matwis Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Moja zębatka jest cała czarna. Aż mi wstyd! poradźcie proszę czym to czyścić. W salonie Yamahy poradzili mi płyn do mycia silnika STS. Nałożyć poczekać i spłukać. Prawda to? Czy są jakieś inne metody aby mieć ładną tylną zębatkę? Używam smaru Xeramic. Smaruję poprawnie - więc nie wie skąd się u mnie bierze ten "syfek". Mati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Nafta, najlepiej w zestawie z łańcuchem. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matwis Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Tzn. po prostu przetrzeć naftą? A co z łańcuchem? Nie ucierpi? Też można czyścić? Aha.... gdzie kupię naftę? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 W każdym sklepie gospodarstwa domowego. Poczytaj zresztą w tematach o myciu łańcucha. http://motocyklisci.riders.pl/viewtopic.ph...t=23759&start=0 Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 a moze zebatka jest czarna z natury ?? bo moja chyba taka jest pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 sciagnij tylnie koło umyj zębatke naftą dokładnie, sprawdz na niej luzy czy zasem sie jakieś nie pojawiły. Łańcuch wymyj naftą bo i tak narazie chyba nie bedziesz śmigał (jak to robic Paweł podał linka), potem jeszcze umyj zębatke zdawcza i cały zestaw będzie pieknie wygladał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marknt Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 a najlepiej , ściągnij tylne koło , odkręć zębatke (umyj ropą lub naftą )przymierz łancuch zastanów się na chłony rozum i ją wy333dol, bo napewno jest zużyta. Masz czas na pomiary i kupno - pewnie 2-ch i łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi