Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Zmien przewodu na "oploty", powymieniaj oringi w pompkach i uszczelki na zaciskach i dopiero potem kombinuj z plynem- to taka rada- najlepiej jak w parze wymienisz tarcze na zeliwne - hamowanie masz wtedy zabojcze- nawet radialu nie potrzeba:-). Pozdr. Janek 748 S.

Cooo taka cisza tutaj... a ja dzisiaj postawiłem przeserwisowanego Klekota do Ryśkowej kuchni, a obok postawilim 999 aha...jeszcze jak złożymy 1098 to dostawimy, tylko jak ja kawę bedę zalewał? Pozdr. Janek 748 S.

Cooo taka cisza tutaj... a ja dzisiaj postawiłem przeserwisowanego Klekota do Ryśkowej kuchni, a obok postawilim 999 aha...jeszcze jak złożymy 1098 to dostawimy, tylko jak ja kawę bedę zalewał? Pozdr. Janek 748 S.

Właśnie przed chwilą się zastanawiałem, czy wszyscy w sen zimowy zapadli.

A z kawą zrób tak- odpalasz Duka, kawę mielisz w sprzęgle, czekasz aż moto się zagrzeje- zalewasz płynem z chłodnicy, zagryzasz "binladenkiem" i jest :lalag:

Wyborowe towarzystwo bedzie mial na zime. Moj SS musi sie zadowolic WSK-ą 125.

Kinga, a jak tam akcja poszukiwania zamienników pasków - zapodaj pytanie może ktoś wie jakie Gates lub Dayco pasują...Podaj ilość zebów i szerokość paska z tolerancją min./max.

Teraz śnieg za oknem, można cóś przy Klekotach porobić...

Pozdr. Janek 748 S.

Edytowane przez jannikiel

Niektórzy mają za późno na takie gadżety, niektórzy za wcześnie, ale są wśród nas tacy którzy mogą (a nawet powinni!) sprawić (sobie) na gwiazdkę...

http://www.chicco.pl/index.php?p0=1&p1=6&p2=30&o=1025

albo

http://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=12&p2=58&o=578

Edytowane przez desmojaro

Kinga, a jak tam akcja poszukiwania zamienników pasków - zapodaj pytanie może ktoś wie jakie Gates lub Dayco pasują...Podaj ilość zebów i szerokość paska z tolerancją min./max.

Pozdr. Janek 748 S.

Narazie nic nie znalazłam, jakoś te SS'y terblanche są gorzej traktowane przez firmy z częściami niż inne Ducati :lapad: zachował mi się jeden numer na pasku 1044 DS- narazie szukam po numerze- mamy czas, zima nastała :bigrazz: Jeśli nic nie znajde do końca roku, zdejme paski i będe szukać na wzór. Powiem wam szczerze, że takie szukanie z lekkim utrudnieniem jest dla mnie frajdą, a nie zmartwieniem :icon_mrgreen: Bo co to byłaby za przyjemość jechać do serwisu, gdzie wszystko jest dostępne od ręki. To tak jak z Naszym sezonem- gdyby trwał cały rok nie byłoby takiej satysfakcji z jazdy... a tak trzeba poczekać z utęsknieniem na suche asfalty.

pozdrawiam

duke... nie jesteś z kosmosu :biggrin: jak najbardziej biore to pod uwage, zadzwoniłam ostatnio do motorexu żeby dowiedzieć się o paski do mojego modelu, kazali zrobić zamówienie przez e-mail. Teraz czekam na odpis co i jak ( już w sumie 4 dzień :/)

Jeśli rzeczywiście wyjdzie to kwota w granicach 200, zastanawiać się pewnie nie bede i kupie oryg. ale między czasie szukam zamienników... jeśli nie ja, może ktoś inny skorzysta :)

duke... nie jesteś z kosmosu :biggrin: jak najbardziej biore to pod uwage, zadzwoniłam ostatnio do motorexu żeby dowiedzieć się o paski do mojego modelu, kazali zrobić zamówienie przez e-mail. Teraz czekam na odpis co i jak ( już w sumie 4 dzień :/)

Jeśli rzeczywiście wyjdzie to kwota w granicach 200, zastanawiać się pewnie nie bede i kupie oryg. ale między czasie szukam zamienników... jeśli nie ja, może ktoś inny skorzysta :)

edzio

Dowiedz się czy nie są identyczne jak w Monsterze 900 bo jak tak to ci mogę wysłać foty ze zdjęciami tych pasków i starych i nowych gdzie czytelne są i symbole i rozmiary i ilości zembów i w notmalnym sklepie z częściami samochodowymi na zamówienie zapłaciłem 74pln za kompet,tylo że czekałem 3miechy ale zimą to nie ma żadnego znaczenia.

I ja będę miał swój udział w składaniu Ryśkowego 1098 :notworthy: bo jutro odbieram jego fabryczne kominy do przeróbki oraz wiele innych np. 2 X 999 :buttrock: i do wyjców,bo już są w Warszawie u Rycha siostry,mam tydzień wolnego to będę miał co robić tylko jakaś koza by się przydała bo mi dupsko zmarznie.Fajnie że się w końcu zdecydował.Aż jestem ciekaw jaki efekt wyjdzie :crossy: :eek:

Edytowane przez edzio

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

Oooo Edek dla Michalowej Aprilki też masz?- chciał średnio głośne, a na koze jest sposób: wez z 5 felg od aut ciężarowych i pospawaj- oczywiście bez środków- wyprowadź przewód spalinowy jakąś rura z japońsiego wyjca na zewnątrz i po sprawie :icon_mrgreen: ...

Pozdr. Janek.

To jakie Michałowi przeloty założyć ,jakie średnice, moim zdaniem 2 X 50mm lub mniej jeśli nie chce za głośno. Co ty na to?A takowych felg nie posiadam ale na wsi mam jakieś materiały ,jakiś stary piec centralnego ogrzewania z blachy 5mm,ale to kupe cięcia na mniejsze elementy a moja szlifiereczka kontowa ma całe 670 Wat.

Edytowane przez edzio

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

Edek , możesz Michalowi 50-tki zakladac- niech straszy zwierzyne po lasach :icon_mrgreen: :icon_twisted: Rysiek prosi o konsultacje z nim, jak bedziesz mial ten rozciety tlumik od 999 w ręku, zeby wspolnie rozwiazac problem (kompensacji cisnien gazow wylotowych)- experymenty ważna rzecz...Pozdr. Janek 748 S.

Pozdr. Janek 748 S.

ja do multi zapłaciłem 340zł ale przynajmniej jest gwarancja i głowa spokojna. pewnie jak duke też mnie porwali, ale należy pamietać że w moto są inne przeciążenia niż w samoczodzie lub innych produktach, też w zamiennikach zamiennych dedykowanych pod konkretny produkt czymś ta taniość musi się przekładać i to nie zawsze będzie tylko logo firmy. pozdrawiam.