tomason2 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Potrzebuje schemat wału korbowego. Chodzi mi dokladnie o to, zebym wiedział z czego sie sklada. Czy trzeba podkladki dystanoswe jesli tak to gdzie i jakie. Chyba wiecie o co mi chodzi. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Na wał WSK nie potrzeba żadnych podkładek dystansowych. Właściwie jego konstrukcja jest prosta jak budowa cepa. Tarcze boczne – „koła wału”, czopy, blachy boczne, łożysko, korba, tuleja główki korby i to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Kurde moja wina,. zle chyba pytanie sprezysopwałem. Nie chodziło mi o budowe wału. Chodzi mi o to, ze przed rozlozeniem silnika od wski 125 wał troche sie ruszał w karterach. Wiec wydaje mi sie, ze poprzednik zapomnial dac jakieś podkładek, albo czego, bo wal raczej nie powinien ruszac sie w karterach. Jak to jest ? Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 powinny byc takie cieniutkie podkladeczki na czopach wału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaburas Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 no chyba raczej nie powinien, u mnie w wsce były jakies podkładki dystansowe tylko nie wiem czy pomiedzy korbowodem a przeciwagami, czy miedzy przeciwagami a łożyskami, bo jak kupilem wske to zaraz robiłem remont silnika i sie odraz wał rozleciał :) taką fure kupilem. ale pozniej koles co mi ten wal robił to miedzy korbowod a przeciwagi nie wkładał zadnych podkładek,i ja pozniej jak składałem to dalem je miedzy przeciwagi a lozyska, i wszysko bylo łokej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Mam rozumieć, ze po obu stronach między przecowagą a łozyskiem.. tak ? Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Biorąc pod uwagę przeszłość warsztatowo -partyzancką większości wuesek, trzeba rozważnie brać się za dobór podkładek dystansowych na czopy główne wału korbowego.- najpierw mierzymy suwmiarką (głębokościomierzem) głębokośc skrzyni korbowej w obu karterach,- dodajemy do obu wyników grubość uszczelki, - suma powyższych trzech wielkości daje nam szerokość skrzyni korbowej złożonego silnika- mierzymy szerokość wau korbowego mierząc suwmiarką po zewnętrznych bokach przeciwwag,- wynik odejmujemy od szerokości skrzyni korbowej- uzyskujemy luz wału w skrzyni,- od wyniku odejmujemy luz jaki musi mieć wał książkowo,- otrzymujemy grubość potrzebnych podkładek dystansowych, którą dzielimy przez 2,- mamy w ten sposób wymaganą grubość podkładek.Wsio. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Taka informacja bardzo mnie zadawala. Dzieki za info :) Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 poszukaj na goglach, jak mialem wsk to znalazlem stronke na ktorej bylo mnostwo schematow do wsk i informacje dotyczace turningu :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Z tego co wiem grubość jednej podkładki powinna mieć wartość 0,4 mm.Zakładając ,że masz uszczelkę między karterami o grubości przewidzianej przez producenta ,czyli 0,5 mm.Ale i tak warto zmierzyć samemu.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi