Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Wlasnie dogaduje sie z dostawcami carbonowych i aluminiowych detali do Ducatow! Niezly wybor wzorow, w tym rowniez takie jakie podsylal bodajze Muminek. Jak dobrze pojdzie beda do kupienia juz od 01.01.2008 w moim sklepiku internetowym. Ale ceny przykladowych akcesoriow wrzuce na forum wczesniej. Oczywiscie dla forumowiczow osobne ceny :-) Aha - bardzo mozliwe ze detale z alu, takie jak pokrywy sprzegla, bede robil wg wzory zaproponowanego przez klienta!

Pozdrawiam i wracam do negocjowania

Maciej

Aha - bardzo mozliwe ze detale z alu, takie jak pokrywy sprzegla, bede robil wg wzory zaproponowanego przez klienta!

Pozdrawiam i wracam do negocjowania

a może byśmy zamówili jednakowe pokrywy sprzęgieł dla wszystkich chętnych - ja bym się pisał na takie coś :icon_mrgreen:

Jak dla mnie to nie ma problemu - mam mlotek, srubokret, migomat :banghead: Moge wszystko, nawet zabrac Was do Muzeum Lotnictwa :bigrazz:

A tak na serio to mysle ze jak ktos mi podesle oryginalny element (z czasem bede mial skatalogowane), zeby zlapac wymiary, plus rysunek tego co by chcial, to bedzie mozna to przygotowac w autocadzie do akceptacji i nastepnie wykonania. Tak wiec okres zimowy bedzie mozna spozytkowac na wykonanie paru pokryw...

A do tego wszystkiego ciekawe wydechy do Ducatow! Ale na razie nie zapeszam....

Maciej

dlatego zainteresowalem sie modelem Sport 620 SS(gdyby ktoś z was nim jezdzil to bardzo chetnie poczytam jak sie sprawuje,chyba ze wiekszego brata ktos dosiada to rowniez prosze o informacje) .

Tak się składa że jestem zatwardziałym SSmanem. Najpierw miałem SS750 z 92r- 5 lat eksploatacji, 22 tyś zrobionych km, żadnych problemów oprócz gaźników ale te były japońskie, potem był SS900 z 1996r. -super fajny sprzęt- zadnych problemów, 27 tyś km zrobionych w dwa lata (głównie po drogach Włoch ale również Francja, Niemcy, Belgia, Holandia), obecnie nowy SS1000 do tej pory zrobione 300km - sprzęt na dotarciu, narazie bardzo pozytywne wrażenia choś wydaje się mniej wygodny od starego. Generalnie stary SS jest bardziej poważany przez znawców tematu, bo nawiązuje swoją linią do serii 888/851 i jest przedstawicielem starej szkoły Ducati. Z nowych uznaje tylko SS1000 i dlatego się na niego zdecydowałem ale konstrukcyjnie sa bardzo zbliżone tzn wszystkie dwuzaworowe silniki tej serii opierają się na starej konstrukcji pochodzącej jeszcze z lat 70-tych.

Seria SS konstrukcyjnie to praktycznie monster z owiewkami. SS600 można dużo taniej kupić niż monstera 600 ale potem też trudniej sprzedać. Genaralnie trochę słaby silnik ale na początek wystarczy. Czesci do dostania w serwisie ducati- nie ma problemów. Motorek mało pali i jest stosunkowo tani w serwisie. Jeśli byłaby okazja to spróbuj upolować ss750 albo z nowych ( w nowej budzie) SS620 - zauważalna różnica w osiągach w porównaniu do 600.

DESMOBSESSION DOC POLSKA

www.ducati-klub.pl

A u nas jak napisał Duke sypią.... :icon_eek: a u Seba (prawie w górach) jest kilka cm śniegu na drogach.... :buttrock: więc nie ma mowy o jeździe na moto... bez kolców... :)

Aku trzeba kupić dobre min 16Ah!!!!

Sulo co do jazdy na 0.6 Monstera, to po Magnie bedziesz miał mało mocy... niestety to tylko 2 cyl. Ale za to jak się bierze winkle :banghead: staryyy... Magna po prostu wysiada w połowie tej prędkości jaką będziesz miał na Ducu...

Ogólnie 600 jest dobre do miasta i na małe wypady za miasto, jak planujesz dalsze trasy to lepiej 750 a 900 to optimum...

Pzdr

Seb

Kupiłem Magnę i myślałem o dłuższych trasach - nic z tego nie wyszło. Moc OK ale frajda z jazdy - trochę do emerytury mi brakuje - niewielka. Monster wygląda, brzmi niesamowicie. Dzięki za opinię, myślę o nim głównie do miasta lub trasy max 100 km no i do nauki na tym typie sprzętu. Trza brać, dbać i jeździć a jak będzie mało to zmieniać na większy. Dzięki za opinię.

Pzdr

Sulo

Aczkolwiek sam mam więcej pytań niż odpowiedzi jeżeli chodzi o Ducati, to cieszę sie ze mogłem coś doradzić :clap:

Właśnie czytam o wymianie łańcucha (nie zimowego :icon_razz: ) i jest napisane " weź do reki the chain adjuster tool" . Narzędzie to tylko na stronie www obejrzałem. Macie takie coś ?

narzędzie 1

narzędzie 2

Albo tu w zestawie

Gdzie to można kupić ?

Pozdrawiam

Taki zestaw kluczy znalazłem u siebie pod siedzeniem. Sprawdź u siebie może też są :biggrin:

Taki zestaw kluczy znalazłem u siebie pod siedzeniem. Sprawdź u siebie może też są :icon_rolleyes:

Nie było klucza do łańcucha :icon_question:

Pytanie nadal aktualne. Gdzie można kupić klucz do łańcucha ? Jakie klucze ze sobą wozicie ?

Nie było klucza do łańcucha :)

Pytanie nadal aktualne. Gdzie można kupić klucz do łańcucha ? Jakie klucze ze sobą wozicie ?

Ja woze jedynie 'ten' zestaw i nic wiecej. Nie wiem czy mozna dokupic jedynie ten kluczyk...zobacz w manualu od twojego MTS czy jest oddzielnie lub jutro sam lukne- pewnie bedzie i tak zaly zestaw. Z tym kluczem nie ma co sie 'spuszczac' za duzo. Moze zaadoptujesz jakis plaski klucz od regulacji tylnych amortyzatorow lub po prostu ktos Tobie wytnie wg. wzoru- mozemy odrysowac. Musi byc jedynie polkolisty element z haczykiem na koncu. Wiem- 'to nie to' i 'dlubanina' ale nie bedzie to tani sprzet...i ile razy sie tak naprawde ten lancuch naciaga...

Aczkolwiek sam mam więcej pytań niż odpowiedzi jeżeli chodzi o Ducati, to cieszę sie ze mogłem coś doradzić :biggrin:

Właśnie czytam o wymianie łańcucha (nie zimowego :D ) i jest napisane " weź do reki the chain adjuster tool" . Narzędzie to tylko na stronie www obejrzałem. Macie takie coś ?

narzędzie 1

narzędzie 2

Albo tu w zestawie

Gdzie to można kupić ?

Pozdrawiam

Sadze,ze powinno sie cos dopasowac ze standardowych kluczy

http://sklep.nurt.pnet.ws/go/_category/?idc=42_63_71

lub np od regulacji wysokosci zawieszen w samochodach (tych z "gwintowanymi" amortyzatorami)

http://www.weitec.pl/pokaz_produkt.php?idprod=32

Kwestia sprawdzenia jakiej szerokosci klucza mozna uzywac,bo jest malo miejsca pomiedzy wahaczem,a tulejami w zebatce ... (i oczywiscie sprawdzenia srednicy :cool:)

Nie było klucza do łańcucha :lapad:

no w zasadzie to ja wożę niezbędnik kierowcy, czyli klucz do stacyjki i do blokady :icon_biggrin: Jako dodatek ze sobą zwykle mam klucze do domu. No i chyba wożę zestaw "podsiodełkowy" :smile:

To tyle z kluczy.

A tak poważnie - to jak często klucz do łańcucha jest wykorzystywany (i kiedy?). Ja jak byłem w serwisie naciąg łańcucha był robiony za pomocą śrub w wahaczu, ale żaden taki klucz nie był używany :icon_question: Pytam się jako lajkonik i nie mechanik :icon_rolleyes:

Kris

Janek ma na pewno 'patent' jak napinać łańcuch w mono-wahaczowych. A jak nie to byle warsztar ślusarski Ci taki kluczyk wyrzeźbi...

Pozdr.

Edit: hej Muminek lajkonika zostaw w spokoju... hihihi... chyba, że to ty sie zawsze za lajkonika przebierasz???

Edytowane przez scitro

www.ducati-klub.pl

Edit: hej Muminek lajkonika zostaw w spokoju... hihihi... chyba, że to ty sie zawsze za lajkonika przebierasz???

Seba

z tym zawsze to trochę przesada :icon_biggrin: czasami jestem jak dziecko :icon_question:

a tak przy okazji - ceny nowych S2R'ek z nagród tegorocznych zaczynają spadać http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M462679 - już wystawiane są za 28k (wcześniej chodziły 30-31 k)

Jak tam w mieście Kraka - biało i puszyście :icon_rolleyes:

Kris