DiboS60 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Na ile Da sie roszlifować cylinder od mtx 80 na ile wiekszą pojemność??Bo gadalem z kolegą z forum do wyskoczyl ze tylko do 82cmm3 :D Potem ja przegielem ze do 100 cmm3:D:D Tak se Myśle przeciez Simsona cylinder niemiecki 50 cmm szlifowalem na 60 cmm i bylo dobze 8) No wiec na ile sie Do w MTX??? POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 No jak dla mnie można do 82mm!NAwet jeśli da się więcej to trzeba by dorabiać tłok :/A tuleja nie wydaje mi sie że jest przgotowana na tak drstyczny spadek grubości! Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 bez sensu bo jak tyle zeszlifujesz tuleje bedzie juz dosc cienka i w razie zatarcia czy awari musisz nowa kupowac i w prasowywac a moim zdaniem z 3 ccm wielkiej mocy nie wyciagniesz :D pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 prasowywac a moim zdaniem z 3 ccm wielkiej mocy nie wyciagniesz Wink Moim też bez sensu. Lepiej zrób pożądnie wydech i wyjmij wałek wyrównoważający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 ale wlasnie moim zdaniem da sie wiecej niz tylko o 3cmm3 nysle ze do 90 sie da no bo jak przeciez simsona da sie rozszlifowac na 60cmm a w mtx tuleja jest grubsza 8) ale czy sie da do 90 cmm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Prosze bardzo zestawy tuningowe do MTX'a chlodzonego powietrzem na 125cm3 :http://www.50cc.nl/zoek_res_e.asp?TA=HonMt...=cilinder%20kitJezeli masz chlodzonego ciecza to zeby Ci nie przyszlo do glowy rozwiercac czegos :roll: Co do rozwiercania powietrzaka to pomysl najpierw skad wezmiesz tłok, bo rozwiercic to mały problem :roll: . Popytaj sie raczej o caly zestaw tuningowy, chociaz ja bym zrobil tak jak pisze strzałek i latał zadowolony (koszty sa w sumie zerowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Tak tez zreobie niczego niechcialem rozwiercac tylko sie dowiedziec czy da sie zwiekszyc pojemnosc wogole :D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Poszukaj sobie moich postów które były dawno dawno temu w motorowerach tam są opisane przeróbki mojego MTXAa a co do tłoków na więszy wymiar to kiedyś jak było mało częsci to chłopaki do MTXów tłoki od WSKi dopasowywali ale to było z 10 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Tak tez zreobie niczego niechcialem rozwiercac tylko sie dowiedziec czy da sie zwiekszyc pojemnosc wogole pozdrawiamA mozesz napisac czy masz chlodzonego ciecza w koncu czy powietrzem? Bo to wiele zmienia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zamiast zadawać tyle powtórek tego samego pytania,rozwierć nawet na 250ccm i powiedz nam co sie stalo! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zamiast zadawać tyle powtórek tego samego pytania' date='rozwierć nawet na 250ccm i powiedz nam co sie stalo! :D[/quote'] Jasne glowe se rozwierc na 250 cmm 8) Chlodzonego ciecza :P wlasnie sie chcialem dowiedziec a moze ktos sie orientuje jaka tam jest gruba tuleja?? bo silnik bede rozbieral dopiero za 2 dni :P Acha i jeszce coś Mialem wszystkie biegi oprucz 1 bo koles zle zlozyl a teraz mi sie zrobilo ze mam tylko 1 i nic iwecej :D ale doweidzialem sie ze tak sie robi jak sie zle wyregoloje na wodzikach albo podkladki jaiejs tam nie da wiecie moze o co chodzi :cry: ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 wlasnie sie chcialem dowiedziec a moze ktos sie orientuje jaka tam jest gruba tuleja?? bo silnik bede rozbieral dopiero za 2 dni przeciez simsona da sie rozszlifowac na 60cmm a w mtx tuleja jest grubsza :roll: :roll: Chlodzonego ciecza nie radze Ci zbytnio rozwiercac bo moze Cie spotkac niespodzianka w poastaci cieczy w cylindrze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 heh dzieki teraz juz wim :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 To pogratulować nowego sprzeta. Szerokiej drogi życzę może kolega jakies zdjecia nowki zapoda :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 U mnie da sie 50cc rozwiercic na 80cc ;). I to nie sa wcale zarty... Moze bede to nawet robil w przyszlym sezonie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi