Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Monsterka swojego się nie pozbywam - moje dziewczyna wygrała drugiego :wink: Wiem, wiem, szczęściarz ze mnie.. na 2 nas na pewno nie będzie stać, więc jeden stoi w Poznaniu w salonie...

- to witaj nowy Ducatisto na forum ;-] Ktos to chyba musial dopomoc temu szczesciu,co??? hehe.

Polukajcie sobie Makarony na 1098:

http://www.bikemagazine.co.uk/nav?page=bik...esource=6319902

jeszcze jedno pytanko: ile moze kosztowac teoretycznie pewny technicznie monster 600 np z tego roku(1998)

Danielu witam serdecznie w naszym kąciku dużych chłopców.... myślę że za ok 8 tys. mógłbyś kupić ten rocznik, ale to zależy od twoich umiejętności negocjacyjnych...hehehe... Ja dałem za mojego z 2000 roku 9800 z przebiegiem ok. 24 tys. km (ale dokładnie nie pamietam).

Witam również radośnie kolegę Radosnego...

Zapytaj heartlesa on sprzedaje 900.

Pozdrawiam

www.ducati-klub.pl

- to witaj nowy Ducatisto na forum ;-] Ktos to chyba musial dopomoc temu szczesciu,co??? hehe.

Witam witam!

A co ja poradzę, że firma "M~" robi proste konkursy :notworthy: - dopomagałem szczęściu jak mogłem, ale wszystko na legalu i zgodnie z regulaminem - konkurencja musiała sie słabo starać..

Niestety, mimo absolutnie zniewalającej urody, Ducat Heartlessa nie wchodzi w gre ponieważ ma dla mnie trzy zasadnicze wady :

po pierwsze cena, po drugie cena a po trzecie mokre sprzęgło :icon_rolleyes:

Tak więc poszukującym jestem wciąż.....

A czy może zna ktoś tego sprzęta? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M349842

Za 19 z czyms to sprzedawali zarejestrowane 748 i 916 w okolicach Warszawy.

Moze moment ma przy wyzszych obrotach niz 900, ale to juz zapiernicza, szczegolnie od tak 6-7000 obr. Tylko ta pozycja- trzeba sie do niej przyzwyczaic:-))). Pozdr. Janek- Klekotek 748 S.

Edytowane przez jannikiel

Radosny, te dwa motocykle pojawiają się w ogłoszeniach już od dłuższego czasu, więc albo cena :) albo jakiś feler...

A tak na marginesie to myślałem, że Ci się nie podoba kolor tego motocykla Heartlesa, a ty tu z takim prozaicznym...hihihi... powodem jak cena wyskakujesz :icon_mrgreen: Dobrze, że chociaż napisałeś, że Ci sprzęgło nie pasi...

A tak w ogóle to Duc generuje tyle chałasów i klekotów, że nawet bez suchego sprzęgła brzmi niezwykle niepokojąco dla otoczenia...

Pozdr Seb

www.ducati-klub.pl

Hehe, oczywistym jest że gdyby trafił się jakiś sensowny S2R na takim piękniusim wachaczyku to nawet nie myslałbym o suchym sprzęgiełku :buttrock:

Jeśli zaś chodzi o hałasy ducatowe, kochani, gdy bodajże w 95 roku pojechaliśmy na Junakach do Mostu na wyscigi, nigdy nie zapomnę dreszczu na plecach gdy zobaczyłem pierwszy raz na pakingu czerwoną 916-tkę....a potem gośc ją odpalił a ja przeżyłem pierwszą w życiu śmierć kliniczną.....

To zalezy za ile i gdzie kupiona- bo dochodza rozne koszty oprocz samej golej ceny aukcyjnej.No i trzeba miec farta.

Ostatnio wlasnie szukamy S2R dla znajomego to zobaczymy konkretnie jakie koszty wyjda...

Na ebayu nie ma co szukac- chociaz jeden gosc z tego Forum chwalil sie ze kupil korzystnie na ebayu i koszty wyszly podobno nizsze niz przez motostodole- jednak jak zaczalem zadawac pytania o koszty transportu do Polski itp- umilkl i nie odezwal sie wiecej- a mysle ze koszty go porazily i nie moze sie otrzasnac.

Najlepiej to kupic tanio w okolicach niujorku- wtedy koszty najmniejsze- ale najczesciej jest tak ze im blizej niujorku tym koszt aukcyjny jest wiekszy, znow jak jest daleko to transport w samych stanach w granicach 1000-2000 $

Dam przyklad mego BMW F 650 Dakar z 2002 roku- koszt samego motorka- 2600$- i malo roboty bylo- bo dolozylem kierunek, pokrywke za siedzeniem, lusterka i nawet nie malowalem- z rejestracja koszt wyniosl mnie ok. 12210 zl- czyli 12000- 7800= 4410- to koszty oprocz ceny motorka( z kierunkami, lusterkamii plastikiem itp) i mniej wiecej koszty sa podobne tzn jesli praktycznie nic do roboty- bo jak cos trza robic to dochodzi koszt czesci+ robocizna. Ten Ducati 999 Ryska to prawdopodobnie wyjdzie 27-29000 zl.

Jesli chodzi o konkrety i szczegoly na powaznie- to na stronie www.motostodola-jedwabne.net jest podany nr tel do Ryska i z nim trzeba ustalac...mozna wejsc w inne i przeczytac o klasykach (z humorem troche) i obejrzec filmik z wiejskim kaskaderem(ten lepszej jakosci).

Pozdr. Janek Klekotek Kle, Kle ,Kle:-)))

Janek, a wg Twoich żródeł ile trzeby by wybulić w stanach za S4R lub S2R

ja mysle, ze powinienes sie najpierw zdycydowac ktory model chcesz; S2R i S4R to jak porownywanie jablek z pomaranczami - dwa kompletnie inne motory napedzane diametralnie roznymi silnikami

ustaliwszy co chcesz, wyznacz sobie absolutnie maxymalny budzet i zacznij szukac. masz +/- 3 m-ce wiec bez pospiechu, napalania sie, zacznij niuchac gdzie sie da. a rezultaty same przyjda

to moje 2gr

hurraaaa!!!

oderbralem dzis moto, juz wlaczylem kilka alarmow w drodze do domu :icon_razz: i wszystko jest jak dawniej

bez 1 tyg trwalo to 3 m-ce i kosztowalo.....krzynke i ciut, ciut ale warto

jutro w planie przejazdzka

'czym sie, chlopaki