sempo Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 witajcie Problem jest tego typu, że zaczeły mi odłazić naklejki ze zbiornika w mojej XR, a jak w temacie zbiornik jest plastikowy. Czym najpepiej byłoby je popodklejać żeby znowu nie zaczeły odchodzić po pierwszej kompieli??? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 22 Grudnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 Nie będą się trzymać naklejki na zbiorniku plastikowym, zawsze będą się robić pęcherze i będą odłazić. Taka reakcja plastiku z benzyną. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempo Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 obecnie naklejone naklejki (które brzegami odchodzą) to nie są jakieś tam zwykłe, to są jakby to powiedzieć tylko do crossów i endurków, takie siatkowane, moje są chyba firmy Cemoto. Obecnie popodklejałem je przeźroczystą taśma klejąca żeby dalej nie odchodziły, jak narazie skutkuje ale wygląda paskudnie. Najlepiej byłoby jakims klejem to maźnąć, tylko pytanie właśnie jest jakim żeby sobie większego pasztetu nie na robić. :idea: [ Dopisane: 22-12-2005, 20:39 ]dokładnie takie same jak te: http://www.cemoto.it/articolo.php?id=482 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 22 Grudnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 Aha, myślałęm że pytasz o takie zwykłe napletki. Nie wiem, może poszukaj jakiegoś w miarę elastycznego kleju, który da się łatwo złuszczyć w przypadku wymiany naklejek. W każdym razie odradzałbym wszelkiego rodzaju agresywnych klejów w stylu Kropelki.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 kolega jak miał sende-r to podkleił na klej szkolny i prawie 1,5 roku trzymało Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 kropelka? tylko nie superglue bo on to spali ci ta naklejke ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempo Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 kolega jak miał sende-r to podkleił na klej szkolny i prawie 1' date='5 roku trzymało[/quote'] daj spokój, czy ten post coś wniósł do wątku? Nawet nie skusze sie o próbe :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 enduromaster napisał:kolega jak miał sende-r to podkleił na klej szkolny i prawie 1' date='5 roku trzymało daj spokój, czy ten post coś wniósł do wątku? Nawet nie skusze sie o próbe [/quote']A czemu? Przeciez kolega sprawdzal i skoro trzyma to wiele nie tracisz. :) A klej szkolny jest o tyle dobry ze latwo go usunac. Moze jakas cienka tasma dwustronną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempo Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 A czemu? Przeciez kolega sprawdzal i skoro trzyma to wiele nie tracisz. :) A klej szkolny jest o tyle dobry ze latwo go usunac. Moze jakas cienka tasma dwustronną? może i w Derbim to pomogło, ale jestem w 100% że nawet nie mam co otwierać szuflady. Te naklejki są bardzo sztywne do ich utrzymania potrzeba naprawde solidnej masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 rób jak uważasz, ja tylko daje pomysł Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 a co sadzicie o takim kleju w pistolecie co sie topi taka rurka i wytwarza goracy klej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempo Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 a co sadzicie o takim kleju w pistolecie co sie topi taka rurka i wytwarza goracy klej?? jak zaschnie to łatwo odpada, więc to też sie nie nadaje :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 Sądzmy że w ten sposób można łatwo zepsuć plastikowy bak. Ja użyłbym dobrej taśmy dwustronnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 jak zaschnie to łatwo odpada, więc to też sie nie nadaje Confused no moze na baku, skleilem tak mocowanie przedniej lampy ( po glebie )No i pozniej skakałem na torze i trzyma sie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 ja polecam kupic klej do butow taki przezroczysty (cos jak butapren ale o wiele mocniejszy i bezbarwny), 3ma naprawde super bo w koncu jest do klejenia elastycznych rzeczy w odroznieniu do kropelki, klej po wyschnieciu latwo oderwac tak jak sylikon po zlozeniu dwoch kap, jest nie widoczny i bardzo latwy do zdarcia przy odklejaniu naklejki, nie wchodzi w reakcje z plastikowym zbiornikiem. Produkuje go chyba firma Dragon kosztuje do 5 zl max. Przetestowane osobiscie i trzymaly sie naklejki 3 lata co dalej to nie wiem bo sprzedalem motor.Pzdr; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi