejszych jazd mam takie: - sprzęgło jest spoko, nie taki diabeł straszny, no albo ja taki twardy jestem :wink: , ma jednak wadę. Z oryginalną, pełną osłoną grzechot jest trochę za mało słyszalny :wink: , - sprzęt z dołu idzie super, właściwie nie ma co porównywać z Banditem, - jak dla mnie pozycja na Multi jest bardzo wygodna, - soczewkowe światło mijania, to lekka porażka. Właściwie jazda poza miastem = używanie świateł drogowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHALSKI Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 "Cytat Poczekaj jak trasę zrobisz. Jak niezwyczajny jesteś to nawet rozporka nie zapniesz tak boli" Cytat(edzio @ 05.10.2009 - 17:08) * Nie będę się rozpisywał co do twardości sprzęgła ale jest sposób na poprawę tej że twardości klamki sprzęgła bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów tylko trzeba przyjechać do mnie do Modlina ,bez szkody dla żywotności w/w sprzęgła Z całym szacunkiem dla Ciebie Edziu jak i dla Twojej wiedzy i umiejętności w posługiwaniu sie elektronarzędziami. :notworthy: Twoją metode na "ulżenie" sprzegła uwazam za grzech smiertelny. Ale to jedynie moja opinia. Czytam i czytam i nie mogę zrozumieć o jakich problemach piszecie ze sprzęgłem w S4 że niby ciężko.....Nie wiem jak większość ale ja używam manetki tylko do zbijania biegów bo same wchodzą bez sprzęgła w każdych obrotach, jeśli już stoję w korku to na luzie..... Robiłem po 200 km po mieście dziennie i jakoś nigdy nie odczuwałem problemów z nadwyrężoną ręką, tym bardziej jak leciałem dalej za miasto......, a wierzcie mi że do kulturystów mi bardzo daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Tak, soczewki to porazka. Dlatego zalozylem ksenon: http://www.allegro.pl/item760035962_xenony...tor_skuter.html , cieniutka przetwornica kosztuje ok 140zl. Polecam, koles z mojego Gniezna wiec nie ma problemow. Pzdr,J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 W porównaniu do innych motocykli ( nie ducati) sprzegło pracuje ciężej, ale nie na tyle by mi nawet przez mysl przeszło wydawanie pieniedzy na siłownik wiekszej srednicy. jedyny przypadek kiedy mozna umeczyć lewe przedramie to jazda w kilkukilometrowym korku z predkosciami uniemozliwiajacymi jazde na w pełni sprzegnietym silniku. W góre istotnie biegi wchodzą koncertowo bez sprzegła. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Kurde ja tam też żadnych problemów ze sprzęgłem nie miałem, ale na mnię jak ktoś wcześniej zauważył trzeba brać poprawkę hahahahahaaa...Pozdr. Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Frencci, podejrzewając niską skuteczność oświetlenia i trochę za namową Edzia, zamówiłem już w piątek zestaw od tego człowieka z Gniezna. Dziś doszła paczka. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHALSKI Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 - sprzęgło jest spoko, nie taki diabeł straszny, no albo ja taki twardy jestem :wink: , ma jednak wadę. Z oryginalną, pełną osłoną grzechot jest trochę za mało słyszalny :wink: , Jeśli chcesz zmienić kapę na otwarta za relatywnie małe pieniądze w porównaniu do oryginałów to polecam wybrać się do jakiegoś dobrego tokarza który powycina według wymyślonej koncepcji i dać do pomalowania koszt wycięcia w poznaniu to około 50 zł pomalowanie drugie tyle a efekt będzie na pewno oryginalny i nie powtarzalny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Szanowni Ducatisti.....jak tak czytam co mi wypisujecie...to ........jeszcze bardziej sklaniam sie ku włoskiej marce.Indywidualnosc,te "brutalne cechy" :) Ktoś wspominał żebym zainteresował się S2r w 1000ccm ale jednak ma obawy przed momentem obrotowym i jego dostepnoscia... Po prostu boje sie tego ;) Nie omieszkam skorzystac z przymiarki pewnego dobrego dnia....a do ponownego przemyslenia zmiany przekonal mnie ktoś kto śmignał Monsterem w piatek po Górczewskiej(na wysokosci Tesco) w Warszawie...i narobil hałasu :icon_twisted: Dziekuje Ci kolego :clap: :notworthy: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi