kubajawax Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 :lol: 3 posty wyzej po lewo looknij :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 wueska pytasz o mnie? :) Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Wow... respekt .. za taka wiedze o malowaniu ;P p.s Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 wueska ja sie nie gniewam :) Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 jescze jedno pytanie czy trudniej sie kładzie metalica bo chce sobie teraz polakierwać wsk czarną perłą metalic??' date=' [/quote'] dobry lakiernik niecałym kubkiem to sie nie podejmie lakierowania . za dużo pójdzie w powietrze. Jest takie forum o lakierowaniu tutaj: http://lakierowanko.forumsplace.com/index.html i wktórymś temacie jeden z lakierników pisał że cały samochód (jakieś combi) pomalował 0' date='8l farby, więc na te żeczy tak jak [b']Gośka[/b] pisała spokojnie wystarczy 0,3l farby. jestem w brańży 13 latwięc nie wierzcie we wszystko co piszą ludzie.na calaka potrzeba około 2,5 - 3 litry lakieru - jezeli ktoś zużył 0,8 chwała mu za to ale ja bym tego nie chciał oddawać klientowi.jeżeli ktoś jest świeży - musi mieć więcej lakieru - zanim wyreguluje pistolet i nauczy się machać pazurą - połowe zużyje .niech se każdy maluje jak chce - wiele dróg prowadzi do celu.ale nie mówcie gościowi ,że mu starczy jak mu nie starczy.na swoją emkę zużyłem 1,5 litra gęstego lakieru (bez kosza) - na dwie pełne warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 andrew to zalezy przeciez od tego kto i ile daje farby, czy cienka warse czy gruba. ale jak bedzie za duzo to sie porobia zacieki:( szczerze mowiac, ja wole malowac ale pedzlem po kartce czy olowkiem;) http://www.roadking.pl/new/main.php?id=540 niektore rys sa na sprzedarz. (musze zarobic na czesci do kaski...) Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 zwisy nie robią się od grubości lakieru ,ale z faktu ,że jest nierówno położony. spróbuj lać raz za razem lakier na prosty błotnik - zwis się zrobi dopiero kiedy nałożysz żle przejścia . dopóki utrzymasz właściwe przejścia nadmiar lakieru spłynie tylko z dolnej krawędzi . sposób aplikacji ma większe znaczenie niż grubość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Otuż GaceK Zasadnicze pytanie c Czy w zyciu miałes do czynienia z pistoletem jesli nie kupujesz zwykły akryl bierzesz znajdujesz kawałek blaszki i cwiczysz 1Najwazniejsze przy malowaniu sa odpowiednie ustawienie parametrów pistoletu czyli proporcja powietrza do farby2 Odległośc pistoletu od malowanego przedmiotu3. Tempo nakładania farby nie może byc zawolne bo porobisz zacieki zaszybkie tez nie bo farba nie bedzie sie równo pokrywac.p.s A masz jakies ciepłe pomieszczenie żeby malować bo w minusowych temperaturach to chyba nie zabardzo :? Jesli nie masz jakiegos doswiadcznia z malowaniem to radził bym oddać do lakiernika.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepik Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Ja tez radziłbym Ci oddać do lakiernika. Niedługo sam będę dawał graty do Awo do lakierowania, mimo że kilka lat temu pomalowałem sobie Kaśkę lakierem dwuwarstwowym. Nawet nieźle to wyszło jak na pierwszy raz, jednek do profesjonalnego wykonania było daleko.Tak więc dożuć te parę złotych więcej a nie będziesz miał wyrzutów sumienia że się narobiłeś a efekt niezadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 jestem w brańży 13 lat A tak z ciekawości, konkretnie w jakiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 no tej o której rozmawiamy przez całe 25 postów. :lol: lakiernictwo :) oto moja wczorajsza praca: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgadzam sie z Andrew jezeli chcesz miec dobrze pomalowane i nie wstydzic sie swojej pracy to potrzebna jest odpowiednia ilosc lakieru, na junaka zuzylem litrowa puszke, rozcienczalnikow nie licze.... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajawax Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 no tej o której rozmawiamy przez całe 25 postów. :lol: lakiernictwo :) oto moja wczorajsza praca: widać że ręke to do tego masz :) dużo bierzesz za taką grafike ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 spoko. :) tylko teraz to mi bardziej przypomina fotografie (przepalenia) niz aerograf. ja powoli "koleknjonuje" farby (jak narazie renowacyjne ale do nauki zawsze takie niz zadne) malowales to szablonowo, czy od reki, tak jak leci? Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 z ręki ,ale nie tak jak leci. :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi