olek89 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Witam!Chciałbym się spytać czy przy wymianie łożysk na wale powinno się też wymienieć łożyska w skrzyni? Jakie łożyska do skrzyni polecacie? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesse Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 To zależy od stopnia ich zużycia, jeśli nie były dawno wymieniane, a masz rozebrany silnik do skorzystaj z okazji i wymień je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 najlepiej kup niemieckie cichobierzne- drogie ale sie opyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Niekoniecznie muszą być niemieckie ale jak je już będziesz wymieniał to zadbaj o to by były one dobrych firm, np. SKF.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Oczywiscie niemieckie c3 nawa a na skkrzynie tez albo ja kolega wspomnial cichobierzne ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Będę wszystkie wymieniał na łożyska KOYO. Powinny wytrzymać więcej niż 1 sezon ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 ja kupiłem FAG niemieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Firma firmą ale żeby były C3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Jak już masz rozebrany silnik to lepiej zmień. Ja miałem odwrotnie zmieniłem w skrzyni a na wale zostały stare nie miały dużego luzu więc zostawiłem. Potem żałowałem bo w połowie sezonu zaczęły szumieć ;) Na temat łożysk nie powiem dużo na wale mam założone orginalne niemieckie a w skrzyni SKF i jak na razie pół sezonu elegancko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Przypominam ze polskie lozyska tez nie są złe(co jak co, tloki itp tak ale na łozyska nie mogę nic zlego powiedziec) Pozdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 SKF zależy jakiej produkcji bo różne kraje je produkuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 SKFy są produkowane głównie w Europie, a nie gdzieś w Azji: ja mam z francji. kraj produkcji nie ma znaczenia, bo skf nie pozwoli sobie na produkcję byle gdzie i byla jakiej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi