Skocz do zawartości

gs 500 znowoz..

Rekomendowane odpowiedzi

witam ! pierwszy post na tym forum mam nadzieje ze temat nie jest totalnie idiotyczy ,a mianowicie.. czekam do marca zeby zapisac sie na kurs, z tego wyczytalem gs500 bedzie dobry do nauki , tyle ze ja mam 195cm wzrostu przy 90 kilo .. i nasuwa sie pytanie czy ja sie bede na to moto miescic wogole ;)

Ja mam też około 195 i około 100kg. Mam gs500f. Mieszczę się i nie muszę się składać jak szwajcarski scyzoryk. Bez problemu.

Nalezy rozroznic "mieszczenie sie" od wygody. Przelatalem GS-em dwa sezony. Dopoki nim jezdzilem to rowniez bylem swiecie przekonany o tym, ze jest to motocykl wygodny, kazdy sie na niego zmiesci itp. itd. (mam 183cm i ok. 90kg). To nic, ze po dluzszych przelotach cierpnialy mi nogi, a trasa z nad morza do Poznania jednym strzalem zakrawala na miana hardokru (bo mnie wszystko napier*alalo). Potem pare razy przjechalem sie wiekszymi motocyklami, az w koncu kupilem FZR. Od tego czasu rozumiem, co to znaczy malo miejsca na motocyklu. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

GS500 jest motocyklem malym oraz jest na nim niewiele miejsca, i jest to fakt bezdyskusyjny. Co nie oznacza, ze jest to motocykl zly - ja swojego GSa zawsze bede milo wspominal :-)

Koledzy mają rację, przy takim wzroście może być cieżko, ale z drugiej strony to zależy ile masz kasy do wydania.

Nie jest to super wygodna maszyna, ale napewno świetna na poczatek, do nauki.

Ps. Podjedź na Żegiestowską i zobacz jak Ci ta maszyna leży.

mhmm w sumie wysokośc siodła MOŻE(ale nie musi) byc argumentem ze gs jest dla niskich ludzi...

co prawda nie jestem megawysoki(mam tylko 182cm) ale mieszczę się i jest mi na nim wygodnie...

ale ja jestem jakis koślawy- dla mnie jazda czymś co ma podnożki bardziej z przodu niz z tyłu jest koszmarem(bolą mnie plecy,kolana itp)...

gs mi pasuje... chociaz moze gdybym był niższy to mniej by mi wiatr przeszkadzał przy większych prędkościach...ale i tak zawsze mozna posadzić zada na fotelu pasażera ;);):D

gs rzeczywiscie nie jest kolosem- ale spójrz na to z tej strony: pewnie bierzesz go do nauki, i zmienisz najpóźniej za sezon. więc wciaz warto go kupic- chocby ze wzgledu na cenę- na wieksze moto wiecej wydasz a za rok i tak sprzedasz ;)...

pozdro

zakładasz szybe i wiatr nie wieje :] a co do gabarytow to zalezy jak lezy.... mnie zawsze jajka bola jak dluzej pojezdze....a masy duzej nie mam wzrostu 180cm... zalezy jak kto siedzi kwestia przyzwyczajenia ale z miejscem nie jest rewelacyjnie jak dla mnie nie jest to wygodne moto.pozdro

Czolem!

E tam, GS to fajne moto ;). Najwiecej pokonalem na jeden strzal 700km i dalo sie przezyc. Mam 185cm wzrostu :D.

Enylej. Teraz jezdze na CB 750. Dwa dni temu ogladalem GSa i sie do niego przymierzalem (kolega kupuje). I dalej uwazam, ze jest calkiem wygodny.

Ale fakt - maly!

Pozdrawiam

Ja mam 160cm wzrostu i akurat jeździło mi się na gs-ie.....co prawda nigdzie dalej nie jeździłem tylko wywijałem po placu manwerowym ale dla mnie był idealny więc prawie 40cm więcej...hmm