Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Uwaga Desmomaniacy z Mazowsza i nie tylko jeśli ktoś z was chciałby żeby wasza Bolońska piękność w zimie stała w fajnej atmosferze na czerwonych dywanach i sąsiedztwie innych i nowych Włoskich piękności np.Monster s4r,1098,696 itp i chcecie aby wasz cukiereczek stał w ogrzewanym "garażu" w Warszawie lub niedalekich okolicach to w Łomiankach na Kolejowej 122 jest możliwość zrealizować tą wspaniałą wizję, miesięczny koszt nie jest wysoki i jest zawsze możliwość w czasie pracy salonu podjechać ,podłubać czy też sprawdzić jak nasz sprzęt radzi sobie z zimowym syndromem odstawieniowym. Wszelkie dane teleadresowe są na www.caferacer.pl -prosić Konrada. Ponadto przy okazji można w razie potrzeby na miejscu zamówić jakieś części lub akcesoria motocyklowe bo jest to jeden z nie wielu w Warszawie salonów i serwisów Ducati .Miejsca jest tam sporo ,chłopaki są też pozytywnie Desmozakręceni sam się zastanawiam czy swojego ST4S do nich nie wstawić ze względu przeróbki kominów przy których kurz, iskry i opiłki nie są dla niego łaskawe.Poza tym na miejscu można się też dowiedzieć szczegułów odnośnie -że ktoś ma do sprzedania Ducati 696Plus z 2008r za :buttrock: :clap: mniej niż 30tysi pln

Dziś skończyłem jeden komin od :notworthy: Ryśka :notworthy: 1098 :notworthy: a drugi zakończyłem na półmetku, jutro go skończę i muszę przyznać że z wszystkich kominów jakie ostatnio robiłem te od 1098 wychodzi najładniej ale żeby to przerobić z sensem same materiały do obu to koszt przynajmniej 150pln.Wywaliłem katalizatory i kupe żelastwa, założyłem przeloty 2 X 50mm i oczywiście wełna stalowa z nierdzewki i kocyk z włukna szklanego -ciekawe jak to będzie dudnić :icon_mrgreen: :crossy: :eek: ?

Edytowane przez edzio

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

Edek załóż na ESTEKA kocyk azbestowy i proekologicznie będzie( bo nie zakopałeś azbestu w lesie) i moto od piecyka się nie przypali :icon_mrgreen:

Wiedziałem że łatwiej będzie 1098 przerobić, co nie oznacza że łatwo...

Cholera brat nie może odzyskać amorka Ohlinsa z dawnej Aprilki( którą sprzedał przez komis bez Ohlinsa), no nic może się znajdzie..., bo już kluczyk do Aprilki się zbliża- pewnie w tej chwili mija Azory, albo inny trójkąt bermudzki...Pozdr. Janek.

Kurde czy ja nie wiem czegos co powinienem wiedziec...

Aprilka ma prawie wszystko- prawie robi dużą roznicę...a amorek skrętu może ten komis sprzedał z innym motocyklem, dokładnie nie wiadomo- bo akurat ten co wziął w komis Aprilke od Michała już nie żyje, a drugi nie może znależć tego amorka- a Ohlins tani nie jest - tera kosztuje ok. 1000 zlote...ale poczekamy...Edek szykujesz się na Litwę - bo my mamy zamiar...

Sprawa wygląda tak: Wkładamy na Transita + przyczepke 999, 1098( jak bedzie gotowy), RSV, 748 S i jadziem...

Pozdr. Janek 748 S.

Jak będziecie wracać zapytam się:

"Skąd Litwini wracają?"

i zadeklamujesz:

"Litwo, mordo ty moja.." ???

no i zobaczyc gdzie jest ta ...dzięcielina pała...

W Polsce za to ściga prokurator, nie wiem jak na Litwie :icon_twisted:

No to ja się bardzo cieszę, że koledzy na Litwę się wybierają..... :biggrin:

Jak będziecie wracać zapytam się:

"Skąd Litwini wracają?"

Pozdrawiam

balzac

Z nocnej wracają wycieczki. Wygrałem cos? A kiedy ta Litwa?

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

No ludziśka -dziś niedawno wróciłem z traski i kupiłem zapas blachy perforowanej z kwasówki 2 arkusze 1mm X 125cm X 250cm na przeloty więc moż na rok mi wystarczy -koszt nie mały,ale ciekawsza sprawa kupiłem też 8metrów kwadratowych super materiału do tłumienia układów wydechowych z drobnego wókna szklanego identyczne maty które dał mi Rysiek które ściągnoł sobie na zamówienie ze stanów -jest to kocyk z drobnego włókna szklanego o grubości 1cm do owijania rur perforowanych mięciutkie milutkie :clap: :notworthy: :buttrock: produkowane specjalnie pod układy wydechowe,identyczna jest stosowana w kominach które ostatnio robiłem :w Aprili i 1098.Normalnie nie do kupienia w Polsce.W razie jakby ktoś potrzebował mogę odstąpić dowolną ilość :icon_mrgreen: .

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737