duke75 Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) Głowa do góry chłopaki, euro idzie w dół!!! Powiem Wam,że motocykl jest piękny ale z drugiej strony po co się napalacie na superbike`a. Ja też myślałem o 999 ale motocykl jest poprostu niewygodny i długich tras bym na nim nie robił, nie mówiąc o pasazerce, która tam poprostu tam nie istnieje. Zamiast tego kupiłem ostatniego SS 1000, który nigdy mi się na zdjęciach nie podobał ale jak go się ogląda na żywo to wygląda bosko i żonce się wygodnie jeździ i ma super silnik, który ma super moment z dołu. To jest to!!!! Uważam,ze dwuzaworowy silnik 1000ds to poprostu bomba. Jest prosty, tani w obsłudze, ma super parametry i tylko kwestia wyboru modelu, który Wam się podoba a wybór jest spory( Multistrada 1000, Monster 1000, SportClassic 1000, ST3-ma podobny silnik). Edytowane 30 Października 2007 przez duke75 Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasec Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 (...) ma super silnik, który ma super moment z dołu. To jest to!!!! Uważam,ze dwuzaworowy silnik 1000ds to poprostu bomba. Jest prosty, tani w obsłudze, ma super parametry i tylko kwestia wyboru modelu, który Wam się podoba a wybór jest spory( Multistrada 1000, Monster 1000, SportClassic 1000, ST3-ma podobny silnik). potwierdzam :wink: moment z dolu jest zajebisty, tak ciagnacym moto wczesniej nie jezdzilem :crossy: nie wspomniales jeszcze Duke o 2 swiecach na cylinder :lalag: poza tym w ST3 dodatkowo chlodzenie ciecza i 3 zaworowe glowice + kilka kucy jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 No proszę jak tu Prezes zachwala "litra" a jeszcze kilka miesięcy temu piał z zachwytu nad "0.9 litra" ...hehehe... :lalag: ale myślę że wyjaśnimy to sobie jak się spotkamy przy "0.7 litra" :wink: PozdrPS. Małe 0.6 monsterka też ładnie jeździ... :crossy: Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 No proszę jak tu Prezes zachwala "litra" a jeszcze kilka miesięcy temu piał z zachwytu nad "0.9 litra" ...hehehe... :lalag: ale myślę że wyjaśnimy to sobie jak się spotkamy przy "0.7 litra" :wink: PozdrPS. Małe 0.6 monsterka też ładnie jeździ... ;) Myszowatej 0,6 mi styka- i juz jest po chlopie! O tym mowimy??? H e he he :crossy: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 0.9 był super a litr jest rozwinięciem tamtego. Dwie swiece to tylko dla lepszego spalania mieszanki a na moc chyba nie wpływa. Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 0.9 był super a litr jest rozwinięciem tamtego. Dwie swiece to tylko dla lepszego spalania mieszanki a na moc chyba nie wpływa. Jeden- niezaprzeczalny fakt to to, ze dwuzaworowce bija na glowe wyzylowane Duki czterozaworowe gangiem kominow. Stac za taka z otwatrymi wydechami na swiatlach to udreka! Podmuch zamyka szybe kasku :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) Nie no Jaco myszowate to tylko u Muminka mają... u nas króluje czysta spod znaku "Cracovii" eeechhh wracając do podmuchu, to odczuwałem go jadąc za Kremówką A4-ką....hihihi... dodatkowy opór powietrza był nie do zniesienia....hehehe :icon_mrgreen: Pzdr Edit: najekonomiczniej jest kupić dwie 0.5 litrówki, tylko jak to w ramie zmieścić???? Edytowane 30 Października 2007 przez scitro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świeżak Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 A propos, kto wymieni filmy i teledyski w których grały dukaty?Ja zaczynam:1.filmyFled (polski tytuł "Scigani")-rewelacyjny pościg za dwoma dukatami 916Matrix-Reaktywacja- super, chyba 996Driven(Wyścig)- krótki epizod z SS900BeverlyHills 90210- krótki epizod z 916 w którymś odcinku(nie widziałem ale słyszałem)BikerBoys z Lurensem Fishburnem- chyba 996Teledyski:Maya- chyba 998Brytney Spears- 999 No mozna by jeszcze:Eve "who's that girl" - cos pomiedzy 916 a 996a w Matrixie bankowo 996, ale na platformie stały też Monstery - na poczatku na jednym skacze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Nie no Jaco myszowate to tylko u Muminka mają... u nas króluje czysta spod znaku "Cracovii" eeechhh wracając do podmuchu, to odczuwałem go jadąc za Kremówką A4-ką....hihihi... dodatkowy opór powietrza był nie do zniesienia....hehehe :icon_exclaim: no Seba - Ty myszowatych nie tykaj, bo są w porządku (sam Prezes to przyznał, a z opinią Prezesa się nie dyskutuje :icon_exclaim: ). A tak poważnie - zarówno Myszówka jak i czysta Krakówka jest dobra, pod warunkiem, że w rozsądnych ilościach :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świeżak Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 A czy ktos myslal o imprezie na torze Kielce? Nie mówię zeby od razu zamykac duza petle, ale na malej tez sie mozna pobawic. Problemem moze byc tylko czesc toru idaca przez las - zasuwanie na kolano i wypatrywanie szyszek i lisci nie nalezy do najprzyjemniejszych.... Trzeba by pogadac z ludzmi bawiacymi na tym torze - przypadkowo znam jednego wiec zapytam. Co prawda jezdzi tam glownie autem, ale wiem ze przygotowali jakas traske pod enduro po otaczajacych lasach. Mozna by dla wprawki sprawdzic sie w offroadzie :-) Z zapleczem to tam raczej kiepsko... Kawiarnio - restauracja jest, ale zeby jakies sensowne noclegi to chyba nie bardzo :-( No nic - popytam Baracuda - I leave the world today - 916/996 - nie moglem sie dopatrzec (mozna znalezc na youtube) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 A czy ktos myslal o imprezie na torze Kielce? Nie mówię zeby od razu zamykac duza petle, ale na malej tez sie mozna pobawic. Problemem moze byc tylko czesc toru idaca przez las - zasuwanie na kolano i wypatrywanie szyszek i lisci nie nalezy do najprzyjemniejszych.... Trzeba by pogadac z ludzmi bawiacymi na tym torze - przypadkowo znam jednego wiec zapytam. Co prawda jezdzi tam glownie autem, ale wiem ze przygotowali jakas traske pod enduro po otaczajacych lasach. Mozna by dla wprawki sprawdzic sie w offroadzie :-) Z zapleczem to tam raczej kiepsko... Kawiarnio - restauracja jest, ale zeby jakies sensowne noclegi to chyba nie bardzo :-( No nic - popytam Baracuda - I leave the world today - 916/996 - nie moglem sie dopatrzec (mozna znalezc na youtube) popytaj - a co do noclegów, może się znajdzie coś w okolicy Kielc (może jakieś zajazdy, albo co?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 A propos, kto wymieni filmy i teledyski w których grały dukaty?Ja zaczynam:1.filmyFled (polski tytuł "Scigani")-rewelacyjny pościg za dwoma dukatami 916Matrix-Reaktywacja- super, chyba 996Driven(Wyścig)- krótki epizod z SS900BeverlyHills 90210- krótki epizod z 916 w którymś odcinku(nie widziałem ale słyszałem)BikerBoys z Lurensem Fishburnem- chyba 996Teledyski:Maya- chyba 998Brytney Spears- 999 No mozna by jeszcze:Eve "who's that girl" - cos pomiedzy 916 a 996a w Matrixie bankowo 996, ale na platformie stały też Monstery - na poczatku na jednym skacze :-) Motyla noga! Deja vu mam czy co?! Byl juz taki post przeciez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świeżak Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 No byl, byl - ale dopiero ucze sie forum i zamiast cytatu uzylem odpowiedz (czy jakos tak). A poza tym dodalem pare nowych pozycji :> Kurcze pioro :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 No byl, byl - ale dopiero ucze sie forum i zamiast cytatu uzylem odpowiedz (czy jakos tak). A poza tym dodalem pare nowych pozycji :> Kurcze pioro :-) Ok, trzeba sie wciagnac w to wszystko :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świeżak Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 No tak jacek998 - nawet gdybym jezdzil na Ducati od paru lat i objezdzil pare roznych Desmodue, a nawet quattro - nie pomoze to w wirtualnym gaszczu gdzie nadal jestem Swiezakiem :-)Szkoda ze na Waszym lokalnym podworku (czyt. tor Poznan) takie ceny. Tam mozna by naprawde fajne spotkanie zorganizowac :> Choc jak chodzi o zaplecze noclegowe to chyba bez rewelacji na wiecej osob. Chyba ze cos mi umknelo (widzialem tylko pare domkow w lesie). Z drugiej strony - kto by tam spal :icon_mrgreen: Kurcze - mam nadzieje ze zapal przez zime nikomu nie minie i bedzie mozna narobic huku na jakims torze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi