Gothcrust Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Cena tax-free to 12 100 EUR - nie ma tragedii Nie, w ogóle nie ma... Sympatyczny sprzęcik jak na seryjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cender Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Cender napisał: Cena tax-free to 12 100 EUR - nie ma tragedii Nie, w ogóle nie ma... No jak na HD - bo wiekszosc sprzetow ma kosmiczne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Cender na swiecie czy w polsce? u nas to tak, w stanach to juz nie. Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cender Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Wszedzie. Jak popatrzysz ile kosztuje srednio HD w Stanach, Europie czy Azji i porownasz to do cen np. japoncow to de facto za cene podstwowej Dyna mozesz kupic naprawde wypasiona Yamahe, Kawke czy Suzi.Taki przyklad z wlasnego podworka: Rocket III ktory bije VRoda pod kazdym wzgledem kosztuje w Stanach 16000 USD - za 16000 USD kupisz HD ktore ani nie wyglada ani nie jezdzi ani nie hamuje. I to mam na mysli. Oczywiscie wszystko zalezey od tego czy komus zalezy na marce. jesli chcesz smigac "legenda" wykreowana przez specow od marketingu - musisz placic. Jesli chcesz jezdzic czyms innym kupujesz np. Triumpha. Powiedzmy sobie szczerze - HD to maszyny o tandetnej jakosci wykonania sprzedaje sie na calym swiecie za ciezkie pieniadze. Powod? Marketingowcy wykreowali legende - super. Z marketingowego punktu widzenia. Czy kupie sobie kiedys HD? Moze. Po co? Po to by miec material na wlasnej konstrukcji cruisera a przede wszystkim silnik ktory ma zajebisty gang, wibruje jak jasna cholera i jest na nim napisane Made in USA with pride. Material ktory pozwoli mi na nieskonczony zasob czesci, mozliwosci przebudowania motocykla, zrobienia czegos co jest jedyne w swoim rodzaju. I tego nie oferuje zadna inna firma na swiecie. Na to wszystko potrzebna jest kasa i tyle. Tylko jak wrzuce tam Stage 3 jakiegos S&S, wymienie wydechy, hamulce, kola, siodla, przebuduje rame, pomaluje wszystko na nowo to co z tego HD mi zostanie? Dekle na silniku i emblematy na zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Cender ale po co od razu taki wyklad. pytalam o cene a nie o chwyt martekingu :P [ Dopisane: 19-1-06, 17:45 ]daje przyklad: stanach springer softail kosztuje 13$ w polsce musisz dac powyzej 55tys. road king u nich 20$ u nas i 80tys! (jak nie lepiej) nie wiem jak w niemczech, ale o wiele mniej niz u nas. z resta tak sie inaczej zarabia. Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cender Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 z resta tak sie inaczej zarabia. Koszty utrzymania tez sa inne. Uwierz mi ze z pensja 5000 PLN w Polsce bedzies zyl o wiele lepiej niz z pensja 2500 eur w Niemczech. Ceny mieszkan, samochodow, zywnosci, uslug sa calkowicie inne. Sila nabywcza pieniadza w Polsce wbrew pozorom jest naprawde duza. ale po co od razu taki wykladA bo ja gadatliwy jestem :lol: wiosne czuje albo co :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koobra Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Rocket III to moto moich marzen. Klasycznego choppera raczej nie przypomina, no ale mnie chodzi o cos wiecej, niz tylko o okazyjne zawiezienie dupska do pubu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cender Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 no ale mnie chodzi o cos wiecej' date=' niz tylko o okazyjne zawiezienie dupska do pubu.[/quote'] A o co mianowicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 no ale mnie chodzi o cos wiecej może o te mity - że chopperem to tylko do pubu... he, he. Bo są na świecie /jeszcze?/ tacy, co mają poglądy, że choppem czy cruiser'em nie można zwiedzać Europy/świata. Wiecie - zawieszenie miękkie, hamulce słabe, nie ma przyspieszenia no i brak tych plastikowych, kolorowych owiewek, plastikowych kuferków, itp... ;) PSkoobra tylko się nie obraź, to półżartem wszystko /ale tylko pół ... :lol: /pzdr Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koobra Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Obrazic? Nie zrozumiales mnie. Przeciez ja kocham te wspaniale maszyny, na ktorych siedzisz w jedynie wlasciwy sposob, zupelnie jak w wygodnym fotelu, z nogami wyciagnietymi przed siebie. Glowa do przodu jezdza Ci, ktorym nie zal jej stracic :PZ tym, ze klasyczny chopper, vide sztywny tyl i pelen minimalizm konstrukcyjny, nie nadaje sie do dlugiej jazdy. Cruiser to zupelnie co innego. Lepsze zawieszenie, bardzo wygodne siedzenie, duzo miejsca na bagaz. A przy tym ciagle prezentujacy sie bardzo dobrze. W chwili obecnej katuje Honde Shadow 125, ale juz niedlugo zamieniam ja na 750tke :P Spiewem bardzo odleglej przyszlosci jest Rocket III, ale co sie odwlecze ... poza tym czlowiek musi miec marzenia :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalF Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 jaki byl temat???....aaaa...to co pokazal zalozyciel postu to raczej bobbery..krotki przod,gruba opona, kierownica wysoko,konstrukcja zwarta...podoba mi sie...sam cos takiego zamierzam poskladac...niestety na japonskim silniku...choc moze to i byc zaleta :-) co do Orange C.Choppers... lipa!! lipa lipa.. na poczatku to ogladalem ale po kilku odcinkach mnie zobojetnilo :-/ , natomiast bardziej lubie ''produkty'' J.J West Coast Choppers-moze dlatego ze mialem okazje z nim rozmawiac.. :-) ogolnie wydaje mi sie ze era chopperow sie konczy..bum..choperowy... nastapi zmiana ''mody'' .. na np.bobbery...ktorych jest mniej...i nie bedac tak popularne wzbudzaja wiecej zainteresowania...moze ktos zbudowal cos w swoim 8O garazu...pokazcie...sie!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi