WhiteOne Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 witam ! pierwszy post na tym forum mam nadzieje ze temat nie jest totalnie idiotyczy ,a mianowicie.. czekam do marca zeby zapisac sie na kurs, z tego wyczytalem gs500 bedzie dobry do nauki , tyle ze ja mam 195cm wzrostu przy 90 kilo .. i nasuwa sie pytanie czy ja sie bede na to moto miescic wogole ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00l Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 gs sa dosc wysokie (bynajmniej muj ) wiec hyba to dobry wybor jezeli sie mysle niech mnie ktos poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Bedziesz wygladac jak slon na mrowce, tak mniej wiecej. Poza tym przy twoim wzroscie moze byc nie ciekawie z komfortem :? Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszczu Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Idz do salonu moto, siadnij se na jednym i sam ocen. Aha, popieram teze, iz bedziesz wygladal jak slon na mrowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ja mam też około 195 i około 100kg. Mam gs500f. Mieszczę się i nie muszę się składać jak szwajcarski scyzoryk. Bez problemu.A jak na nim wyglądam - wali mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ja mam też około 195 i około 100kg. Mam gs500f. Mieszczę się i nie muszę się składać jak szwajcarski scyzoryk. Bez problemu.Nalezy rozroznic "mieszczenie sie" od wygody. Przelatalem GS-em dwa sezony. Dopoki nim jezdzilem to rowniez bylem swiecie przekonany o tym, ze jest to motocykl wygodny, kazdy sie na niego zmiesci itp. itd. (mam 183cm i ok. 90kg). To nic, ze po dluzszych przelotach cierpnialy mi nogi, a trasa z nad morza do Poznania jednym strzalem zakrawala na miana hardokru (bo mnie wszystko napier*alalo). Potem pare razy przjechalem sie wiekszymi motocyklami, az w koncu kupilem FZR. Od tego czasu rozumiem, co to znaczy malo miejsca na motocyklu. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. GS500 jest motocyklem malym oraz jest na nim niewiele miejsca, i jest to fakt bezdyskusyjny. Co nie oznacza, ze jest to motocykl zly - ja swojego GSa zawsze bede milo wspominal :-) Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciolis Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Koledzy mają rację, przy takim wzroście może być cieżko, ale z drugiej strony to zależy ile masz kasy do wydania.Nie jest to super wygodna maszyna, ale napewno świetna na poczatek, do nauki.Ps. Podjedź na Żegiestowską i zobacz jak Ci ta maszyna leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 mhmm w sumie wysokośc siodła MOŻE(ale nie musi) byc argumentem ze gs jest dla niskich ludzi... co prawda nie jestem megawysoki(mam tylko 182cm) ale mieszczę się i jest mi na nim wygodnie...ale ja jestem jakis koślawy- dla mnie jazda czymś co ma podnożki bardziej z przodu niz z tyłu jest koszmarem(bolą mnie plecy,kolana itp)... gs mi pasuje... chociaz moze gdybym był niższy to mniej by mi wiatr przeszkadzał przy większych prędkościach...ale i tak zawsze mozna posadzić zada na fotelu pasażera ;);):D gs rzeczywiscie nie jest kolosem- ale spójrz na to z tej strony: pewnie bierzesz go do nauki, i zmienisz najpóźniej za sezon. więc wciaz warto go kupic- chocby ze wzgledu na cenę- na wieksze moto wiecej wydasz a za rok i tak sprzedasz ;)... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZimnY Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 zakładasz szybe i wiatr nie wieje :] a co do gabarytow to zalezy jak lezy.... mnie zawsze jajka bola jak dluzej pojezdze....a masy duzej nie mam wzrostu 180cm... zalezy jak kto siedzi kwestia przyzwyczajenia ale z miejscem nie jest rewelacyjnie jak dla mnie nie jest to wygodne moto.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 GS jest niski!A nie ma malej kanapy! TO jest ludzie roznica ;) Ja mam niecaler 180cm i jezdzilo sie w sam raz....ale to prawda, ze czasem nogi cierply! No i dupsko bolalo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VaxS Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Polecam ci bardziej CB500. Przy 190cm jezdzilo mi sie wygodnie na nim i pokonalem trase 400km z jednym przystankiem , a chcialem jechac jeszcze dalej jednak dotarlem juz do celu ;) Ogolnie CB wydaje sie wiekszy niz GS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Czolem! E tam, GS to fajne moto ;). Najwiecej pokonalem na jeden strzal 700km i dalo sie przezyc. Mam 185cm wzrostu :D.Enylej. Teraz jezdze na CB 750. Dwa dni temu ogladalem GSa i sie do niego przymierzalem (kolega kupuje). I dalej uwazam, ze jest calkiem wygodny.Ale fakt - maly! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Ja mam 160cm wzrostu i akurat jeździło mi się na gs-ie.....co prawda nigdzie dalej nie jeździłem tylko wywijałem po placu manwerowym ale dla mnie był idealny więc prawie 40cm więcej...hmm Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radarek Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Ja mam 181 cm i nie narzekam.. jeździ się wygodnie nawet podczas dlugich wypadow. Gold Wing to nie jest 8) , ale naprawde nie mam powodów do narzekań. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteOne Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 no lwasnie to ma byc moto na sezon 2 gora wiec niewiem czy jest sens czegos sensowniejszego w tej cenie szukac , a i tak wiadomo ze to moto sie troche poobija na poczatku ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi