Gregor Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 http://media.kladblog.com/media/200512/crashtest.wmv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 podobny przypadek jak ten z A klasą przerabiałem już osobiście ;) nic miłego. Ja jednak po zdemolowaniu drzwi, szyb bocznych, słupków w aucie przeleciałem przez dach i pokrywę bagażnika. Auto i moto nadawały sie do kasacji. Na szczęście mnie poskładali a ubezpieczyciel sprawcy wypłacił mi odszkodowanie za poniesione straty... nikomu jednak nie polecam takich przygód. PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Daje do myslenia :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 hiszpan !to w co ty byłeś ubrany?! wracałeś z 'bitwy pod grunwaldem' i zapomniałeś zbroi ściągnąć?? na tym filmie nie daję żadnych szans za przeżycie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Mój kolega przydzwonił kiedyś w Seata Cordobę sedan, jadąc na XJ600. Walnął w tylne koło auta które jadąc przed nim skręciło nagle w lewo w trakcie podejścia do wyprzedzania. Różnica prędkości około 40 km/h - tak wyliczyli biegli. Efekt: motocykl z połamanym widelcem i zwichrowaną ramą, kierowca motocykla poturbowany przefrunął nad bagażnikiem auta - przeżył, a Seacie wgniecione pół boku lewego i konieczność naciągania karoserii w punktach mocowania tylnego zawieszenia.Motocyklista doznał ogólnych potłuczeń, nadweręzenia nadgarstków i urazu kolana i stawu skokowego prawej nogi, skutkiem czego nosił gips od pachwiny do palców stopy. Po zajściu pole bitwy wyglądało następująco: Seat obrócony o 90st, z lewej strony auta leży motocykl, z drugiej strony, kilka metrów za samochodem leży zawodnik. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 hiszpan !to w co ty byłeś ubrany?! wracałeś z 'bitwy pod grunwaldem' i zapomniałeś zbroi ściągnąć?? na tym filmie nie daję żadnych szans za przeżycie!! Ubrany byłem w zbroję... ona tak naprawde utrzymała mnie w jednym kawałku. kombinezon po zajściu jednak było lekko poczochrany a kask (Caberg J1Plus) popękany w kilku miejscach. Rekawice pozdzierane podobnie jak buty. Ja z wyrwanym prawym obojczykiem i zdemolowanymi dwoma stawami z lekkim wstrząsem mózgu wyladowałem na urazówce. Scenariusz wypadku jak na filmie. Tylko auto nizsze Peugeot 405 co spowodowało, ze mnie katapultowało nad auto. PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWARIAT Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 No filmik naprawde daje do myśleniaHiszpan twardy jesteś bo (twardym trza być a nie miętkim)Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 inaczej by to troche wygladało jakby samochód jechał z większą prędkością tak jak to ma miejsce w większości wypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 twardym trza być a nie miętkim no ba! pewnie że tak! no i tzreba wyciągac wnioski... ja np kupiłem szybszy motocykl ;) jakbym jechał szybciej to bym poprostu przejechał przed tym P405 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 A czy przy wyżeszej przedkości w przypadku I i II motocyklista nie przeleciałby nad autem?? Prosze o wyjaśnienie (odpowiedź "nie" mnie nie interesuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 A wiec wyciagnijmy wnioski: TRZEBA JEXDZIC SZYBCIEJ!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 A czy przy wyżeszej przedkości w przypadku I i II motocyklista nie przeleciałby nad autem?? Prosze o wyjaśnienie (odpowiedź "nie" mnie nie interesuje)predkosc w tym przypadku nie ma znaczenia, kierowca tylko wpiepszylby sie glebiej w auto powodujac wieksze obrazenia. Jedynie niskie auto lub poduszka powietrzna, ktora beda teraz montowac w gold wingu bedzie powodowala ze kierowca przeleci nad samochodem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 A czy przy wyżeszej przedkości w przypadku I i II motocyklista nie przeleciałby nad autem?? Prosze o wyjaśnienie (odpowiedź "nie" mnie nie interesuje)predkosc w tym przypadku nie ma znaczenia' date=' kierowca tylko wpiepszylby sie glebiej w auto powodujac wieksze obrazenia. Jedynie niskie auto lub poduszka powietrzna, ktora beda teraz montowac w gold wingu bedzie powodowala ze kierowca przeleci nad samochodem...[/quote']u mnie zapewne pomogło ostre hamowanie na pograniczu stoppie. katapultowało mnie poprostu nad autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COLIO Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Filmik niezly.....tylko szkoda ze nie sa podane predkosci....Ale ogole film faktycznie daje do myslenia i dla niektorych moze byc przestraga....pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 poduszka powietrzna, ktora beda teraz montowac w gold wingu bedzie powodowala ze kierowca przeleci nad samochodem... Tutaj musze niestety poprawić. Poduszka w motocyklu ma jak najbardziej zmniejszyc energie z jaka kierowca wbije sie w auto (lub żeby w ogóle nie zetknał się z autkiem, drzewkiem itp.). Katapultować kierowce miały pierwotnie poduszki w motocyklach, ale z czasem pojawiło coraz wiecej wysokich wozów i nie należy zapominać o autobusach w których takie coś nie pomoże, a nawet zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi