Radosny Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Hohoho... to Radosny musisz dane w avatarze pozmieniać na 2 włoskie i 1 austriacki... To oficjalnie napiszę w końcu - kupiłem piękne, prawie nowe S2R z 2005r - motocykl zaklepałem już zanim kupiłem S4 więc wywiązując się z umowy musiałem go odebrać. Sprzęt jest z Francji po banalnej wywrotce a poza tym jest jak nowy - ma bodajże 5 tysiaków przebiegu. Właśnie go ubezpieczam, badam technicznie i rejestruje - zrobię na nim z kilka setek kilometrów by się pojarać jednostronnym wachaczem i będę go sprzedawał za ok. 18-20 tysia w zalezności co przy nim zrobię. Jak ktoś chętny to naprawdę można kupić ekstra bryczkę za bardzo sensowne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 .... A propos naszego klubu to powiem Wam tyle: nie mamy strony netowej, ani siedziby klubu i takich tam, poprostu mamy siebie (kurde ale ze mnie poeta) tzn. wystarczy nam to,że czasem sie spotykamy i jeździmy razem dukatową zgrają na wycieczki te dalsze i bliższe. Myślę, że klub to ludzie a nie siedziby, flagi i inne duperele.pozdrawiam Zgadzam się z Tobą, ale nie zaszkodzi czasem zrobić małe łubudubu i postrzelać z wydechów tu i tam, aby nie zaginąć w szarej rzeczywistości "ryżopędów"... Strzała Seb PS. Mam uczulenie na plastik...Przybywa nas tu z dnia na dzień :icon_mrgreen: trzeba by zrobić małą statystykę... Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Fajnie,że się zgadzamy. Mam takie wrażenie,że ludzie którzy kochają Dukaty mówią wspólnym językiem i poza nielicznymi wyjątkami zawsze rozumieliśmy się w locie. W ten weekend jadę do Poznania na przegląd bo wole dołożyć 200zł za podróż niż potem żałować,że go oddałem w nieutalentowane ręce. Chyba będe przejeżdżał przez Wrocław, który bardzo lubię więc może się spotkamy Radosny?Pozdrawiam Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heartless Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Wetnę się trochę w temat, ale właśnie otworzyłem stronę scigacz.pl i moim oczom na szczycie strony ukazała się baner "Ducati - uczta dla zmysłów" - z linkiem do polskiej strony Ducati :buttrock: Krótko pisząc - przełom :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 (edytowane) Fajnie,że się zgadzamy. Mam takie wrażenie,że ludzie którzy kochają Dukaty mówią wspólnym językiem i poza nielicznymi wyjątkami zawsze rozumieliśmy się w locie. W ten weekend jadę do Poznania na przegląd bo wole dołożyć 200zł za podróż niż potem żałować,że go oddałem w nieutalentowane ręce. Chyba będe przejeżdżał przez Wrocław, który bardzo lubię więc może się spotkamy Radosny?Pozdrawiam Oooo, Hallo Doc!!! Witaj, milo slyszec kolejna osobe znana osobiscie ;-]. Znajdziesz tu wiele ciekawych rzeczy...jak to w swiecie desmomasturbatorow. Tak, jest strona nowego dealera, ktory oczekuje na pomoc dukatowcow www.ducati.info.pl- pisz Marcin bo widze, ze jest zakladka Twojego klubu ale jest pusto.U nas bedzie niedlugo wiecej zdjec (dlatego tez pisalem o blogoslawienstwo bo nie kazdy lubi ogladac swoja twarz w necie...). Drecze Alka Dubelskiego, ktory zajmuje sie tam Dukatami- moze cos sie odkurzy w naszym zapomnianym desmo-polskim-pokoiku??Czekamy na Ciebie Lajkoniku w niedziele- cos wymysle...a moze to Wy wpadniecie do naszej desmorodzinki? Caluski-rybie luski- Boze juz mi sie udziela atmosfera mojego domowego przedszkola :banghead: :icon_question: :banghead: Edytowane 23 Marca 2007 przez jacek998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joy Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Oooo, Hallo Doc!!! Witaj, milo slyszec kolejna osobe znana osobiscie ;-]. Znajdziesz tu wiele ciekawych rzeczy...jak to w swiecie desmomasturbatorow. Tak, jest strona nowego dealera, ktory oczekuje na pomoc dukatowcow www.ducati.info.pl- pisz Marcin bo widze, ze jest zakladka Twojego klubu ale jest pusto.U nas bedzie niedlugo wiecej zdjec (dlatego tez pisalem o blogoslawienstwo bo nie kazdy lubi ogladac swoja twarz w necie...). Drecze Alka Dubelskiego, ktory zajmuje sie tam Dukatami- moze cos sie odkurzy w naszym zapomnianym desmo-polskim-pokoiku??Czekamy na Ciebie Lajkoniku w niedziele- cos wymysle...a