Miaziu Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Chciałem zapytać czy ktoś z was posiada ( na kompie albo na kartce ) wzór do nawiercania tarczy hamulcowej ? Planuje podziurawić tarcze i dlatego potrzebuje jakiegoś fajnego wzoru , robił to ktoś z was :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 z tego co wiem wiercenie hartowanej tarczy moze nie być proste:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 19 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 wiem o tym - dlatego kupuje od razu 10 wierteł na zapas :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Dobry jestes. Nie lepiej kupic 1 a porządne?? Próbowałem wiercic lipnymi wiertłami w hartowanej stali i nic z tego. Ani nie zrysowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 19 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 wątpie żeby 1 nawet porządne wiertło wytrzymało :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 wątpie żeby 1 nawet porządne wiertło wytrzymało :D wytrzyma' date=' ale proponuje ci wiertarke stołową ;'] o dużej sile i nie bardzo szybkich obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 19 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 mam świetną wiertarke stołową (1250W), kupie porządne wiertło ( będe je chłodził co chwile ) tylko nie mam wzoru !!! widziałem sporo MZtek z nawiercaną tarczą i nie wierze że nikt z was tego nie robił i nie ma wzoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 A nie najłatwiej by było zaznaczyć najpierw np. markerem na tarczy tak mniej więcej planowane miejsca tych otworów później ewentualnie poprawić i wywiercić..... :?: PS Cały czas czekam na płytke :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 19 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 tylko trudno jest tak na tarczy rysować na oko , musisz mieć wzór - wszystko dokładnie wymierzone :? P.S. A co do płytki to Ci juto w szkole powiem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 ja bym ten zabieg odradzal bo mozesz tarcze pokrzywic :? ja mam niestety nawiercona i przy wiekszej predkosci buja motorem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 ja bym ten zabieg odradzal bo mozesz tarcze pokrzywic :? ja mam niestety nawiercona i przy wiekszej predkosci buja motorem :D od czego buja?? krzywa tarcza nawet by ci sie nie zakreciła w zacisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 19 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 i jak masz nawierconą ? masz jakieś zdjęcia ? sam to robiłeś ? [ Dopisane: 19-12-2005, 21:39 ]a w jaki sposób wiertarką można wygiąć hartowaną tarcze ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 a ile kasy chcesz przeznaczyć na wiertło ? dobre wiertła zaczynają się od 50zł/szt Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 minimalne wygiecie mam i jak zakresisz kolem w powietrzu to trze :? ja juz kupilem z taka tarcza :D jak chcesz to wrzuce zdjecie, tylko musisz troche poczekac bo padla mi karta pamieci w aparacie a nowa w drodze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 ludzie... wypowiadacie sie, a nigdy tego nie robiliscie, wiertarke reczna odpadai wroz czy zaznaczanie markerem tez... potrzebna frezarka, byc moze wiertarka stolowa tez bedzie(nie wiem), ale do tego musi byc PODZIELNICA i ktos kto wie jak sie tym bawic, ja sobie sam robilem na podzielnicy ojciec mi wytlumaczyl. efekt: tarcza prosciutka, 0 zlamanych wiertel, wszystkie otworny rowne wzgledem siebie do 0.000000000000000001 mm:) pzdr nie ma co kombinowac trzeba zrobic tak jak mowie. btw zrobilem tak u siebie w etz 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi