joy Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witajcie, i ja się przyłączam do podziękowań za przefajny zlot super maszyn i extra ludzi :buttrock: To było w całości, włączając drogę, deszcze, ulewy, biesiady i całą dwudniową atmosferę - świetne.Wniosek jest dla mnie jeden: to trzeba kontynuować, bo potencjał jest ogromny.Dzięki. I tu podtrzymuję naszych Desmomaniaków z Małopolski w chęci organizacji czegoś w naszych okolicach. A do opowieści o powrotnej eskapadzie dodam, że gdzieś w okolicach Jaworzna/Olkusza musieliśmy mijać się z czymś podobnym do lokalnego tornado.. Na szczęscie z tej uczty zostaliśmy poczęstowani tylko ulewą. Lało sie do słownie z każdej strony, górą, dołem, bokiem, drugiem bokiem. Po kostki wody momentami, lecieliśmy niczym skutery wodne :crossy: A przed wjazdem do Krakowa, he, przestało padać. Wjeżdżamy do miasta - sucho. Słoneczko gdzieś za chmurami, cieplutko, suchutko. :bigrazz: Wyobraźcie sobie jak musieliśmy wyglądać na tym tle, poobklejani foliami a'la Niezbędny Jan, workami na śmieci, pospawani taśmami, żeby nie łopotało.. Ubaw po pachy :bigrazz: Ale waaaarto było, w każdym calu warto :bigrazz: Balzac super fotki! Molto grazie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martyn Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam! Czy ktoś kiedykolwiek słyszał o możliwości obniżenia Ducati Monster 600? albo 695? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Aha przepraszam Joy`a i Scitro,że musieli na mnie czekać w Białokoszy. Od Niny już dostałem opier.... Myślę, że reszta podróży przebiegła już wesoło. Aprilki z Bochni dudniły aż miło. W przyszłym roku jak Bóg pozwoli to łyknę jakieś Termi bo nie przywykłem do jazdy w ciszy. Czy ktoś kiedykolwiek słyszał o możliwości obniżenia Ducati Monster 600? albo 695? Po co chcesz obniżać Monstera? Czyżby ze względu na niski wzrost ridera? Ja kiedys opuściłem starego SS`a na lagach jakieś 2-3 cm dla bardziej rasowego wyglądu a tył chciałem podnieść ale to już był trudniejszy temat. Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heartless Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) Hehe.. martyn - wiedziałem, że w końcu do nas trafisz :icon_mrgreen: Z tego, co wiem, to można skręcić amor tylny (to niewiele da - ale zawsze jakieś 1-2cm) i dokupić niższe siodło.. Poszukaj w tym temacie, to powinnaś coś znaleźć... Pozdrawiam i życzę owocnego wybierania sprzęta :) Edytowane 20 Maja 2008 przez heartless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ducatista Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam,ciagle szukam swojego Diuka,a mam takie pytanie moze jest ktoś ze ślaska-jak jest z serwisem Ducati na Gornym Slasku,czy serwis Sikory w Bielsku jest dobry i sprawdzony ?Komu mozna by powierzyc Ducati bez obaw ?Zastanawiam sie tez za starym SS (94 -5 r)ma zakup takiego modelu sens czy lepiej brac nowsze?Wolal bym ST 2 ale boje sie ze przerosnie moje male umiejetnosci...Co byscie doradzili poczatkujacemu Ducaciscie ;p? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 hejka, ja tez wielkie dzieki organizatorom, bylo naprawde ekstra. Od stacij benzynowej pod Pniewami do stacji benzynowej pod Warszawa moklem na YBR 250 a moja Kasia jechala na 750 ss. Niestety bidulce sie w czasie jednego postoju noga podwinela i duca sie polozyla na prawa strone. Klamka sie zlamala. W Boldorze trzeba za prawa klamke zaplacic 283 pln hm... Nie ma ktos na stanie prawej klamki do 750 ss z 2001r ???? Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 a że coś w Larsonie dopasujesz Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martyn Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) duke75 - jesli sie da to by bylo cudownie - bo jak dla mnie im nizej tym lepiej:) rozmiarowo jest w porzadku wszysciutko, ale jesli mozna to czemu nie? Hehe.. martyn - wiedziałem, że w końcu do nas trafisz :lalag: Z tego, co wiem, to można skręcić amor tylny (to niewiele da - ale zawsze jakieś 1-2cm) i dokupić niższe siodło.. Poszukaj w tym temacie, to powinnaś coś znaleźć... Pozdrawiam i życzę owocnego wybierania sprzęta :bigrazz: A jakże! Najpiękniejszy i najcudowniejszy sprzęt jaki widziałam, macałam i słyszałam! I niech sie wypchają wszyscy co mówią, że badziew (w tym moj chlopak) - czyli wszyscy ktorzy na tym nie jezdzili a przejmuja czyjes bajeczne opowiesci. Oczywiscie slyszalam takie opinie wielu "autorytetow" z branzy, ale co bede sluchala kolesia na jakims przecinaku? Generalnie teraz poszukuje w Warszawie mechanika, który sie zna na Ducati i moglby przeprowadzic jakies ekspertyzy jak mu juz zawioze jakiegos Potworka. Bo najpierw chce znalezc warsztat, pozniej rekonesans ile kasy mam przeznaczyc a w ostatecznosci poszukiwanie TEGO JEDYNEGO. Sensownie, tak myślę. Edytowane 20 Maja 2008 przez martyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 duke75 - jesli sie da to by bylo cudownie - bo jak dla mnie im nizej tym lepiej:) rozmiarowo jest w porzadku wszysciutko, ale jesli mozna to czemu nie?A jakże! Najpiękniejszy i najcudowniejszy sprzęt jaki widziałam, macałam i słyszałam! I niech sie wypchają wszyscy co mówią, że badziew (w tym moj chlopak) - czyli wszyscy ktorzy na tym nie jezdzili a przejmuja czyjes bajeczne opowiesci. Oczywiscie slyszalam takie opinie wielu "autorytetow" z branzy, ale co bede sluchala kolesia na jakims przecinaku? Generalnie teraz poszukuje w Warszawie mechanika, który sie zna na Ducati i moglby przeprowadzic jakies ekspertyzy jak mu juz zawioze jakiegos Potworka. Bo najpierw chce znalezc warsztat, pozniej rekonesans ile kasy mam przeznaczyc a w ostatecznosci poszukiwanie TEGO JEDYNEGO. Sensownie, tak myślę. Ok, ile masz wzrostu to porownamy z naszymi Desmoamazonkami...moze nie taki diabel straszny jak go maluja? Ale zajechalem przyslowiem, no no. Forza, forza! :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martyn Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) Ok, ile masz wzrostu to porownamy z naszymi Desmoamazonkami...moze nie taki diabel straszny jak go maluja? Ale zajechalem przyslowiem, no no. Forza, forza! :lalag: hmmm no 156 - ale... wiesz jak zawieje mocniej wiatr.... jak studzienka wyrosnie kolo stopki... to lepiej zawsze mocniej stac na podlozu... ale jak juz mowilam - wszystko rozmiarowo w porzadku - tylko jak sie da obnizyc to nie mam nic przeciwko. dwie sprawy: 1)jak sobie znalezc porzadnego Potworka? sprowadzic? popytac wsrod spolecznosci Ducati? 2) ponawiam pytanie: czy w Warszawie jest warsztat albo mechanik specjalizujacy sie w Ducati? nie mowie o serwisie Ducati bo ze jest to wiem. Edytowane 20 Maja 2008 przez martyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desmojaro Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) 1)jak sobie znalezc porzadnego Potworka? sprowadzic? popytac wsrod spolecznosci Ducati? jeśli nowy -> Koralik (mogą też być nowe roczniki 2007 za całkiem niedużą kasę)jeśli używany -> pytać lub sprowadzić z EU lub US 2) ponawiam pytanie: czy w Warszawie jest warsztat albo mechanik specjalizujacy sie w Ducati? nie mowie o serwisie Ducati bo ze jest to wiem. Tomek Kędzior otworzył własną działalność i zna się na dukatach (serwis gdzieś w okolicach Sękocina) Edytowane 21 Maja 2008 przez desmojaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam,ciagle szukam swojego Diuka,a mam takie pytanie moze jest ktoś ze ślaska-jak jest z serwisem Ducati na Gornym Slasku,czy serwis Sikory w Bielsku jest dobry i sprawdzony ?Komu mozna by powierzyc Ducati bez obaw ?Zastanawiam sie tez za starym SS (94 -5 r)ma zakup takiego modelu sens czy lepiej brac nowsze?Wolal bym ST 2 ale boje sie ze przerosnie moje male umiejetnosci...Co byscie doradzili poczatkujacemu Ducaciscie ;p? Serwis w Bielsku wydaje sie byc calkiem na poziomie. Niedawno sie tam serwisowalem, jakosciowo i cenowo wszystko wyglada niezle. Trzeba tylko liczyc sie z obsluga niekoniecznie od reki, bo chlopakom brakuje paru kluczy do ducati, ktore pozyczaja po innych warsztatach :flesje: , tak wiec oczekiwanie na termin moze potrwac pare tygodni. A co do ST2 to jestem pewien, ze przy odrobinie zdrowego rozsadku to moto na pewno cie nie przerosnie...Chociaz stary SS a zwlaszcza NUDA to moim zdaniem jeden z ducatowskich kanonow wloskiej urody, a juz z ST2 to wygrywa z kazdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slabypromil749 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witaj,To nr do chłopaka który mi robił przegląd w 749, tylko nie wiem czy aktualnyproacował w boldorze ale z tego co mi powiedział to robi też prywatnie609233695nie wiem jak ma na imiępozdrawiamSlabypromil749 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witajcie Ducatisti, Do rzucam swoje do "naszego" gara :icon_eek: Zawsze mam takie uczucie jak tu coś piszę :icon_rolleyes:Obejrzałem filmik z netu i chciałem sie "nim" z Wami podzielić. Tym bardziej że ujawnia "on "Ciemną stronę" Multistrady :flesje: http://link.brightcove.com/services/player...bctid=752841841 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witajcie Ducatisti, Do rzucam swoje do "naszego" gara :banghead: Zawsze mam takie uczucie jak tu coś piszę :banghead:Obejrzałem filmik z netu i chciałem sie "nim" z Wami podzielić. Tym bardziej że ujawnia "on "Ciemną stronę" Multistrady :wink: http://link.brightcove.com/services/player...bctid=752841841 Pozdrawiam Mocne, ciekawe jak z tym filterkiem jest na deszczu. Doszedl do Ciebie krotki filmik z wyjazdu do Poznania? Ten- filmowany z pola przy drodze?Pzdr,J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi