Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Desmo77 napisał:

Witam,

Muminek - czy ten Monster nie wygląda znajomo?

http://video.google.pl/videoplay?docid=832...earch&plindex=1

normalnie łza mi się zakręciła patrząc na mojego Monsterka :icon_razz: . Mam nadzieję, że Paweł jest zadowolony z maszynki. A musze przyznać, że wygląd j dzwięk nadal są piękne :icon_question:

Kris

jacek998 napisał:

Łomatko, ratujcie honor spaghetti!!!!

http://forum.motocyklistow.pl/Forumowy-Mot...007-t86268.html

Witaj Jacku,

odałem głos na Twoje "Spaghetti" :icon_biggrin: Z wyników jednak widzę, że Ural ma ogromna przewagę. Nie dziwi mnie to, dla nas Polaków wschodnia technologia, estetyka zawsze była jakoś bardziej bliska :flesje: Zdjęcie Urala rzeczywiście ładnie zrobione i prawdopodobnie poprawione w Poto-shop :biggrin:

Pozdrawiam

Dejw napisał:

Witam .

Ostatnio kupiłem komplet tłumików Ducati Performance by Remus żeby dopasować to do mojej VFR (ale raczej mi sie nie uda) ale był przy tym taki układ (daję tego fotki) i nie wiem co to może być , po nazwie firmy pomyślałem że to sterownik wtrysku ale po co to jest przy tłumikach ? Wszystko było w oryginalnym opakowaniu i pod model 900SS .

zdjęcie nr1

zdjęcie nr2

Układ jest nowy - pomożecie mi to wycenic , a może ktoś potrzebuje ?

Jest to (jak mi się wydaje) moduł zapłonowy - komputer do 900SS (z zawartymi mapmi do tego modelu) który jest zakładany po zmianie wydechów na przelotowe (wtedy też powinno wymienić filtr powietrza na wydajniejszy wraz z otwarciem puszki filtra powietrza). Jesli był to komplet to wybrałes raczej drobie rozwiązania do swojej VFR'ki - pozostałe elementy same w sobie (za wyjątkiem filtra, jesli jeśli jest w komplecie) mogą być ciężkie do odsprzedaży (jeśli jest to komputer z niestandardowymi mapami, a nie ma się urządzenia do przeprogramowania). Taki moduł może być wart 100-200 zł jeśli będzie on sam w sobie oferowany. Nie jestem wprawdzie bardzo mocny z techniki ale takie mam odczucia co do tego modułu.

pozdr

kris

Wrócę do sprawy mojego kosza. Kosz najprawdopodobniej odbiorę od tokarza w przyszłym tygodniu. Dostałem jednak złą wiadomość od kumpla, który mi naprawiał pokrywe. Niestety jest zrobiona z takiego materiału, że spawanie ją mocno sponiewierało. Po złożeniu nie dojdzie dokładnie i zostaną małe szczelinki a silikonem tego nie nadrobie.

Koniec końców muszę szukać nowej pokrywy. Gdyby ktoś natrafił na używaną w dobrej cenie to będę bardzo wdzięczny za kontakt. Nowa kosztuje 2 tysiaki.

Muminek napisał:

normalnie łza mi się zakręciła patrząc na mojego Monsterka :D . Mam nadzieję, że Paweł jest zadowolony z maszynki. A musze przyznać, że wygląd j dzwięk nadal są piękne :smile:

Kris

Najwyraźniej trafił w dobre ręce :D - maszyna wyglada, że mucha nie siada. Czy crash pady były special for Monsters czy też adoptowane. Zastanawiam się czy nie założyć podobnych u siebie - jakieś sugestie?

Pozdrawiam

Kamil

jacek998 napisał:

Łomatko, ratujcie honor spaghetti!!!! Bo 'ruski' Photoshop wygra ;-]

Głos oddany na masterpiece Jacka, ale coś mało ich panowie :flesje:

Głos oddany na Duca :flesje:

Jagdtiger, tak to niestety bywa ze spawaniem stopów Al-Mg... :smile: :D

desmo:

Crashpady były specjalnie dorabiane pod ciężar Muminka, drugich takich nie kupisz...hihihihi

Pzdr.

Seb

www.ducati-klub.pl

scitro napisał:

Crashpady były specjalnie dorabiane pod ciężar Muminka, drugich takich nie kupisz...hihihihi

Pzdr.

Seb

tylko niestety kolor nie był dobrany - chciałem w różu :flesje:

A tak poważnie były one zrobione pod Monsera na wzór elementów z katalogów zachodnich. Elementy te robią chyba w Częstochowie (jak pamiętam) kontakt Janusz Woś womet173@wp.pl (a znalazłem je za pośrednictwem Allegro). Kupiłem cały komplet - crashpady ze śrubą mocującą, która jednocześnie jest śrubą mocującą silnik do ramy. Generalnie polecam

pozdr

Kris

edzio napisał:

Jeśli masz parę groszy to niech cię ręka boska broni kupować 600 chyba że nie masz wymagań.Z wszystkimi z kim bym nie rozmawiał i kto miał okazję jeździć 600-ką nażekali na bardzo duży niedobór mocy i momentu obrotowego innymi słowy jest to za słabe.Szukaj przynajmniej 750-ki,jeśli nie u nas to w innych krajach ,np www.mobile.de , wwwmotoscout24.de , www.ebay.de .Ja żonie kupiłem 900-ke z 97r. wersje 66 konną i to już jeździ dość fajnie i brzmienie będziesz miał lepsze i łatwiejsze z większego silnika do uzyskania,no i żecz ważna później będziesz miał większe problemy z odsprzedażą 600-ki bo jest ich najwięcej no i mają niestety taką opinię.Pozdrowienia

Kurcze, parę groszy by sie znalazło. Jednak do tej pory jeździłem Honda Magną i chcę spróbować przygody z Ducati. Są piękne - to widzę ale czy bedzie mi sie na nim dobrze jeździć ? Jedno jest pewne - będe sie musiał nauczyc jazdy od nowa i dlatego myslę o tym modelu. Proszę o opinie czy w tym aspekcie to dobry wybór. Pzdr

Edytowane przez sulo76

Witajcie,

chciałbym się dowiedzieć jakie akumulatory do swoich DUCAT kupujecie. W serwisówce do MTS 1000ds są podane takie dane: 12V 10Ah, 12V-520W. Gdzie szukać ? Jakie marki preferujecie ? Chyba będę musiał zakupić nowy :lalag:

PS:

Jak ktoś jeździ Ducati ST to może się przydać (niestety tylko po angielsku):

www.perryr.com

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o akumulator to ja preferuję Varta a można kupić od jakiegoś SS na alledrogo bo tam lubią robić promocje.

Co do dzisiejszej pogody - to dlatego tak wcześnie dziś wstałem . To może być ostatnie sto lub wiecej km w tym roku :)

balzac napisał:

Witajcie,

chciałbym się dowiedzieć jakie akumulatory do swoich DUCAT kupujecie. W serwisówce do MTS 1000ds są podane takie dane: 12V 10Ah, 12V-520W. Gdzie szukać ? Jakie marki preferujecie ? Chyba będę musiał zakupić nowy :)

PS:

Jak ktoś jeździ Ducati ST to może się przydać (niestety tylko po angielsku):

www.perryr.com

Pozdrawiam

Ja kupilem wczesna wiosna tego rodzaju aku: http://www.allegro.pl/item271897993_akumul...aha_ducati.html . Gosc jest solidny,szybka wysylka,faktura,wszystko w najlepszym porzedku. Moge Go polecic.

Widzieliscie ta nowosc?: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=273779842

Film z linka- ekstra ale czy Im piachu nie nawiewa czasem na tor? :)

Edytowane przez jacek998

Witam po krotkiej przerwie!

Z tego co wiem, to forum nie jest miejscem do reklamowania swojej dzialalnosci. Wiec wole zapytac :crossy: Jak wszystko dobrze pojdzie to od 01.01.2008 odpalam sklep internetowy z gratami do motocykli. Beda to glownie opony do wszelkiej masci dwusladow, a do tego czesci do Ducatow - carbon, aluminium, crashpady, wydechy itp. Czy jak juz bede blizej otwarcia portalu to bedzie mozna tu wrzucic link i pare informacji co do oferowanego asortymentu? Oczywiscie dla forumowiczow ciekawe ceny.

Pozdrawiam

Maciej