Skocz do zawartości

Ciagle spada lancuch :/ - Komar

Empire
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wzielem sie za remot swojego poczciwego komarka i meczy mnie jedna sprawa. Ciagle mi spada lancuch (z tylnej zębatki) Zebatki są ok, nie sa wykrzywione. Lancuch rowniez. Ale jest jeden mankament, otoz nie mam dwóch srob na pieć w tylnej zębatce. Czy to moze byc wlasnie to? (Zębatka nie lata w rozne strony z braku tych srob, nie odgina sie, dodam, ze nie ma dwoch srob pod rząd)

Wlasnie sprawdzilem i mam tez luz na wachaczu :? tuleje rozłupane... wahacz caly lata na prawo i lewo, ale wkrecilem sróby do zebatki i po 10 mitowej jezdzie jest ok...wtedy na 200m mi ze 3-4 razy lancuch spadal :? teraz jakis kilometr zrobilem...Musze poprosic wujka zeby wytoczyl mi tuleje...wiecie moze jakiej jakosci sa te kupowane? ja jakos nie mam zaufania do kupowanych czesci silnikowych i tulej (doswiadczenia z klinem...)

Ja Ci powiem czemy łańcuch spada. Pamiętam mojego starego komarka (piękne czasy... :D ) ciągle spadał mi łańcuch, ustawiałem koło, zębatki itd. i nic nie pomagało. Problem skończył się z chwilą zakupu nowego łańcucha. Nowy łańcuch nawet dość luźny nie spadał. Zapewne masz stary i wyrobiony łańcuch, kup nowy a problem się skończy :D

pzdr :P

Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636

Na jutro bede miał wytoczone tuleje do wachacza to wymienie. Wiecie jaki koszt mniej wiecej jest zębatek z łancuchem?

[ Dopisane: 29-12-2005, 22:27 ]

Ok, juz wiem...Na agmocie zębatka za 12zł a łańcuch za 15

[ Dopisane: 29-12-2005, 22:30 ]

Mała za 5

Sciagnij zebatki i lancuch i sprawdz jak to wszystko przylega do siebie, czy nie ma luzow i jak jest wyciagniety lancuch. Jezeli jest wszystko ladnie to nie trzeba wymieniac. Chociaz jak zebatka 12zl, lancuch 15zl to wymien :D

Co do tych tuleji to musisz jeszcze zobaczyc w jakim stanie jest ta szplika (sruba) nie wiem dokladnie jak tam to jest - czy nie jest wytarta? I zobacz czy (to w co jest wbita tujeja)oprawa nie jest nigdzie peknieta, czy jej nie prztarl lancuch itd.

Z łańcuchem niewiem jak jest dokładnie, poniewaz nie dawno silnik od rometa wkładałem i gratis dostałem lancuch i go założyłem (w swoim nie mialem kilku tulej). To przydała by sie wymiana...A ten wahacz dokladnie jutro sprawdze. Dzieki za wszystko :D Jutro powiem co i jak bylo z tym wachaczem