dominik.vx800 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 witam wszystkich :D jedenastego stycznia korzystając z w miare ładnej pogody nie wytrzymałem i postanowiłem pojeździć motorkiem, jak postanowiłem tak też zrobiłem. po godzinie dokazywania gdy już miałem wracać do domu stało się- zaliczyłem glebe :cry: szczęście w nieszczęściu że miałem na liczniku coś ok 50km/h , niestety moto w końcowej fazie ślizgu uderzyło czachą w zderzak samochodu (na zderzaku małe zadrapanie, a moto wygląda tak http://forum.motocyklistow.pl/album_pic.ph...php?pic_id=2163 ) nie wiem dokładnie jakie są straty bo chwilowo jestem uziemiony w domu(poturbowane kolano ;) ), a moto stoi u taściów, ale jeżeli ktoś ma namiary na części do Fazera(okolice owiewki i osprzęt kierownicy) to prosze o info na pw lub gg; na pewno szukam kierownicy i w związku z tym mam takie pytanie(a nawet dwa):-chce założyć prostą kierownice, czy ktoś ma i czy warto?-jeżeli warto to jakiej firmy i gdzie są dostępne? na razie nie wiem jak wygląda sytuacja pod owiewką, ale jak już będe chodził to ją zdejme i wtedy podam więcej szczegułówto tyle na razie z góry dziękuje za ew. pomoc ;) PS.mam nadzieje że nikt mnie nie zbeszta za to że temat jest w piffku a nie w wypadkach, ale tutaj dotrze do większego gronaPOZDRAWIAM ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Wspolczuje Ci Dominiku, wyobrazam sobie jak to Cie musi w takim okresie bolec... Jak tylko cos znajde to dam znac... Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 ehhh ta fantazja aa przejade sie na lodzie;) jak wygram w totka to ci kupie te czesci ;) bo az szkoda gadac:) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Dominik brachu na częściach i ich cenach to ja się zbytnio nie znam ale poszukam tym czasem wracaj do zdrowia i trzymaj się . Pozdro W 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Dobrze, że nic poważnego Ci się nie stało, zdrówko najważniejsze... Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik.vx800 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 witam :D dzękuje wam chłopaki za wsparcie :lapagora: , od razu humorek się poprawia ehhh ta fantazja aa przejade sie na lodzie;)aaa tam od razu na lodzie, choć nie przecze że nie była to najrozsądniejsza decyzja (nie da się ukryć) BERNARD- dzięki za cynk, sprawdziłem, ciekawą mają ofertejeszcze raz wszystim dziękuje, no i byle do wiosny :P POZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Dominik, nie ma co sie przejmować, gleba to gleba, akurat masz czas na skompletowanie części i na wiosne będzie jak nowy. Podziwiam za odwage, ja w mróz raczej nie wyjeżdżam, wlaśnie ze względu na brak przyczepności :P Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Moze napisz jak to sie stalo dokladniej, w jakich okolicznosciach. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał22 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam. Życze powrotu do zdrowia, a części napewno się znajdą :PObyś już nie wpadał na takie pomysły a przy okazji zaliczasz się do tych co już gleby zaliczyli.W każdym razie nie łam się, ważne że jesteś cały. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Co do części to sięgnij po Dizmara napewno coś tam znajdziesz, zresztą masz jeszcze trochę czasu na naprawienie sprzęta więc nie jest tak żle. Wracaj szybko do zdrowia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik.vx800 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 witam ;) Dominik, nie ma co sie przejmować, gleba to gleba, akurat masz czas na skompletowanie części i na wiosne będzie jak nowy. Podziwiam za odwage, ja w mróz raczej nie wyjeżdżam, wlaśnie ze względu na brak przyczepnościdzięki, dokładnie tak jak piszesz-moto wraca do stanu z przed gleby- i to nie podlega dyskusji(chyba że dojdzie kilka nieseryjnych elementów). mróz to dla mnie nie jest wielka przeszkoda(VX-a kupiłem 23.II.2003r. w okolicach Wawy i wracałem nim do domu na kołach :twisted: , i też było ok-1), choć mam świadomość że to się kiedyś zemści :| ;ale co przeżyje to moje :P Obyś już nie wpadał na takie pomysły a przy okazji zaliczasz się do tych co już gleby zaliczyli.gleba nie pierwsza i jak podejrzewam nie ostatnia ;) , ale tylko ten sie nie sypnie kto nie jeździte o których warto wspomnieć:-ETZ150- na droge "wybiegło" mi drzewo ;) , pękniety piszczel i sporo otarć-GSX400E- piasek na zakręcie- gleba poprzedzona chamowaniem w kłębach dymu z opon- odpowiedzialni za żwir dostali spore zjebki od kumpla który jechał za mną :lol: , moto bez strat bo wziąłem na siebie "żeby nie podrapać lakieru"-taki jestem, a jak 8) -GSX400E- przedobrzyłem z prędkością na zakręcie, no i wyleciałem przy ok 120km/h z drogi ;) , moto udało mi się położyć na poboczu a sam wylądowałem w takim zarośniętym błotnistym rowie który złagodził upadek-VX800- to jedyne moto które nie oberwało za moją "nierozwage"-no i został na końcu Fazerek :cry: , najkosztowniejsza gleba jaką miałem, pomimo że jechałem jak najbardziej przepisowo :P Moze napisz jak to sie stalo dokladniej, w jakich okolicznosciach.a było to tak: po tym jak już się wyszalałem po za miastem :twisted: i wracałem do domu jadąc jak najbardziej przepisowo w sznureczku samochodów, gdy już miałem odbić w moją uliczke paniusia jadąca przede mną przychamowała (podobno ktoś jej wybiegł), no to ja też po cheblach i ...doopa- już nie jechałem tylko szorowałem po asfalcie na dupsku kawałek za motocyklem :cry: takie moje wnioski:-po godzinie jazdy byłem już troche zmarznięty co na pewno źle wpłynęło na moje reakcje-przepisowa jazda po godzinie szaleństw też spowodowała u mnie powne zmniejszenie czujności :D -no i najważniejsze- nie wyzbyłem się jeszcze odruchów z VX-a(tam chamulce działały zupełnie inaczej- zdecydowanie słabiej), no i zablokowało przednie koło- z wiadomym efektem :P no to chyba tylejeszcze raz dziękuje za słowa otuchy :lapagora: PS dalej szukam jakiejś ciekawej/prostej kierownicy-czekam na sugestiePOZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Cześć Dominik ;) Przykro mi z powodu gleby, ale czasami ułańska fantazja tak się mści na motocyklistach i ich rumakach(zwłaszcza zimą :P ) Co do kierownicy, to mam założoną w Fazerze niższą i nieco szerszą LSL - kolor niebieski+niebieskie odwazniki :D Niestety nie mam porównania jeżeli chodzi o jazdę ze standardowa kierownicą, a akcesoryjną, ale z pewnoscia przyjmuje się na motocyklu nieco bardziej pochyloną pozycję i większość ciężaru opierasz na nadgarstkach ;)Jak przesiadlem się z Fazera z oryginalna kierownicą na mojego z LSL, to bardziej mi sie spodobało ;) Co do części do Fazera, to niczego nie moge obiecać, ale spróbuj zadzwonić do tego pana i zapytać, co ma na dzien dzisiejszy do Fazera :P 693-391-052 Pozdrawiam :P Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 z kad ja to znam...Palce pewnie Ci sie odmrozily troche i nie miales czucia w dloni.No nic... zdaza sie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik.vx800 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 dzięki Wicher za namiary(na pewno skorzystam) :lapagora: chyba się skusze na kierownice LSL , nawet znalazłem oficjalnego importera(Motocyklon- http://www.motocyklon.pl/szablon.php?ids=2 )-jutro się do nich odezwe i troche wypytam co i jak 8) POZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi