Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Moze na poczatek nie Desmoseidici, a Monsterek lub SS800- z 2007 roku za dobre piniadze?

Janek, ale koleżanka chce małego, coby się pod choinką zmieścił.

:cool:

Dajcie mi jeszcze z 5 lat to odłożę;)

Więc życzę cierpliwości, Klekotek :icon_mrgreen:

Wlasnei z Polski przywiezli mi slicznotke do Dublina. Ciecie ulamali mi dzwignie sprzegla i dotego nie mam powietrza w tylnym kole :eek: no poporstu wk.rw na maxa :banghead: a tutaj fotka na dzien przed opuszczenie Polszy Foto - jak by sie ktos pytal to praktycznie codziennie zasowalem od polowy listopada do polowy grudnia :icon_mrgreen:

Witam wszystkich Desmomaniaków! :notworthy: Jestem nowy na forum, nie mam (jeszcze) Ducati ale po przeczytaniu wszystkich 318 stron pomyślałem, że warto byłoby się przedstawić :biggrin: Mam na imię Tomek a 21 to chyba wiadomo co znaczy. Nikt z Was mnie nie zna ale po miesiącu ślęczenia w tym wątku czuję się jakbym Was znał od dawna tyle że wirtualnie :biggrin: No dobra wystarczy tej wazeliny. Mam dwa pytania:

-czy ktoś wie co się dzieje z Melvinem? Na początku wątku dużo się udzielał aż go wcięło :icon_question: sprzedał sprzęta i boi się przyznać, hehe...

-drugie pytanie jest raczej dla jannikiela. Szkoda że jest zima bo jestem ciekawy Twoich opinii o 1098. Wiem już co sądzisz o wyglądzie (ja tu będę bronił 1098, te światła są nawiązaniem do 916 a że kitajce zrobili podobne bo sami lepszych nie wymyślą to trudno :icon_mrgreen: ) Nie wiem jak postęp prac przy wydechach do niego i kiedy zrobisz jazdę próbną ale będę na to czekał bo Twoje opinie są więcej warte niż jakichś pismaków :icon_biggrin: Żeby nie było wątpliwości nie mam zamiaru kupować 1098. Trochę się rozpisałem :icon_biggrin:

Edytowane przez tomek21

Witaj Tomek21. Nooo...po tym '21' to juz Cie lubie :lalag: Melvin- jakos zamilkl, skrzynka mailowa jest nieczynna. O ile sie nie myle to Melv ma dorastajacego syna i moze przejal sprzeta? Faktycznie- moze ktos wie cos konkretniejszego na Jego temat?

Witam wszystkich Desmomaniaków! :notworthy: Jestem nowy na forum, nie mam (jeszcze) Ducati ale po przeczytaniu wszystkich 318 stron pomyślałem, że warto byłoby się przedstawić :biggrin: Mam na imię Tomek a 21 to chyba wiadomo co znaczy. Nikt z Was mnie nie zna ale po miesiącu ślęczenia w tym wątku czuję się jakbym Was znał od dawna tyle że wirtualnie :biggrin: No dobra wystarczy tej wazeliny. Mam dwa pytania:

-czy ktoś wie co się dzieje z Melvinem? Na początku wątku dużo się udzielał aż go wcięło :icon_question: sprzedał sprzęta i boi się przyznać, hehe...

-drugie pytanie jest raczej dla jannikiela. Szkoda że jest zima bo jestem ciekawy Twoich opinii o 1098. Wiem już co sądzisz o wyglądzie (ja tu będę bronił 1098, te światła są nawiązaniem do 916 a że kitajce zrobili podobne bo sami lepszych nie wymyślą to trudno :icon_mrgreen: ) Nie wiem jak postęp prac przy wydechach do niego i kiedy zrobisz jazdę próbną ale będę na to czekał bo Twoje opinie są więcej warte niż jakichś pismaków :icon_biggrin: Żeby nie było wątpliwości nie mam zamiaru kupować 1098. Trochę się rozpisałem :icon_biggrin:

Kominy do 1098 są na fajnym etapie -dawno skończone i czekają na założenie ale to dopiero po świętach podjedziemy do MC :notworthy: Ryśka może wtedy odrazu założymy i posłuchamy.

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

Noo Witaj Chopie:-)) , nie wiem czy Rysiek mi da przetestowac 1098- jak widzial jak bokiem szedlem po zakretach 999 -po tym pokazie moze byc trudne :icon_mrgreen: , ale jak bede mial okazje to zdam relacje...

Juz teraz moge powiedziec ze sama pozycja na motocyklu niezbyt mi pasuje- zbiornik za szeroki i me rece za krotkie, a mozliwosci poprawienia pozycji niewielkie..., no ale sie zobaczy...

Co do samego wygladu- to nie to ze mi sie nie podoba przod- po prostu nie rzuca na kolana jak w 748/916, lub 749/999, i tyle na szczescie z boku i z tylu wyglada tak :clap: ze nie sposob pomylic z ryzopedem :buttrock: ...a kominy wlasnie Mistrz KominYoda zrobil i czekaja na lepsze czasy...

Co do wspomnianego wczesniej Melvina- podobniez ma nowa babe i tu sie slad urywa...( mam nadzieje ze baba - nie modliszka), moze znow sie odezwie jak mu rozum powroci :icon_mrgreen: Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

Panowie oddałem Multi do serwisu na małe "naprawy/poprawy"

Smutno się zrobiło bo w garażu sama "polszczyzna" została.... Junak tu, Junak tam....

Ale od razu nastrój mi się poprawił jak to przeczytałem:

7-biegowa skrzynia biegów, z dwoma sprzęgłami :biggrin:

System antyblokowania :clap:

Hamulce z węgla ceramicznego :lalag:

F1-Track :notworthy:

Launch Control :eek:

wszystko za "tylko 925.000 ZŁ BRUTTO!!!"

http://gsinvest.pl/noflash/samochody_show.php?id=58&ref=all

Panowie trzeba brać puki a są....(będą wkrótce)

PS:

nie ma co się wahać. Przy zakupie dostajemy FAKTURĘ VAT plus GWARANCJE NA TERENIE CAŁEJ UE

A ja mam 2 i to zagazowane :icon_razz: , a guarancje daje z podworka do kiosku na rogu hahahaha...

Balzac Ty cos wiedziales o Melvinie ? Ale tak czasami z "rudzielcami" jest ze niecoraz znaku zycia niedaja...mi "zaginal" gdzies Wojtek 748 R- tez znaku nie daje- ale wysle mu kartkie do Mniemcowa...

Pozdr. Janek.

O Melvinie nie wiem nic.

Natomiast wczoraj byłem na pogrzebie Kamrata WojtkaZ3 z Grupy Motocyklowej Dziki Junak.

Kolega odszedł od nas nagle w wieku 54 lat. Prawdopodobnie serce. Jeszcze 3 tygodnie temu jechał w eskorcie ślubnej innego Kamrata. Wtedy padał śnieg i warunki ekstremalne i nikomu przez myśl nie przeszło że to ostania nasza wyprawa z Wojtkiem będzie.

WojtekZ3 był osobą bardzo pogodną, był zawsze uśmiechnięty i zawsze chętny do pomocy drugiemu motocykliście.

Krzysztof54 napisał o WojtkuZ3:

"..... posypał się iskrownik, motorek został na parkingu, Jacek zabrał

Balzacka na plecaczek, dojechali do Radziejowic,Wojtuś od razu zapiął

przyczepę, wsiadł w samochód, wrócili po motorek, przywieźli go do Warszawy,

Wojtuś nad ranem wrócił domu .....

....gdzieś daleko Kamrat z potłuczoną nogą. Chciałem jechać sam, ale Wojtuś

nie pozwolił, chciał pomóc, musiał jechać , wsiedliśmy w samochód, tam i z

powrotem jednym cięgiem 2500 km .....

.... Dzicze spotkanie, rozdzielanie zadań, Wojtuś chce w razie przypadku być

jako pomoc -bus, przyczepa, mówiłem, że podzielimy się transportami, żeby

też wspólnie śmignął Junackiem, odpowiedział... jeszcze pojeździmy ....

.... już nie pojeździmy, Kamracie, już nie na tym świecie .....

.... mimo swoich kłopotów i zmartwień ... zawsze byłeś uśmiechnięty, zawsze

do pomocy, bezinteresowny ....

.... a Wilno, a objazd Polski, tyle dróg było przed Tobą ......

.... strasznie mi smutno ..... "

Będzie nam go brakowało :(

Tutaj kilka zdjęć:

http://picasaweb.google.com/balzac100/WojtekZ3#

Mogę tylko złożyć wyrazy współczucia balzac [*]

Noo Witaj Chopie:-)) , nie wiem czy Rysiek mi da przetestowac 1098- jak widzial jak bokiem szedlem po zakretach 999 -po tym pokazie moze byc trudne :icon_mrgreen: , ale jak bede mial okazje to zdam relacje...

Juz teraz moge powiedziec ze sama pozycja na motocyklu niezbyt mi pasuje- zbiornik za szeroki...

Po takich popisach to nie zdziwię się jeśli nie da :icon_mrgreen: No widzisz a któryś dziennikarz po przesiadce z ryżopedowej beczki narzekał na zbyt wąski zbiornik ale co on tam wie :biggrin: Miał już ktoś może w ręku nowy numer Motocykla? Jest test/opis 1098R i Desmosedici RR. Miałem okazję widzieć parę sztuk Desmosedici RR na Ducati Island w Indianapolis. Sam wygląd robi wrażenie :icon_eek: Swoją drogą to Duc było tam na moje oko krótkowidza ze 200 (albo więcej). Niektórzy przyjechali aż z Bostonu, Nowego Jorku (czyli 750-800 mil) na Monsterach czy superbikach a pogoda był fatalna. I niech mi ktoś powie że się nie nadają do turystyki :icon_mrgreen: Ciekawe czy coś z tego wyjdzie??

http://motogp.pl/index.php?news=show&num=3055