Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Slowem kazdy ma racje i o to chodzi :icon_mrgreen: , no bo jak wszysktim sie podobal 848/1098 to kto uwielbialby 749/999.

Ja to opisalem swoje odczucia, na 1098 gorzej mi sie siedzi niz na starenkim Psao 750 gdzie mial naprawde opasly zbiornik, a juz 748 jest o wiele lepiej, a najlepiej sie czuje 749/999.

Kolejna generacja nie tylko podyktowana jest nawiazaniem do poprzedniej serii, ale i samymi technicznymi problemami- no bo zeby zwiekszyc moc w 1099 pojemnosciowym silniku trza bylo zaopatrzec w pokazny airbox- dletego wyszedl zbiornik opasly jak prosiaczek- ale mozna by tego uniknac przesuwajac czesc plastikowego zbiornika pod siedzisko kierowcy- te pare litrow mozna by tam wepchnac, a zbiornik nie bylby i za dlugi i za szeroki, ale tutaj tak mysle troche motocykl robiono i pod koszty i pod "publiczke"i troche za szybko- niestety takie sa realia zeby mala firma mogla nadarzyc za gigantami cos szybko zrobi i ewentualnie potem poprawia...

Jakbym mial "troche" kasy napewno kupilbym 1098R i to dopiero bylby motocykl "surowka" do wydumki.

Pozdr. Janek Klekot 748 S.

http://pl.youtube.com/watch?v=m6X0KWwcO0E&feature=related

chciałem zadać Wam pytanie.....czy dajecie się komuś przejechać na swoich Ducat-ach ?

Cisza....

.........tak więc chyba nie dajecie :buttrock:

PS:

Dziś odebrałem MTS-kę z Boldoru, po małej naprawie (zaworek się wykrzywił). Myślę że jakieś KM-emy przeskoczyły z yamaszki która stała obok bo ruszają ze świateł mało co nie spadłem z konia. Podczas krótkiej przejażdżki po mieście, na trasie Armi Krajowej trafiłem na taaaaaką koleinę że prawie musiałem się zatrzymać żeby pas zmienić :icon_mrgreen: (tuż przed zjazdem na Wisłostradę). Ale ogólnie radość była wielka - znów w siodle siedzieć.

Pozdrawiam Was

balzac

My tu o projektach i terblanszach, a chlopaki w Katarze ognia daja...

Przejzad pierwszy- pierwszy Balistic

Przejazd drugi - Balistic 4-ty , za to od drugiego do 6-tego same Ducaty.

Ciekawie sie sezon zapowiada tym bardziej ze na Stilegarda Ducati sam "Cesarz"- Biaggi pogina. Narazie w klasyfikacji prowadzi Baliscic. Nasi gora!!! :buttrock: :icon_mrgreen:

Pozdr. Janek Klekotek 748 S. A motora nie pozyczam...

Edytowane przez jannikiel

Uch Panowie i Panie 'w tygodniu' postaram sie podjechac i oblukac- mamy w Klubie 1098 z 185KM! Dzizusie jasnisty ale pieklo pod tylkiem!! Dam znac co i jak, czas,czas,czas...tego zawsze malo ;-[

Ehhh

"KILKA" osób z tego forum by chciało być na Twoim miejscu `w tygodniu` :)

już zazdroszczę...

PoZdrO

VDQ

Dziś odebrałem MTS-kę z Boldoru, po małej naprawie (zaworek się wykrzywił). Myślę że jakieś KM-emy przeskoczyły z yamaszki która stała obok bo ruszają ze świateł mało co nie spadłem z konia. Podczas krótkiej przejażdżki po mieście, na trasie Armi Krajowej trafiłem na taaaaaką koleinę że prawie musiałem się zatrzymać żeby pas zmienić :D (tuż przed zjazdem na Wisłostradę). Ale ogólnie radość była wielka - znów w siodle siedzieć.

Pozdrawiam Was

balzac

no to wielkie gratulacje - miłej jazdy :)

Spox- Ju lelkom:-)))

No kurde za pare minut wyscig- sie obaczy jak nowe Ducaty jezdza- a propo maja zwezki, a czterocylindrowce ponoc nie....

Pozdro. Janek 748 S.

Łomatko ale Bayliss zapierdziela! Oby dojechal!!!! Ogladam,ogladam!!!!!

Drugi wyscig juz gorzej ale i tak jestesmy na wierzchu. Ale ta Suzuki jest szybka na prostej!

Edytowane przez jacek998

Ciekawe czy w MotoGP Stonerowi pójdzie tak dobrze jak w ubiegłym sezonie, patrząc na SBK Ducati zaczeło tak średnio :icon_biggrin:

Jednak wydaje mi się żę w MotoGP Rossi i spółka nie oddadzą Stonerowi zwycięst tak łatwo.

No chyba, że Ducati Desmosedici GP 7 będzie tak szybkie i niezawodne jak w tamtym sezonie :wink:

Zapowiada się ciekawie :wink: