Skocz do zawartości

jawa cz 350 wydechy

pytlus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

na poczatku witam wszystkich, obserwuje forum juz od pewnego czasu i bardzo duzo mozna sie nauczyc od was ;) (na poczatek pasuje poslodzic

:( ) ale przejdzmy do problemu

czy to normalne ze jeden wydech dymi a drugi nie?

oba chodzą równo, ustawiane idealnie, swiece te same, wydechy mają rozkręcone końcówki i w tamtych miejscach wytlumienie jest ucięte i wkręcone krótsze (ale to bez roznicy)

silnik jest po generalnym remoncie, szlifie i nowych tlokach i pierscieniach

mozliwe ze jest to wina tego ze niedawno przerywacz mi sie rozlecial i jeden cylinder nie dzialal, mieszanka poszla do kolanka i teraz przez to dymi ?

a poza tym chodzi ladnie ;)

wszystkie 7 gaźników jest tak samo ustawionych :(

nie chodzi mi o to ze jakikolwiek dym idzie bo wiadomo ze to jest mieszanka i musi dymic bo idzie olej ale chodzi o to ze jak wejde na 6-7 tysiecy to z jednego idzie tak jak powinno a z drugiego sie taka zadyma ze mozna by siekiere wieszać , moze to przez ten syf co zostal w kolanku i wydechu, on sie teraz spala i dlatego dymi tak ostro?

Przez ten syf to by nie dymiło tak mocno i jeśli juz to w całym zakresie obr.i wraz z ich wzrostem wzrastało by nieznacznie dymienie...

Czy to ten sam gar co wczesniej nie chodził?

Jeśli to ten sam to po dłuższej jeżdzie powinno ustąpić dymienie, jeśli nie to;

Heh wygląda ,że jednym ciagnie ci lewy olej ze skrzyni :(

Heh - szczerze to jeszcze nie spotkalem cz/jawy ktora dymila by na oba wydechy jednakowo. Chyba, ze roznica jest naprawde spora to w tedy trzeba by przejrzec wszystko od poczatku, czyli:

Czy oby napewno chodzi rowno na oba gary, czy w kolanku/tlumiku nie ma syfu no i oczywiscie czy Ci simmer nie poszedl :mrgreen:

simeringi wymienione, komora jest szczelna, w przeciwnym razie nie bylo by takiego sprezania jakie jest, swiece sa takie same, dwa nowe tloki i nowe pierscienie za to jeden cylinder (ten wlasnie ktory dymi) nie chodzil mi przez pewien czas ( moze pol minuty ) , jezdzilem sobie i przerywacz sie rozlecial jeden i wtedy padl, wtedy wlasnie kolankiem olej szedl

wlasnie nie wiem co innego moze byc przyczyna, w silniku wszystko nowe jest

a to ze nie chodzi na jeden to nie rozpoznalem bo silnik mam ... za plecami :( glosno bylo i dopiero chwila minela zanim mozna bylo poznac ze padniety jest

to jak wiekszosc mowi ze syf moze byc to z czasem przejdzie

dzieki m16 za pocieszenie, bo jak sie wladuje troche kasy w cos a to cos sie zaczyna dziwnie zachowywac to przykro sie robi i warto sie pozastanawiac troche

PS jak moze ciagnac olej na jeden cylinder?

a to ze nie chodzi na jeden to nie rozpoznalem bo silnik mam ... za plecami

Teraz dopiero doczytalem, ze masz gokarta :mrgreen:

Sam robiles ? masz jakies foto ? Pytam bo kiedys chodzilo mi to ostro po glowie i to na tym samym silniku :(

http://dhost.info/pytlus/gokart.html

;)

w ten weekend bede zakladal spoilery, wszystko robilem sam, tata mi pomagał to czego sam nie umialem dokładnie zrobic, wytoczyć, przyspawać

pierwsza jazda byla juz na sniegu a przejechalem nim po remnocie i po zlozeniu ze 4-5 kilometrow, teraz moge byc spokojny ze to nic powaznego, jak zniknie snieg to bede mial pewnosc co i jak

dzieki SOVIETVW , a zeby sie nie grzal za bardzo to takie dwie blachy sobie dorobilem i sprawdzają sie :(

pozdro