moze to Wy wpadniecie do naszej desmorodzinki? Caluski-rybie luski- Boze juz mi sie udziela atmosfera mojego domowego przedszkola :biggrin: :D :biggrin: A jednak, w necie sie dzieje. Tym bardziej, że to nowy start nowej nadziei, czyli "Ducati w Polandii od nowa". Się od wypełnienia zakładki wykręcić nie uchodzi. Wyjazd, fotki, zręcznego coś tam w opisie, i będzie.. branoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zefir Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Witaj ponownie Zefir w kąciku: cyt. "motowłoskim" prosimy o jakieś szczegóły co to za moto wyrwałeś, bo pamięć dobra tylko trochę ulotna..... Obecnie chyba tylko Poznański przedstawiciel Duca sprzedaje części, bo u Krakowskiego jeszcze nie słyszeli o tym że mają sprzedawać (chyba, że odemnie). Napisz coś więcej o swojem włoszce....Pozdrawiam Seb Witam.No tak, to było jeszcze jak były dwa równoległe wątki.Ducati Monster 600 '97. Czerwony, złota rama. Technicznie zadbany, stronę wizualną właśnie poprawiam :D. Wydechy akcesoryjne, więc sąsiedzi wiedzieli o zakupie już po 10 minutach :biggrin:.O części będę się martwił jak się coś, tfu tfu tfu, odpukać we włoskiego buta, popsuje. Wynalazłem na moto-akcesoria.pl filtry oleju i powietrza firmy Champion - będą ok.? Jak się naumiem poruszać po asfalcie to niewątpliwie do Krakowa się wybiorę. Jak by komuś się napatoczyła na oczy jakaś owiewka na reflektor w niezabijającej cenie, będę zobowiązany za cynk. Pozdrawiam. ZefirKTM 125SX, Ducati Monster 600 PS. Czy "Motowłochaci na klacie" to będzie dobra nazwa dla klubu? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Ja pierdykam, ale tu się ruch zrobił - normalnie micha się sama uśmicha :icon_rolleyes: :icon_eek: :biggrin: No i widzę że po Dominiku i po mnie dołączył chyba trzeci motocyklista w Polsce który posiada KTM-a i Dukata - RESZTA TOWARZYSTWA POWINNA SIĘ ZASTANOWIĆ ŻE TO CHYBA NIE JEST ZBIEG OKOLICZNOŚCI :biggrin: Wychodzi na to iż te oba "motozjawiska" uzupełniają się nadwyraz doskonale - dzika, kapryśna włoszka i narowisty, nieokiełznany germanin tworzą doskonałą parę :biggrin: :biggrin: :biggrin: Jeśli w takim tempie będzie się rozwijał ten dział, to będziemy musieli sie zwrócić do Moderatora o utworzenie podforum z możliwością zakładania nowych, odrębnych tematów. No Panie Dominik, co Pan na to - powinniśmy chyba mieć jakieś specjalne względy, nieprawdaż? :bigrazz: Duke75 - jak z nieba syf nie będzie leciał to we Wrocku siadam Ci na ogon i grzejemy do Kartofli we dwójkę !!!! :crossy: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joy Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Wychodzi na to iż te oba "motozjawiska" uzupełniają się nadwyraz doskonale - dzika, kapryśna włoszka i narowisty, nieokiełznany germanin tworzą doskonałą parę :biggrin: :biggrin: :bigrazz: Eeee.. dzika? :crossy: Moja absolutnie nie jest, przynajmniej 'już' nie jest. Dostaje codziennie buziaka w dupcię i wuszukane, pieszczotliwe, czułe słówka w uszko.. i się kochamy z wzajemnością. A zazdrość mię bierze na myśl o wpuszczeniu pod kołdrę nieokrzesanego ałstryjaka. :evil: Ale jest cos na rzeczy, bo i ja sie za KTM od pewnego czasu rozglądam. Z tym że dotąd było, że albo Duc, albo KTM, a tu - proszę - się dwa trzyma w garage. No chyba że na Hypermotarda postawić, to i przy jedenj sztuce sie zostanie :biggrin: Wychodzi na to iż te oba "motozjawiska" uzupełniają się nadwyraz doskonale - dzika, kapryśna włoszka i narowisty, nieokiełznany germanin tworzą doskonałą parę :biggrin: :biggrin: :biggrin: Eeee.. dzika? :D Moja absolutnie nie jest, przynajmniej 'już' nie jest. Dostaje codziennie buziaka w dupcię i wuszukane, pieszczotliwe, czułe słówka w uszko.. i się kochamy z wzajemnością. A zazdrość mię bierze na myśl o wpuszczeniu pod kołdrę nieokrzesanego ałstryjaka. :evil: Ale jest cos na rzeczy, bo i ja sie za KTM od pewnego czasu rozglądam. Z tym że dotąd było, że albo Duc, albo KTM, a tu - proszę - się dwa trzyma w garage. No chyba że na Hypermotarda postawić, to i przy jedenj sztuce sie zostanie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Duke75 - jak z nieba syf nie będzie leciał to we Wrocku siadam Ci na ogon i grzejemy do Kartofli we dwójkę !!!! :eek: :icon_mrgreen: OK. będziemy w kontakcie. Ja jutro chce wyjechać w południe więć pod Wrocławiem będę koło 15. Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) Witam. Dzis wziolem przyklad z Scitro i zabawilem sie w skladanie wydeszkow. Zrobilem je od podstaw z INOX-a. Puszki juz gotowe ale jak polaczyc je z kolektorem ... niestety chyba bede loczyl pod kontem ( przetne i pospawam ). I skorzystalem ze zostaly tylko kolanka, wydeszki zostaly w garage. Postanowilem zrobic przelot po miescie. Teraz w glowe mi brzeczy ale warto bylo :icon_mrgreen: Pozdrawiam Zaroilo sie na forum od dezmowymiataczy z wysokim starzem w branzy :crossy: Dobrze jak cos wiadomo kogo pytac Edytowane 24 Marca 2007 przez Prezes_Nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyorker Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Ale jest cos na rzeczy, bo i ja sie za KTM od pewnego czasu rozglądam. Z tym że dotąd było, że albo Duc, albo KTM, a tu - proszę - się dwa trzyma w garage. No chyba że na Hypermotarda postawić, to i przy jedenj sztuce sie zostanie :) http://desertdave.smugmug.com/photos/133053026-M.jpghttp://desertdave.smugmug.com/photos/133053029-M.jpg bylo? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Witam. Dzis wziolem przyklad z Scitro i zabawilem sie w skladanie wydeszkow. Zrobilem je od podstaw z INOX-a. Puszki juz gotowe ale jak polaczyc je z kolektorem ... niestety chyba bede loczyl pod kontem ( przetne i pospawam ). I skorzystalem ze zostaly tylko kolanka, wydeszki zostaly w garage. Postanowilem zrobic przelot po miescie. Teraz w glowe mi brzeczy ale warto bylo :icon_mrgreen: Pozdrawiam Zaroilo sie na forum od dezmowymiataczy z wysokim starzem w branzy :bigrazz: Dobrze jak cos wiadomo kogo pytac A co ze srodkiem, wiesz co i jak? Kieeedys tez przerabialem wg jakiegos amerykanskiego pomyslu. Jak 'co' to pisz, moze pomoge :lalag: , znajde linka itd. To byly troche inne kominy ale zasady sa podobne.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) Zbytnio nie zastanawialem sie nad budowa rura o taki samej srednicy i dlugosci jak kolektor i tyle :crossy:, zamieszcze z czasem fotki. Wszystko uzgodnilem z mgr inż. z polibudy balem sie czy przypadkiem cos sie nie stanie mojemu Dukowi, zapewnil ze nie. Problem stanowi loczeni puszek z kolektorem ale to tez jakos da sie zrobic w monster garage :banghead:. jacek998 jak mozesz podeslij linka moze sie nacos przyda. Pozdrawiam. Edytowane 25 Marca 2007 przez Prezes_Nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) http://desertdave.smugmug.com/photos/133053026-M.jpghttp://desertdave.smugmug.com/photos/133053029-M.jpg bylo? :icon_exclaim: Bez jaj, to DUCATI HP2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) :clap: :wink: Eeee.. dzika? Moja absolutnie nie jest, przynajmniej 'już' nie jest. Dostaje codziennie buziaka w dupcię i wuszukane, pieszczotliwe, czułe słówka w uszko.. i się kochamy z wzajemnością. A zazdrość mię bierze na myśl o wpuszczeniu pod kołdrę nieokrzesanego ałstryjaka. Ale jest cos na rzeczy, bo i ja sie za KTM od pewnego czasu rozglądam. Z tym że dotąd było, że albo Duc, albo KTM, a tu - proszę - się dwa trzyma w garage. No chyba że na Hypermotarda postawić, to i przy jedenj sztuce sie zostanie No taaak, MULTIstrada jak MULTIwitamina - dzika i nieokiełznana być nie może - musi być na wszystko czyli do..... :icon_exclaim: ŻART, żeby mi tu nikt nietolerancji nie zarzucił :icon_eek: A Hypermotard, hmmmmm - powiem tak, największą frajdę od lat na asfalcie przeżyłem dosiadając KTM-a z kołami Supermoto - warunek jest jeden - by frajda była bezstresowa i w pełni radosna (!) latasz sprzętem lekkim, mocnym i nietłukącym się przy wywrotkach - i właśnie dlatego że Hypermotard nie spełnia aż dwóch z tych warunków, wg mnie nadaje się tylko do lansu między rynkiem a kościołem - oczywiście z jeźdzcem w kasku enduro, by na megakozaka się lansował :eek: Multistradą przynajmniej można się kopnąć na WDW2007 a "HYPEREM" to juz "HYBA" nie bardzo :icon_idea: Edytowane 25 Marca 2007 przez Radosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi