Luca Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 A spójrzcie na to.http://otomoto.pl/romet-r-250-www-skuterom...in-M629248.htmlCzy to na tym pierwszym zdjęciu nie ma przypadkiem silnika V? Jest łudząco podobny do tego co widziałem w Romecie ale trochę się jednak rózni.Najbardziej mi się podobają te zegary. LUCA. Daj spokój.Niech sobie pogada. Skoro nigdzie indziej nie może nic sensownego powiedzieć to tutaj próbuje.Na zdrowie.Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. W temacie trochę nudą zawiało to Nseries stara się go trochę ożywić jak ma okazje :) Znalazłem taką szybę.http://moto.allegro.pl/item299587793_szyba...er_cruiser.htmlA co zrobiłeś z oryginalną szybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.las5 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 A co zrobiłeś z oryginalną szybą?Mam oryginalną szybę, ale mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Mam oryginalną szybę, ale mi się nie podoba.A spełnia swoje zadanie, tzn. nie wieje w twarz i na klate?Bo mi akurat się podoba, choć te proste też są fajne. Edytowane 24 Stycznia 2008 przez Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riccardo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Podaje za Media Marketing Polska:"Marka motocykli i skuterów Romet wraca na polski rynek Spółka Arkus & Romet Group otwiera w Podgrodziu fabrykę skuterów i motocykli. Tym samym wznawia seryjną produkcję motocykli, motorowerów i skuterów marki Romet. Brand będzie miał silne wsparcie reklamowe, m.in. telewizyjne. Marka Romet na polskim rynku obecna jest od 1960 roku. Wtedy w Zjednoczonych Zakładach Rowerowych "Romet" w Bydgoszczy ruszyła seryjna produkcja motorowerów tej marki pod nazwą Komar. Romet był wówczas monopolistą w tym segmencie motoryzacyjnym. Jakiś czas temu zaprzestano jednak ich produkcji. Dziś Romet wraca w segmencie motocykli dzięki spółce Arkus & Romet Group. Marka wraca na rynek w segmencie motocykli użytkowych i cruiserów oraz motorowerów. Pod nazwą Romet pojawią się także na rynku skutery retro w europejskich stylizacjach. W ofercie Arkus & Romet Group znajdą się również quady. Powrót marki Romet w segmencie motocykli mają wesprzeć silne działania marketingowe. Planowane jest wykorzystanie w komunikacji marketingowej stacji telewizyjnych i radiowych. Silna obecność w internecie ma obejmować zarówno reklamę, jak i komunikację poprzez newsletter i rozbudowany serwis internetowy marki. Marketer nie wyklucza nawiązania w tym celu współpracy z domem mediowym i agencją reklamową." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.las5 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 A spełnia swoje zadanie, tzn. nie wieje w twarz i na klate? Spełnia swoje zadanie, ale jest brzydka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Spełnia swoje zadanie, ale jest brzydka.Ja tam zakładam taką a czy brzydka to rzecz gustu. Ważne, że spełnia zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Podaje za Media Marketing Polska:"Marka motocykli i skuterów Romet wraca na polski rynek Spółka Arkus & Romet Group otwiera w Podgrodziu fabrykę skuterów i motocykli. Tym samym wznawia seryjną produkcję motocykli, motorowerów i skuterów marki Romet. Brand będzie miał silne wsparcie reklamowe, m.in. telewizyjne. Marka Romet na polskim rynku obecna jest od 1960 roku. Wtedy w Zjednoczonych Zakładach Rowerowych "Romet" w Bydgoszczy ruszyła seryjna produkcja motorowerów tej marki pod nazwą Komar. Romet był wówczas monopolistą w tym segmencie motoryzacyjnym. Jakiś czas temu zaprzestano jednak ich produkcji. Dziś Romet wraca w segmencie motocykli dzięki spółce Arkus & Romet Group. Marka wraca na rynek w segmencie motocykli użytkowych i cruiserów oraz motorowerów. Pod nazwą Romet pojawią się także na rynku skutery retro w europejskich stylizacjach. W ofercie Arkus & Romet Group znajdą się również quady. Powrót marki Romet w segmencie motocykli mają wesprzeć silne działania marketingowe. Planowane jest wykorzystanie w komunikacji marketingowej stacji telewizyjnych i radiowych. Silna obecność w internecie ma obejmować zarówno reklamę, jak i komunikację poprzez newsletter i rozbudowany serwis internetowy marki. Marketer nie wyklucza nawiązania w tym celu współpracy z domem mediowym i agencją reklamową." Kurcze, jak poprosiłem typa żeby przysłał mi katalog z ofertą na 2008 to już na odpowiedź się nie doczekałem. No i gdzie te silne działania marketingowe? Ja tylko widziałem moduły w prasie i stronkę www. Nas chyba olewają chociaż wysłałem im link do tego forum, które skupia chyba najliczniejsze grono użytkowników tych motocykli, bo nigdzie indziej nie znalazłem nic. A w związku z tym stanowimy w tym momencie środowisko opiniotwórcze. A co za tym idzie Romet jeśli chce się wybić z pośród licznej konkurencji, która oferuje podobny sprzęt powinni wyjść do nas - klientów/użytkowników/fanów z jakimś programem lojalnościowym. Bo w tym momencie sprzedawcy chińszczyzny w naszym kraju działają w najbardziej wolnorynkowych warunkach: mają zbliżone cenowo i jakościowo oferty i teraz muszą zakombinować jak ściągnąć wybrednego i rozwydrzonego klienta. Nie musi być od razu tak jak w HD, że ci dają kask za darmo, ale podciągnięcie poziomu obsługi, jazdy próbne, bardziej wyszkolony serwis... mi to w zupełności wystarczy.Powinni zająć się znakiem firmowym: piktogram logotypu jest całkiem fajny i ma potencjał. Trzeba żeby nie był taki drętwy, ale żeby był postrzegany po przez pryzmat jakichś pozytywnych skojarzeń emocjonalnych i jakiejś takiej fajności. Atuty mają w łapie, bo pod kątem rozpoznawalności marki, a nawet tzw. spontanicznej znajomości już biją na głowę konkurencję. Drugi atut to wartość sentymentalna bo podejrzewam, że gdzieś z 90% motocyklistów w tym kraju zaczynało od sprzęta tej firmy.Niech zatrudnią dobrą agencję tylko broń boże "sieciówkę" bo to ściema i masowa hałtura. Zatrudniane są tam osoby przypadkowe, a jedynym celem jest wyciskanie kasy z klienta. Jakąś mniejszą, niezależną, bo takie podchodzą do tematu ambitnie. Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Lefthandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 LUCA. Daj spokój.Niech sobie pogada. Skoro nigdzie indziej nie może nic sensownego powiedzieć to tutaj próbuje.Na zdrowie. Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do mojego chińskiego sprzętu i tyle.Za duży jestem. Moja kasa, moja sprawa. A koledze proponuję: Moher na głowę i lewa w górze.Znalazłem taką szybę.http://moto.allegro.pl/item299587793_szyba...er_cruiser.html Shipp, możesz podać mi wymiary swojej szyby.45x50 cmTego z linka nie kupuj, zainwestuj trochę i kup szybkę z metalowymi, chromowanymi wzmocnieniami o wym. 50x55cm /jakieś 300-350zł/ To chyba też chińszczyzna, Lefthandy to coś dla ciebie :icon_mrgreen: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=297103320Wygląda na customa, nie sądzę żeby taki design był puszczany seryjnie. Ktoś kto go zrobił zasługuje na duży szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riccardo Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Wczoraj w Faktach bylo troche o Romecie, ale raczej takie pitu-pitu.http://www.tvn24.pl/28377,1536876,0,1,fakty_wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Wczoraj w Faktach bylo troche o Romecie, ale raczej takie pitu-pitu.http://www.tvn24.pl/28377,1536876,0,1,fakty_wiadomosc.htmlJa tam trzymam kciuki za Rometa.Poczytałem trochę o historii Rometa i jest całkiem ciekawa. Po lewej stronie są fajne zdjęcia http://www.romet-motors.pl/faktografia.htmlrajd prototypami Komarków dookoła Polski w latach 50tych musiał być nie lada wyzwaniem. P.S.Czy z forum cos się dzieje, bo musiałem się przelogować by cokolwiek napisać? Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Z tego co pamiętam typ w salonie powiedział, że do 250tek nie montują stopek centralnych. Są/były podobno tylko w 150-tkach. centralna podstawka to następny dowód na to że chińszczyzna to g...w 150tce jest tak skonstruowana, że tylne koło, po postawieniu na podstawkę, i tak dotyka ziemi i niemożliwe jest zakręcenie nimwięc po kij komu taka centralna podstawka skoro i tak nie ułatwia np. zdjęcia koła albo nasmarowania łańcucha Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) centralna podstawka to następny dowód na to że chińszczyzna to g...w 150tce jest tak skonstruowana, że tylne koło, po postawieniu na podstawkę, i tak dotyka ziemi i niemożliwe jest zakręcenie nimwięc po kij komu taka centralna podstawka skoro i tak nie ułatwia np. zdjęcia koła albo nasmarowania łańcuchaNo bo to jest podstawka dla myślących, wystarczy, że podstawisz w garażu na deseczce i już możesz nasmarować łańcuch. P.S.Centralki w 150 są niedopracowane i potrzebują wzmacnienia bo się wyginają pod ciężarem motocykla i dlatego stoi na kołach. Co nie znaczy, że cała chińszczyzna to g... Jeśli już to chińskie centralki w 150-tkach to g... z tym się zgodzę oczywiście. Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.las5 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Hejka. UWAGA UWAGA UWAGA.Romet uznał w końcu moją reklamację dotyczącą opony i przysłali nową. :biggrin:Trwało to troszkę, no ale sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkmurawski Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) No bo to jest podstawka dla myślących, wystarczy, że podstawisz w garażu na deseczce i już możesz nasmarować łańcuch. P.S.Centralki w 150 są niedopracowane i potrzebują wzmacnienia bo się wyginają pod ciężarem motocykla i dlatego stoi na kołach. Co nie znaczy, że cała chińszczyzna to g... Jeśli już to chińskie centralki w 150-tkach to g... z tym się zgodzę oczywiście. coś chyba jest nie tak z moją 150-tką, jak postawię sprzęt na centralce, to mogę spokojnie kręcić tylnym kołem :icon_mrgreen: zmieniając temat: planuję zakup sakw w firmie afyon, w przypadku zakupu 5 kompletów firma daje zniżkę (jeszcze nie wiem jaką), może ktoś z was jest chętny? jeśli zbierze się więcej osób, to można ponegocjować z producentem.. Edytowane 30 Stycznia 2008 przez mkmurawski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.las5 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 A starą oponę im wysłałeś czy oni najpierw przysłali nową? ASO w Tczewie zabrała starą oponę i odesłała im z ponownym opisem zagadnienia, tzn. napisali im, że usterki powstały już w sierpniu itd. Ci żeby nie jeździć do polubownego sądu konsumentów w Gdańsku, postanowili wydać mi nową oponę. Już miałem kwity przygotowane na założenie im sprawy tylko czekałem na ich decyzję. Jak widać woleli nie bawić się w żadne udowadnianie swojej racji, bo nie mieli racji. Tak więc warto walczyć o swoje. coś chyba jest nie tak z moją 150-tką, jak postawię sprzęt na centralce, to mogę spokojnie kręcić tylnym kołem :) zmieniając temat: planuję zakup sakw w firmie afyon, w przypadku zakupu 5 kompletów firma daje zniżkę (jeszcze nie wiem jaką), może ktoś z was jest chętny? jeśli zbierze się więcej osób, to można ponegocjować z producentem.. Dowiedz się jaką zniżkę dadzą, bo ja myślę o sakwach z Afyon'u, ale jak zniżka będzie znikoma to nie ma sensu, bo przecież będe musiał przyjechać do ciebie że je odebrać. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi