Kaze Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Ty a po co zmieniasz CRke na CRke? Nie lepiej zostać przy tej co masz i wiedzieć na czym sie jeździ? Nie czepiam sie, ciekaw jestem po prostu. Dal link do swojej aucji Może żeby wymienić 97 na nowszy...wbrew pozorom CR z 97 a np CR z 02 to dwa różne motocykle. KTM sa to majstersztyki w tych dziedzinach No to dlaczego są cięższe o pare kilo od np CR? Każdy ma swoje wady i zalety. SX to jest nieporownywalnie lepsza oferta od CR. - Porownywac KTMa z Honda Śmiechu warte i gówno warte :lol: Kolejna świetna teoria. CR jest lżejsza i ma wspaniałą góre -SX odpada na wysokich obrotach. Jednak CR ma zdecydowanie gorszy dół itd było wałkowane 100 razy. Jakoś dużo zawodników jeździ i poleca CR-ki. Ja gdybym miał kupować crossa to wybrałbym z YZ/CR/SX bo fajnie się na nich latało (zwłaszcza YZ). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 SX to jest nieporownywalnie lepsza oferta od CR. - Porownywac KTMa z Honda Śmiechu warte i gówno warte Laughing Kolejna świetna teoria. CR jest lżejsza i ma wspaniałą góre -SX odpada na wysokich obrotach. Jednak CR ma zdecydowanie gorszy dół itd było wałkowane 100 razy. Jakoś dużo zawodników jeździ i poleca CR-ki. Ja gdybym miał kupować crossa to wybrałbym z YZ/CR/SX bo fajnie się na nich latało (zwłaszcza YZ). Pozdro Mi sie najlepiej jeździo SXem i dlatgo go wybrałem. Miłem wcześniej Cr i jeździłem innym wyczynami i KTM najbardziej przypadł mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wszystko zależy od upodobać. Jeden lubi SX drugi KX. Wkurza mnie tylko jak ktoś pisze że np Honda albo Yamaha to gówno nie podając argumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wkurza mnie tylko jak ktoś pisze że np Honda albo Yamaha to gównoktory to ???!!!! :):DA tak na powaznie, tak jak strzalek mowi zalezy czym sie komu lepiej jezdzi.Nie jezdzilem nigdy EXC ani WR 125, tylko exe i dt i od razu wiedziałem ze 2 suw to nie dla mnie, mimo ze myslalem o wr 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 SX to jest nieporownywalnie lepsza oferta od CR.Skąd takie debilne stwierdzenie :) wbrew pozorom CR z 97 a np CR z 02 to dwa różne motocykle. Różne...nie bardzo,prócz aluminiowej ramy,silnik ten sam.Dopiero w 2005 Cr 125 dostała inny zawór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Różne...nie bardzo' date='prócz aluminiowej ramy,silnik ten sam.Dopiero w 2005 Cr 125 dostała inny zawór.[/quote']pffff nie chce mi sie wymieniać jakie są różnice tylko między modelami '04 i '05 ale jest ich od cholery, a przepaść między '02 a '97 musi być ogromna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 SX to jest nieporownywalnie lepsza oferta od CR. - Porownywac KTMa z Honda Śmiechu warte i gówno warte :lol: Kolejna świetna teoria. CR jest lżejsza i ma wspaniałą góre -SX odpada na wysokich obrotach. Jednak CR ma zdecydowanie gorszy dół itd było wałkowane 100 razy. Jakoś dużo zawodników jeździ i poleca CR-ki. Ja gdybym miał kupować crossa to wybrałbym z YZ/CR/SX bo fajnie się na nich latało (zwłaszcza YZ). PozdroZ tego co piszesz mozna domniemac ze nie jezdziles na SXem, przeczytales pare opini na forum i udajesz madrego (w teori). Mialem SXa, nie mialem (ale jezdzilem CRka) wiec znam oba moto z praktyki. Dla mnie SXa sie o wiele lepiej radzi sobie w terenie (moze daltego ze CRka jezdzielm tylko raz :) ),a to "odpadanie" SXa na wysokich obrotach nie jest az takie odczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 pffff nie chce mi sie wymieniać jakie są różnice tylko między modelami '04 i '05 ale jest ich od cholery' date=' a przepaść między '02 a '97 musi być ogromna...[/quote'] Ok to powiedz mi przynajmniej 5-10 przykładów między rocznikiem 97 a 02.Chodzi tylko o silnik :!: :!: :!: .Bo reszta to normalne że się zminiło plastiki i inne pierdoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Z tego co piszesz mozna domniemac ze nie jezdziles na SXem, przeczytales pare opini na forum i udajesz madrego (w teori). Mialem SXa, nie mialem (ale jezdzilem CRka) wiec znam oba moto z praktyki. Dla mnie SXa sie o wiele lepiej radzi sobie w terenie (moze daltego ze CRka jezdzielm tylko raz ),a to "odpadanie" SXa na wysokich obrotach nie jest az takie odczuwalne. Nie powiedziałem że SX gorzej radzi sobie w terenie. Mimo że "udaje mądrego" to jeździłem i na tym i na tym. jak dla mnie Cr ma lepszą góre i bo ja miałem takie wrażeniel. Ale ja osobiście wybrałbym z tych dwóch motocykli SX bo ładniej ciągnie od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ok to powiedz mi przynajmniej 5-10 przykładów między rocznikiem 97 a 02.Przecież napisałem że mi sie nie chce! Ale już ci wypisze te podstawowe jak musisz wiedzieć:-przekonstruowany cylinder-nowy gaźnik Mikuni o przelocie 38-nowy zapłon CDI-nowa obudowa membrany-większe kanały dolotowe, wylotowe-nowa komora rozprężna-całkiem nowy tłumik końcowyMało?To masz jeszcze różnice w zawieszeniu:-Nowy, dłuższy przedni widelec (jednak różnicy nie czuć bo jest głębiej wsunięty w półki, dzięki czemu kąt główki ramy się nie zmienia)-sztywniejsze sprężyny z przodu i z tyłu-nowe zawory w amortyzatorach I co nadal uważasz że nie ma różnicy pomiędzy rocznikami wyczynowych motocykli? :)A i dodam że są to różnice między rocznikiem '00 a '01 a pomyśl sobie jaka jest różnica między '97, a '02 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 roznica w silniku jest juz miedzy 97 a 00 bo czesto przegladajac czesci w katalogach widzialem np. tlok honda cr 125 rok 92-99 nastepne pozycja tlok honda cr 125 rok 00-... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Chodzi tylko o silnik Mało? To masz jeszcze różnice w zawieszeniu: -Nowy' date=' dłuższy przedni widelec (jednak różnicy nie czuć bo jest głębiej wsunięty w półki, dzięki czemu kąt główki ramy się nie zmienia) -sztywniejsze sprężyny z przodu i z tyłu -nowe zawory w amortyzatorach [/quote'] całkiem nowy tłumik końcowy Napisałem wyraźnie chodzi mi tylko o silnik,a nie jakieś sprężyny w amortyzatorach, czy tłumik :!: :!: :!: Ale Ok koniec tematu :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Napisałem wyraźnie chodzi mi tylko o silnik' date='a nie jakieś sprężyny w amortyzatorach, czy tłumik Exclamation Exclamation Exclamation Ale Ok koniec tematu Buttrock[/quote']Napisal 5 rzeczy z silnika :]szukasz dziury w całym :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Nie powiedziałem że SX gorzej radzi sobie w terenie. Mimo że "udaje mądrego" to jeździłem i na tym i na tym. jak dla mnie Cr ma lepszą góre i bo ja miałem takie wrażeniel. Ale ja osobiście wybrałbym z tych dwóch motocykli SX bo ładniej ciągnie od dołu.Wiadomo ze KTMy sa drozsze do np Hondy (mam na mysli SXa i CRke) - podobny stan, ten sam rocznik itd. Jak napisalem ze SX jest o wiele lepsza oferta od przedstawionej w temacie CRki bo za ta sama kase masz SXa na nowym nicasilu, choc na 1 rzut oka CRce tez nic nie brakuje :buttrock: to zaczales sie wpieniac............(patrz swoj post), a teraz piszesz ze tez bys wzia SXa to po co ta cala gadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 a teraz piszesz ze tez bys wzia SXa to po co ta cala gadka. Wziąłbym SX ale nie uważam wcale że jest lepszy od CR. O to chodzi (wziąłbym bo ładniej się zbiera z dołu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi