Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki co jest??

To traski wam straszne? Przecież jest na plusie i to sporo. Ale ok jak boicie się że zmarzną Wam paluszki zapraszam jak słonko nas troszkę ogrzeje :)

Hallo PaniKoralikowoKaskaderowo, he he. Witamy u "Nas" :)

To Seb rozpracował Radosnego...hihihi... pewnie się nie spotkamy u Jaca na zjeździe jak sie chłopie wyprzedaż z Duców ;)

Koralikowa, skąd takie niskie ceny Monstera macie??? toż to wykończycie Bold'ora... a na kawe pisę się jak odmarznę nieco... hehehe ;)

Pozdr

www.ducati-klub.pl

To Seb rozpracował Radosnego...hihihi... pewnie się nie spotkamy u Jaca na zjeździe jak sie chłopie wyprzedaż z Duców :banghead:

Kocham je miłością prawdziwą i cierpię na myśl o sprzedaży ale ostatnio stoją u mnie jako eksponaty - po pierwsze moja szajba na punkcie enduro wyparła ostatnio drogi utwardzone już całkiem z głowy a po drugie beztroska o moto-materię przy poruszaniu się po asfalcie na supermoto spowodowała stracholęki gdy wsiadam na dwustukilogramowego mastodonta co kiepsko wchodzi na uślizgu w zakręt :icon_mrgreen:

Tymbardziej też że w czerwcu jedziemy na dłuższą wyprawę hard-enduro w rumuńskie Karpaty więc pierwsza połowa tego roku też będzie poświęcona głównie na doskonaleniu się w rozpieprzaniu mojego Pomarańczka :buttrock: :buttrock: :buttrock:

Z czegoś musze chwilowo zrezygnować bo z jednej strony podczas samej tylko jesieni udalo mi się w Kacie pogiąć półki, przednie koło, tylną tarczę, połamać oba błotniki, podrzeć siedzenie i bezlitośnie urwać jeszcze kilka innych podzespołów za które słono przyszło płacić a z drugiej strony strony obecnie ledwie dwie godziny szaleństwa na Monsterku to już 5 dych wyjęte z kieszeni na samą tylko wache, więc wszystkiego mieć nie można......

Koralikowa... kiedys Ducati zrobilo Pantaha 600 na "zakolczykowanych" kolach do wyscigu na lodzie, ale tera troche slizgo jest, i sprzeta szkoda, sie niektore chlopaki wybiora jak bedzie asfalt cieply- bo niektorzy nie sa mistrzami prostej :bigrazz: , zakrety lubia...

Radosny- to zamien swoje 2 Monstera na jednego Hyper...,tylko w teren za bardzo sie nie nadaje..

swego czasu myslalem o terenowej wersji Ducati- Cagivie Elefant 650, pojezdzilem sobie pareset kilometrow i doszedlem do wniosku ze sporo pracy sprzet wymaga zeby mogl jezdzic w terenie- za ciezki, sposob smarowania nieprzystosowany do terenu, zbyt mocny i za szybki...

Idealem bylby sprzet do max 155 kg z paliwem, na silniku SS 750 z 1973 roku( wal tocznie lozyskowany), ze zmienionymi przelozeniami i dodatkowa chlodnica oleju...Musialem zrezygnowac, chyba ze aktualny wlasciciel odsprzeda mi go za tzw "psie piniadze", wtedy moglbym cos tam wydumac( zbiornik plastikowy 10 litrowy+ samoczynny wylacznik silnika przy mocnym przechyle, zmiana tylnego stelaza, zmiana przelozen i kol) i mozna by rekreacyjne smigac w teren (nie za ciezki), ale to i koszty i pracochlonne, a i efekt nie bedzie rewelacyjny...

Narazie. Pozdr. Janek Klekot 748 S.

Hey Radosny!!!!!!

Myślałem,że Cie już gdzieś wcięło na dobre. Byłem pare razy we Wrocławiu i chciałem z Tobą się spotkać ale nie mogłem sie z Tobą skontaktować. Nawet ktos mi dał numer komórki do Ciebie (bo zgubiłem) ale nie mogłem sie dodzwonić.

Pozdrawiam i zapraszamy do Krakowa

DESMOBSESSION DOC POLSKA

www.ducati-klub.pl

Zobaczcie co za ciekawostka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=298744041

A tutaj wiecej o nim: http://www.benvanhelden.nl/Condorclub/cond...350-gallery.htm . Moze ktos wpadnie nim na Desmomeeting do nas? :) :banghead:

;)

Panowie z okolic KRK zjezdzamy sie gdzies na kawe weekend?

W tym tygodniu nie nada :rolleyes:

Jaco, ale to jest marka Condor a nie Ducati.... Było by to coś w sam raz dla Janka do dojazdów na poligon...hihihi... :notworthy:

Pozdr

PS. Nie ma ktoś na pozbyciu prawego zacisku hamulcowego do Monstra, SS-a czy innego takiego low-endowego Duca????

www.ducati-klub.pl

Hey Radosny!!!!!!

Myślałem,że Cie już gdzieś wcięło na dobre. Byłem pare razy we Wrocławiu i chciałem z Tobą się spotkać ale nie mogłem sie z Tobą skontaktować. Nawet ktos mi dał numer komórki do Ciebie (bo zgubiłem) ale nie mogłem sie dodzwonić.

Pozdrawiam i zapraszamy do Krakowa

Siema Galicja siema, a coś kojarze że raz dzwoniłeś ale byłem akurat chyba na wyjeździe i po powrocie jakoś z bańki mi wypadło. Ale co ja widzę w opisie Twym na dole - zapodawaj migiem jakieś fotki nowej włoszki :clap:

A co do tamtego Condora....łoł, ależ piękny silnik.....ale zaraz zaraz, toż to normalnie rasowy anglik na wałku kurewskim :bigrazz: Widać nie tylko japońce zrzynają z wyspiarzy :icon_razz: I już czekam na odwet, zaraz z pewnością napadnie mnie Jannikiel, tętnice w gardle przegryzając :icon_mrgreen:

Radosny chyba chcesz zebym Ci usmiech przedluzyl :crossy: , jaki andlik, czy Ty widziales jakiegos gaya na Ducati? Nie! No widzisz a anglikami to jezdza- zapytaj mojego kumpla z New Jersey widzial przez szybe metra...

Tak wogole to historia Condora jest dosc ciekawa- silnik z turystycznej wersji 350-tki ma walek krolewski, ale ma zwykle sprezyny zaworowe, itrudno w nim szukac Desmo, wyposazenie i stylistyka jest szwajcarska, nie pamietam czy rama jest z turystycznej 350 T, napewno zawieszenie i hamulce...ale 11000 zl to lekka przesada...za tyle to wolalbym ta 851 co 2 razy sie pojawila na allegro, ale i tak kupca nie znalazl...

Dzisiaj bylem w Motostodole- drgawka 350-tna - i dolalem do Klekota paliwa do pelna i podlaczylem ladowarke do baterii, no i czekam na zamowione czesci jak sie wsio uzbiera, robie przygotowanie do sezonu...

Pozdr. Janek Klekotek 748 S

W tym tygodniu nie nada :D

Jaco, ale to jest marka Condor a nie Ducati.... Było by to coś w sam raz dla Janka do dojazdów na poligon...hihihi... :P

Pozdr

PS. Nie ma ktoś na pozbyciu prawego zacisku hamulcowego do Monstra, SS-a czy innego takiego low-endowego Duca????

Seba zerknij tu -> http://www.allegro.pl/item298261464_ducati_monster.html Koles ma zaciski niewiem w jakiej cenie ale tel. chyba jest. Pozdrawiam

Edytowane przez Prezes_Nowak