zxr Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Nie mam garażu więc motocykl na zime trzymam u kolegi.Wczoraj go poprosiłem żeby włożył akumulator i przepalił troche sprzęta.Kolega(też motocyklista) żle podłączył akumulator i zrobił zwarcie,nawet gdy podłączył pózniej dobrze okazało się że kontrolki się nie palą i w ogóle nie ma prądu.Zatem mam pytanie czy to tylko bezpiecznik się przepalił, czy mogło się też uszkodzic coś innego w instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 To zobacz w bezpieczniki na pewno ten glowny od aku bedzie przepalony. Wymien bezpiecznik i jazda :D. Chyba ze miales go zle dobranego, albo zamiast niego drut w co wątpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 wlaczenie na odwrot aku moze spowodowac spalenie reglera :!: sprawdz bezpiecznik glowny - pewnie on poszedl [ Dopisane: 29-12-2005, 18:51 ]p.s. masz gdzies foty tego zxr? uwielbiam czarne + polerka :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL-13 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Czesc.Najprędzej bezbiecznik ,ale inne też możliwe.Według mnie to przepalanie postawionego motocykla na dłuższy okres nie jest potrzebne.Wystarczy wypalić paliwo z gazników ,wyciągnąć akumulator.Akumulator co 6 tygodni doładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Tak jest, napisano juz o tym na tym forum troche. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxr Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 dzięki za odpowiedzi , sprawdze przedewszystkim bezpieczniki a póżniej ewentualnie regulator p.s. masz gdzies foty tego zxr? uwielbiam czarne + polerka narazie nie mam więcej zdjęc ale jak jakieś zrobie to będę pamiętał o tobie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOlsztyn Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Cześć. Miałem w swoim zxr podobnie i to był właśnie ten główny bezpiecznik - o ile pamiętam to chyba 20A lub 30A... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Qrde co to masz za zioma :?: 8O Sprawdz bezpiecznik zamiast pisac. Jeśli po zmianie bezpiecznika dalej bedzie kicha to wtedy zarzuc temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi