Frencci Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Witam witam po zapiekance z ziemniaka i z myszatym napojem w szklance... :eek: Muminek bidoku, jak tam mecz dzisiejszy??? :eek: wygraliście :bigrazz: :) :( Patriko a skąd twoje pytanie o Hypermot-a planujesz coś, czy tylko tak zagaiłeś... :icon_idea: :icon_question: Ogólnie Hyper jest ciekawą propozycją, choć mi nie leży ja podobnie jak Janek jestem zatwardziałym Ducatisti... ale raczej kieruję swoją sympatię w stronę Monstera, bo co naked to naked :lalag: a nie jakaś tam hydra...Trzymaj się i poluj na swego...Hejka Mumin Zaluj!! Moge nowy wniosek wyslac nastepnym razem :flesje: :lalag: Foto dla Ceibie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Nie, nie stać mnie na taką maszynkę :icon_evil: Ot tak zagaiłem bo byłem ciekaw co o nim sądzą Dukatowcy... Ale jak bym taką zbędną górę gotówki na motocykl to nie wiem czy bym się właśnie na niego nie połaszczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heartless Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Gdzieś wcześniej było pytanko o odpalanie w chłodne poranki - mój Monsterek pali na dotyk bez problemów, nie wiem o co mu chodziło wcześniej - może pomogło "przeczyszczenie" i popsikanie styków? :D ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasec Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Gdzieś wcześniej było pytanko o odpalanie w chłodne poranki - mój Monsterek pali na dotyk bez problemów, nie wiem o co mu chodziło wcześniej - może pomogło "przeczyszczenie" i popsikanie styków? :) ;) mowilem, ze nie zaszkodzi a moze pomoc :bigrazz: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 już wiem dlaczego nie chciał palić, za duzo paliwa dostawał, teraz ssanie nie dokonca otwieram i jest wszystko ok :bigrazz:pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heartless Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 (edytowane) No proszę - jeden weekend deszczowy i kłopoty poszły w niepamięć :bigrazz: :) A i ktoś mądry mnie pytał o napięcie na aku w trakcie odpalania.. W momencie wciśnięcia startera spada do ok 11,5V, raz jak silnik "prawie zaskoczył" - rozrusznik jeszcze kręcił, a silnik bez ssania sobie powiedzmy kaszlnął - to spadło do 9,4V. W czasie pracy silnika n klemach jest 14,4V. Aku odłączony pokazuje 13,5V i tyleż samo podłączony na wyłączonym zapłonie :) Edytowane 8 Października 2007 przez heartless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Witam witam po zapiekance z ziemniaka i z myszatym napojem w szklance... :flesje: Muminek bidoku, jak tam mecz dzisiejszy??? :eek: wygraliście :icon_question: :icon_question: :icon_question: No nie były łatwo - gra była na kartoflisku i to dość niewymiarowym. Po wielu szaleństwach i gwizdaniu pod lokalnych z Orła Łosice, sędzia niestety musiał uznać strzeloną przez chłopaków bramkę na 2 min przed końcem meczu. Tak więc wykosili 3 punkty :icon_biggrin: . Po meczu szykowała sie mała burda, ale jakoś lokalne "orczyki" (bez urazy) szybko zjechali do swoich baz (mimo wielkiego gardłowania, bluzgania i nastawiania się na rozprawienie się z przyjezdnymi) Co do motorku - kurczę aż mnie skręca żeby coś kupić Mumin Zaluj!! Moge nowy wniosek wyslac nastepnym razem :icon_razz: :buttrock: Foto dla Ceibie... no teraz to kurdę daliście mi do pieca :icon_twisted: normalnie mi w nogi poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 (edytowane) Mam kolejną prośbę. Mojego dukata dotknęła dość poważna awaria. Walnięte łożysko na wałku sprzęgła spowodowało tarcie kosza sprzęgłowego o pokrywę. Wszystko to trwało moment. W pokrywie wywaliło dziurę a kosz sprzęgłowy poszedł w drobny mak. Oryginalne części kosztują odpowiednio: kosz - 3 tys., pokrywa - 2 tys. Ceny złodziejskie tym bardziej że są to odlewy, więc koszt produkcji takich części to kilkadziesiąt zł. Gdybym miał to robić w autoryzowanym serwisie to bym zapłacił prawie tyle ile ten motocykl jest warty. O ile pokrywę pospawam to z koszem mam problemy. Tokarz u mnie w pracy mówił że raczej nie da się wytoczyć takiego kosza tak żeby był idealnie wyważony. I tu mam prośbę do was obcykanych w ebayu. Może uda się komuś trafić na kosz sprzęgłowy do modelu Monster 800 rocznik 2003. Sprzęgło i co za tym idzie kosz sprzęgłowy jest w oleju tak więc kosze od większości Monsterów nie będą pasowały. Najlepiej gdyby to był kosz konkretnie od 800-ki. Jak komuś uda się znaleźć to mi uratuje życie, bo tak to mi pozostanie chyba tylko wymiana całego silnika albo sprzedaż dukata na części. Fotka pokrywy:http://img74.imageshack.us/my.php?image=p1030169mil4.jpg rozsypany kosz:http://img62.imageshack.us/my.php?image=p1030166mon5.jpg A tutaj kosz jeszcze w całości:http://img63.imageshack.us/my.php?image=mp1030161qh5.jpghttp://img63.imageshack.us/my.php?image=mp1030160mi8.jpg Edytowane 8 Października 2007 przez Jagdtiger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Mysle, ze nie bedzie az tak trudno cos ustrzelic. Kompletny uzywany silnik mozna kupic za ok 1000 euro, sprzegla odpowiednio taniej...Rozejrzyj sie po niemieckim eBayu, moze trafisz akurat na to co potrzebujeszW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 W niemieckim zupełnie nie potrafię się poruszać. Szukałem na angielskim ale znalazłem tylko cztery kosze sprzęgłowe do dukatów i każdy z nich inny niż ten co potrzebuję. Nie wiem jak na włoskim i niemieckim bo tam to dla mnie czarna magia coś znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Sprawdzilem teraz na stronie Ducatisaarland. Maja kosze do sprzegla po 143 i 173 euro, do tego koszty przesylki. W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 A masz pod ręką jakieś linki? Sprawdziłbym czy to właściwe kosze. Gdyby były te co ja potrzebuję to by było zbyt piękne żeby było prawdziwe :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilust4s Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Witamadres stronkihttp://www.ducati-saarland.de/index.htmwejdz na zakladke specParts tam sa modele Ducati i czesci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Wpisz w google Ducatisaarland, a jak otworzysz strone to na gorze pod naglowkiem specParts znajdziesz podtytul Kupplungen/TSS/EVR tzn. sprzegla. Kliknij na niego i mniej wiecej w polowie strony, ktora sie otworzy, znajdziesz dwa kosze o ktorych pisalem wczesniej (Kupplungskorb). Wedlug opisu pierwszy jest taki, jak do modeli Ducati od roku 2003, drugi do 2002. Nie jest podane, czy sprzeglo jest suche czy mokre... Ja kupilem z tej strony kabel do zmiany rozlaczenia zaplonu z otwartej podnozki na wlaczony bieg. Towar dostalem, wiec powinienem uznac strone za wiarygodna...W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 No Chłopy, zerknijcie na to i michy się wam roześmieją. Mi się roześmiała. Mialem kupic tego Gallardo ale chyba odpuszcze :-)Pozdro http://pl.youtube.com/watch?v=N6_0pOa4fC4 Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi