franekfilm Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Zerknąć mogę ;) ale lepiej, by zrobił to ktoś bardziej kompetentny. Jeśli nikt lepiej zorientowany nie da rady, oglądnę. Ale wiele się ode mnie nie dowiesz. Jak przeczytasz maila, będziesz mogła diagnozować każdego Dukata :icon_razz: Są tam wytyczne od prof. Klekota Jana :icon_mrgreen: :notworthy: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Franio, mogę poprosić o kopię na [email protected] ? :bigrazz: Thx from mountain :flesje: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Franio, mogę poprosić o kopię na [email protected] ? :bigrazz: Thx from mountain :flesje: Poszło. Mam nadzieję, że autor mi wybaczy :wink: Swoją drogą może byś tak Janek kiedyś skrobnął jakieś mini kompendium wiedzy nt. Duków. No dobra, znając Ciebie nie będzie to mini :icon_razz: Ale za to, że jesteś chodzącą (klekocącą :icon_mrgreen: ) encyklopedią to wielki :notworthy: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Nie przesadzaj Frank :icon_mrgreen: ...ale po cichu dodam, że myślałem, żeby popełnić cóś na papierze n/t Naszych Bików, tylko potrzeba na to od groma czasu- więc może jak będę na emeryturze? Dodam, że najbardziej mnie rajcują tematy wyścigowe i nietypowe rozwiązania w Ducatach, jeśli ktokolwiek, ma jakieś tajne materiały n/t rozwiązań w wyścigówkach Ducati- to zapraszam na: [email protected] Pozdr. J-748S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Janku, gdybyś potrzebował zdjęć do swojej publikacji, to wal śmiało, chętnie pomogę :) Znaczy nie posiadam, tylko mogę wykonać :bigrazz: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 A'propos fotek- zauwazyliscie fotki naszych sprzetow na NK? :flesje: No i Janek- stary grzybie- STO LAT!!!!!!!!! :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 A'propos fotek- zauwazyliscie fotki naszych sprzetow na NK? Gdzie, gdzie? Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 No, jak gdzie- jestes przeciez w profilu: http://nasza-klasa.pl/profile/9210404 :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Dzięks Prezes! Łezka się w oku kręci jak wspomninam swe pierwsze fascynacje Ducatami, jakiś taki rok 1983, internat LO w Mrągowie i ja na wersalce nerwowo przerzucający gazetki od kumpla co miał stryja w Niemczech a brata w Stanach, a wiedział że ja byłem zapalonym "motorowcem": Motorrad( w nim artykuły: Warum Ducati?), i Cycle World- (a tam o Darmah,MHR, Pantah i Magnifenci Dottori Taglioni- lub cóś podobnego...) Jeden Cycle World się z tamtej epoki został... Pozdrowienia Desmomaniacy! J-748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freel4ncer Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 No i padl mi juz 2gi regulator napiecia w tym roku :banghead: Wzwiazku z tym mam pewne pytanka . Moj oryginalny regulator Mial tylko dwa przewody do alternatora ( zolte) Jeden czarny i jeden czerwony ( pozatym jakis maly bialy ale nawet nie byl podlaczony ) . Monsterek jest z 95r , zauwazylem ze te troche nowsze maja juz regulatory z trzema przewodami do alternatora . Moje pytanie brzmi czy mozna podpasowac taki z 3-ma przewodami do mojej instalacji ( 2 przewody do altka ) Drugie pytanie ostatnim razem jak kupilem regulator to pokazywal 16-17 V ladowania ( w zaleznosci od obciazena swiatlami i innymi uzadzeniami ) rozumiem ze to troche zaduzo ( z aku ubywa wody ) czy moglo byc to spowodowane zla kolejnoscia podlaczenia zoltych przewodow ?? nie sa one nijak oznaczone czy ich kolejnosc ma znaczenie ??? Z gory wielkie dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sihaja Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Jak przeczytasz maila, będziesz mogła diagnozować każdego Dukata :icon_razz: Są tam wytyczne od prof. Klekota Jana :icon_mrgreen: :notworthy: Z jakiegoś powodu nie mogę się dostać na to konto :/ Jeśli możesz, poproszę mejla jeszcze raz na ewka.witkowska at gmail.com A ja już pisze do gościa i umawiam się na oglądanie ;) Cytuj Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne. Bertrand Russell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Z tego co piszesz, to chyba wina regulatora, oddaj do naprawy w Elservis Ostrołęka, i wtedy kombinuj co dalej... a wtyczki te wycodzące z alternatora nie popalone? Już kiedyś była o tym mowa, do sprawnego działania instalacji potrzebne jest poprawne zbilansowanie energi całego układu w stosunku do możliwości alternatorka i akumulatorka, wszelkiego rodzaju dodatkowe urządzenia, czy nie dobrane żarówki mogą tylko zakłócić poprawne działanie całego układu. Elektryk się kłania i to na żywo, a nie przez net.Pozdr. J-748 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freel4ncer Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) z dodatkowych uzadzen mam tylko GPS . W tym momencie Regulator oraz kable strasznie sie nagrzewaja i mam zero ladowania rozumiem ze regulatorek padl. Co do elektryka od motocykli to popierwsze bardzo ciezko o dobrego fachmana w Irlandii nie dosc ze pojecia nei maja to do tego kosza jak za zboze. Z drugiej strony lubie samemu pracowac przy motocyklu i uczyc sie nowych rzeczy mam dostep do narzedzi , miernikow lutownic i podnosnika wiec dopoki moge walcze sam :) Np w tym tygodniu zaoszczedzilem 100e samemu wymieniajac caly zestaw napedowy :) Reasumujac jesli ktos zna odpowiediz na moje pytania na temat kolejnosci przewodow i mozliwosci zastapienia starego regulatora jakims innym modelem to bede bardzo wdzieczny za odpowiedz :) ps. mam wywalone tylne kierunki ( szpecily caly tyl :P ) oraz zwykla zarowke z tylu zastapiona mala 12v zarowka halogenowa 50w czy to moze miec wplyw na uklad elektryczny ?? Edytowane 19 Lipca 2009 przez freel4ncer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 freel4ncer Wyslalem PW,pzdr,J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo70 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 ...ale po cichu dodam, że myślałem, żeby popełnić cóś na papierze n/t Naszych Bików, tylko potrzeba na to od groma czasu- więc może jak będę na emeryturze? Dodam, że najbardziej mnie rajcują tematy wyścigowe i nietypowe rozwiązania w Ducatach, jeśli ktokolwiek, ma jakieś tajne materiały n/t rozwiązań w wyścigówkach Ducati- to zapraszam na: [email protected] Pozdr. J-748S. Pozostaje krzyknąć "Brawo Jasiu" - może nareszcie poszerzę swoją mizerną wiedzę, szkoda tylko że tak długo trzeba będzie czekać - może nieco podkręcisz tempo ?? Cytuj DESMOBSESSION www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi