Skocz do zawartości

GS500 duzy przebieg

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby tak brać na serio treść wszystkich ogłoszeń to można by dojść do wniosku' date=' że w Niemczech jeżdżą same kobiety i nie nakręcają rocznie więcej niż 2 tys. km :)[/quote']

Nie zapominaj o niemieckich staruszkach' date=' co to tylko w niedziele jeździli :)[/quote']

Albo przez ostatnie 8 lat stał nieużywany w garażu... :?

Staram się właśnie sprzedać swojego GSa z przebiegiem 32000 mil i ludzie kręcą trochę nosem' date=' że duży. Nie zdziwię się jeśli ma jeszcze 10-15k więcej. Co do oleju to bierze tak jak wcześniej tutaj wspomniane sprzęty.[/quote']

Niektórzy wolą kupić sprzęt odpicowany na szybko przed sprzedażą niż z prawdziwym przebiegiem i z kilkoma rysami na lakierze... Ale jeżeli wtedy będą spać spokojnie to nie bronię 8)

pzdr @starte

Czy mozna tak bezkarnie zmieniac sobie olej. Moj ma napisane wyraznie ze potrzebuje 10W 40

Można. I to nie tylko bezkarnia, a nawet jak widać z dobrym skutkiem na spalanie oleju. Tak na marginesie - dużo zalezy od eksploatacji. Mój GS przy spokojnej jeździe praktycznie nie brał oleju, ale jak zrobiłem trasę kilkaset km z prędkością 140 - 160 km/h to wtedy łykał.

Pawel

Czy mozna tak bezkarnie zmieniac sobie olej. Moj ma napisane wyraznie ze potrzebuje 10W 40 i taki na razie wlewam. Ale milo bylo by obnizyc troszke zurzycie.

A gdzie jest napisane że nie wolno lać lepszego oleju?

Dowiedz się, co oznacza każdy element oznaczenia oleju, nie tylko klasy lepkości lecz i jakości.

kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKO

Uwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy:

• teoria: Mokotów-Służew
  • praktyka: Ursus

Staram się właśnie sprzedać swojego GSa z przebiegiem 32000 mil i ludzie kręcą trochę nosem' date=' że duży.[/quote']

Czasami takie sytuacje poprostu mogą zwalić z nóg :) Ostatnio remontowałem od podstaw Simsonka na handel no i jedyne czego mi brakowało to linki prędkościomierza, ale postanowiłem, że sprzedam go bez niej. Pierwszą rzeczą na jaką ludzie patrzyli na giełdzie to przebieg i cały czas kręcili nosem, że duuużo. Nie wiadomo który z kolei był to prędkościomierz w historii tej pierdziawy, albo który z kolei silnik, ale jednak 15 tys. km niepokoiło zainteresowanych... :) Nie wiem jak ludzie mogą być tak naiwni...

Sory za spamowanie ale nie mogłem się powstrzymać ;)

Gdy nosiłem się z zamiarem kupna merca 124 200d '85 z przebiegiem na liczniku 503 000 km, różni rozmówcy pukali sie w czoło. Kupiłem grata, obecnie ma 550 000 km i (odpukać) działa i trąbi bez zastrzeżeń. Mimo mrozów odpala o własnych siłach za pierwszym razem. Nominał. Przebieg nie jest najważniejszy.

Zastanawiam się co napisać w ogłoszeniu gdy będę sprzedawał TW200. Licznika nie ma od dwóch sezonów.

Co do GS500 i określenia stanu, to ważne jest ciśnienie sprężania i dźwięki jakie wydaje gorący silnik. Przebieg jest sprawą drugorzędną, bo spotyka się gieeski które jeżdżą z poziomem oleju poniżej końca bagnetu. Mogą mieć na liczniku tylko te mityczne 30 tys mimo tego nadają się tylko do remontu.

kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKO

Uwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy:

• teoria: Mokotów-Służew
  • praktyka: Ursus

Staram się właśnie sprzedać swojego GSa z przebiegiem 32000 mil i ludzie kręcą trochę nosem' date=' że duży. Nie zdziwię się jeśli ma jeszcze 10-15k więcej. Co do oleju to bierze tak jak wcześniej tutaj wspomniane sprzęty.[/quote']

Niektórzy wolą kupić sprzęt odpicowany na szybko przed sprzedażą niż z prawdziwym przebiegiem i z kilkoma rysami na lakierze... Ale jeżeli wtedy będą spać spokojnie to nie bronię 8)

pzdr @starte

Co do rys to gadałem z jednym zainteresowanym na gg i mówię, że sprzęt ma trochę rys; w sumie jak dla mnie normalna sprawa. W końcu motocykl ma swoje lata i trochę już przejechał. A gość się pyta czy to bardzo widać i czy szpeci motocykl :) Musiałem gościa zapewniać, że z pół metra ni chu nie zobaczy :) Ogólnie powoli nastawiam się na to, że kolejny sezon spędze na GSie, ale przynajmniej będę wiedział czym brykam :)

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

Co do rys to gadałem z jednym zainteresowanym na gg i mówię' date=' że sprzęt ma trochę rys; w sumie jak dla mnie normalna sprawa. W końcu motocykl ma swoje lata i trochę już przejechał. A gość się pyta czy to bardzo widać i czy szpeci motocykl Razz Musiałem gościa zapewniać, że z pół metra ni chu nie zobaczy Smile Ogólnie powoli nastawiam się na to, że kolejny sezon spędze na GSie, ale przynajmniej będę wiedział czym brykam Smile[/quote']

Musze powiedziec ze jak patrze na tego Twojego gs-a na zdjeciu z allegro to nie wiem czy w zyciu widzialem bardziej zadbanego :) Ludzie naprawde czasem sami szukaja dziury w caly.

Chociaz fakt jest faktem ze trzeba uwarzac na miny.

pozdrawiam

Może zadbany to on i jest ale po samym wyglądzie widać że miał jakąś przeszłość tak jak mój :)

Pewnie, że przeszłość ma :) Jak ktoś umie używać google to się dowie że GSy były produkowane w 1994, ale na pewno nie żółte :):) Poprzedni właściciel leżał i dobrze o tym wiedziałem kupując sprzęta. Cudów się nie ma co spodziewać po 12 letnim motocyklu chyba że stał u jakiegoś kolekcjonera.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl