Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

jannikiel napisał:

Ale kurde Wam zazdroszcze, a ja w poniedzialek musze wystapic w galowym mundurze, bo Swieto Niepodleglosci i mamy chodzic na galowo...ale takie zycie...

Ciekawe czy Edek bedzie swietowal i na galowo bedzie latal :icon_biggrin:

Pozdr. Janek 748 S.

Ja nie biegałem na galowo tylko w poniedziałek na lubelszczyźnie tyrałem a za to dziś w pracy siedzę.

Mam nie miłą wiadomość, wczoraj mieliśmy się spotkać z Szyją, posłuchać jak brzmią jego przerobione wydechy, niestety nasz kolega forumowy miał wypadek swoim monsterem, złapał shimmy przy 200km :-( Miał chlop szczęście, bo żyje! ma złamaną stope, jest cały poobijany i jest w szpitalu, wczoraj miał operacje. Życzymy powrotu do zdrowia!

:icon_mrgreen: kurde to wszystko przezemnie -może jakbym mu tych kominów nie poprawił :crossy: Szkoda chłopaka i rodzina przejęta.

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

Kolego Szyja, wracaj do zdrowia szybko

Kości się zrosną i zanim się obejrzysz znów "śmiglany" będziesz :buttrock:

Pozdrawiam

PS;

Yuasa została dobrze u"-formowana" :buttrock: podczas 1K po Polsce

Kilka migawek z wojaży tutaj

KingRider napisał:

Mam nie miłą wiadomość, wczoraj mieliśmy się spotkać z Szyją, posłuchać jak brzmią jego przerobione wydechy, niestety nasz kolega forumowy miał wypadek swoim monsterem, złapał shimmy przy 200km :-( Miał chlop szczęście, bo żyje! ma złamaną stope, jest cały poobijany i jest w szpitalu, wczoraj miał operacje. Życzymy powrotu do zdrowia! :wink:

Szlag.....Nie fart zagościł i to pod koniec sezonu.Trzymaj sie kolego ;)

KingRider napisał:

Mam nie miłą wiadomość, wczoraj mieliśmy się spotkać z Szyją, posłuchać jak brzmią jego przerobione wydechy, niestety nasz kolega forumowy miał wypadek swoim monsterem, złapał shimmy przy 200km :-( Miał chlop szczęście, bo żyje! ma złamaną stope, jest cały poobijany i jest w szpitalu, wczoraj miał operacje. Życzymy powrotu do zdrowia! :D

Trzymaj się kolego Szyja.

Szybkiego powrotu do zdrowia i do zobaczenia na drodze.

KingRider napisał:

Mam nie miłą wiadomość, wczoraj mieliśmy się spotkać z Szyją, posłuchać jak brzmią jego przerobione wydechy, niestety nasz kolega forumowy miał wypadek swoim monsterem, złapał shimmy przy 200km :-( Miał chlop szczęście, bo żyje! ma złamaną stope, jest cały poobijany i jest w szpitalu, wczoraj miał operacje. Życzymy powrotu do zdrowia! :icon_twisted:

Życzę koledze szybkiego powrotu do zdrowia.

duke75 napisał:

Jednak to co wyprawia Christian Pfeiffer na monsterku to jest kosmos. Niesamowity gość jak i sam Monsterek jest super. To chyba S2R 1000, nieprawdaż?

A jak tam Rubben Multi? Wszystko OK? Jak oceniasz zakup z perspektywy czasu?

Jak mówiłeś troszkę trzeba było zrobić i zrobiłem, wymieniłem wszystkie płyny, filtry, zmienione paski, regulacja zaworów, komputer, dokupiłem parę elementów które brakowało i latam choć w piątek już prowadzę do domu moto na podlasie i nie będe go miał już w wawie. ogólnie zajebisty moment obrotowy, na razie mi się podoba tylko ten czujnik rezerwy troszkę denerwuje - Balzak pewnie wi o czym mówię chyba, że to ja tak tylko mam. Pozdrawiam

RuBBeN napisał:

.......ogólnie zajebisty moment obrotowy, na razie mi się podoba tylko ten czujnik rezerwy troszkę denerwuje - Balzak pewnie wi o czym mówię chyba, że to ja tak tylko mam. Pozdrawiam

Czujnik rezerwy ??? :icon_mrgreen:

Już dawno przestałem na niego zwracać uwagę. Aczkolwiek wczoraj jak wracałem z Gniezna wypaliło się calutkie paliwo i motocykl po prostu zgasł. Na szczęście 200 m wcześniej widziałem stacje paliw. Gdy zbierałem siły na mały spacerek , resztki paliwa musiały spłynąć na dno zbiornika. Motocykl bez wahania odpalił i wróciliśmy na stacje TANKOWAĆ :icon_razz:

W baku brakowało ponad 19 litrów, a na licznik wskazywał tylko 217 km

Multistradą można zejść do 5l/100km, ale nie jak się podkręca palnik….. często :biggrin:

Pewnie dostane zjebke od Modsow, ale tutaj umieszczam me jakze prozaiczna prosbe:

- Kupimy kompletny, lub niekompletny motocykl firmy Ducati lub Cagiva z silnikiem Ducati od 1965 do 1985 roku, moze byc po wybuchu, zatarty - cena oczywiscie do uzgodnienia - motocykl z przeznaczeniem do kolekcji.

Znam i orientuje sie w cenach Ducatow za granica i oferta typu 450 Sclambler za 5000 zl mmnie nie interesuje, poniewaz sa nieco tansze zamagranica a nie jest problemem dla nas sprowadzic...

Pytanie drugie, kiedys na allegro byl motocykl Pantah 350 mocno zdezelowany, moze ktos wie cos o nim? Pozdr. Janek 748 S.

jacek998 napisał:

Balzac, a nie masz czasem jakiegos krokodyla na sprzedaz do pokazow? :banghead:

MAM MAM MAM :banghead:

Popatrzcie jak 'down-under' to robią :lalag:

http://pl.youtube.com/watch?v=wlWhsNb1xL0

PS:

tylko można pozazdrościć dróg, pogody i sprzętów :icon_eek:

balzac napisał:

Czujnik rezerwy ??? :)

Już dawno przestałem na niego zwracać uwagę. Aczkolwiek wczoraj jak wracałem z Gniezna wypaliło się calutkie paliwo i motocykl po prostu zgasł. Na szczęście 200 m wcześniej widziałem stacje paliw. Gdy zbierałem siły na mały spacerek , resztki paliwa musiały spłynąć na dno zbiornika. Motocykl bez wahania odpalił i wróciliśmy na stacje TANKOWAĆ :notworthy:

W baku brakowało ponad 19 litrów, a na licznik wskazywał tylko 217 km

Multistradą można zejść do 5l/100km, ale nie jak się podkręca palnik….. często :flesje:

chyba nigdy mi się to nie uda :crossy: bo nie da się nie odkręcać. :buttrock: :)

ps. Balzak ile zapłaciłeś za bateryjkę bo mi też pada

Edytowane przez RuBBeN

Multistradą mozna spokojnie zejsć do 5.5. Ja mam ten sam silnik w SS 1000 i moja średnia to 5.3-5.5 przy normalnej jeździe czyli nie za szybko i nie za wolno (bez oszczędzania) a przy ostrzejszej jeździe na autostradzie to bierze ok. 5.8. Mój rekord to autostrada A4, odcinek Wrocław-Katowice, nonstop-200-240- równe 7l/100km ale to się zapomniał i popił bo normalnie nigdy nie przekraczam 6 choć czasem się staram.

Cytat
MAM MAM MAM

Popatrzcie jak 'down-under' to robią

http://pl.youtube.com/watch?v=wlWhsNb1xL0

PS:

tylko można pozazdrościć dróg, pogody i sprzętów

Spoko Balzac, zrobimy zlocik w Małopolsce to oni nam pozazdroszczą. Może być problem z pogodą i sprzęty trochę biedniejsze ale husaria z nas taka że nie ma się co wstydzić :)

Edytowane przez duke75

DESMOBSESSION DOC POLSKA

www.ducati-klub.pl

Ponownie witam wszystkich

Aura z początkiem listopada zrobiła się nieco łaskawsza,

więc dziękując opatrzności naradziłem się z "lepszą połową" i szybka decyzja - Słowacja.

Wreszcie mój niedawny nabytek (rozkoszna ST4s) odetchnęła pełną piersią airboxa świeżym powietrzem Słowackiego Raju, dając nam możliwość napawania się urokiem tej krainy.

A mnie dostarczyła szeregu spostrzeżeń dotyczących Ducati Sport Turismo,

- którymi to niebawem podzielę się z wami.

Pzdr

Pablo

http://mpablo70.fotosik.pl/albumy/540457.html

DESMOBSESSION www.ducati-klub.pl