DiboS60 Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Yo moze byc powietrze z rozpylonym drobno olejem:) i tak sie to wydaje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreda14 Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Witam!!! to Mój pierwszy post na tym forum. Mam mtx 50 i problem z gaźnikiem (gaźnik rozwalony nie do odratowania). Bardzo ciezko jest dostac gaznik do mtx 50 czy sa jakies zamienniki ktore beda pasowac a nie kosztuja fortuny np. od innego modelu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K Honde mtx 80ćiecz Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 co to jest ten nicasil i jak to wygląda jak rozpoznac czy to zeliwo czy alu czy nicasil ?? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazieL Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 WItam!mam takie pytania(a właściwie to mój kolega je ma)Jak była blokowana Honda MTX 80 ?? nie wiem dokładnie jaki model, rocznik chyba 86 chłodzony cieczą, 5 biegów. no i drugie pytanie Dlaczego, gdy motor sie zagrzeje, (czasem wiecej czasem mniej) to po pewnym czasie traci całkowicie moc(najeczesiej po tym jak sie go wkręci na maxa(czyli 7-8 tys obrotów) niektórzy mówią, że to przez cewke ? ja sie nie znam więc nei wiem prosze o odpowiedzi:P PS ma ktos do sprzedania prawy boczek do MTX 80 lub od czegos innego byle tylko pasowal?? moze byc do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekMT Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Witam mam problem, a polega on na tym ze mam zalozony w swojej hondzie stozkowy filtr powietrza ale honda i tak sie na nim dusi, a gdy go sciagne to pieknie sie wkreca. co zrobic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Stozkowy filtr w motorze typu enduro to nie jest dobry pomysl bardzo latwo mozna zatrzec motocykl . Kup orginalny dokaldnie wsyzstko przeczysc wraz z gaznikiem i powinno dzialac Pozdro WItam!mam takie pytania(a właściwie to mój kolega je ma)Jak była blokowana Honda MTX 80 ?? nie wiem dokładnie jaki model, rocznik chyba 86 chłodzony cieczą, 5 biegów. no i drugie pytanie Dlaczego, gdy motor sie zagrzeje, (czasem wiecej czasem mniej) to po pewnym czasie traci całkowicie moc(najeczesiej po tym jak sie go wkręci na maxa(czyli 7-8 tys obrotów) niektórzy mówią, że to przez cewke ? ja sie nie znam więc nei wiem prosze o odpowiedzi:P PS ma ktos do sprzedania prawy boczek do MTX 80 lub od czegos innego byle tylko pasowal?? moze byc do malowania. Blokowana byla w ukladzie wydechowym czyli w dyfuzorze i tlumiku mozliwe ze tez w gazniku oraz module zaplonowym reszte poszukaj na forum jest cos napewno o tym.Tez szukam boczka do mtxa i nie moge znalesc :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Mam takie pytanie, czy ktoś na forum posiada MTX-a 200. Może kogoś znajomy ma taki sprzęt. Potrzebuje zdjęcie klamki sprzęgła do Hondy MTX 200. Pozdro Michał :buttrock: :) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazieL Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 No wlasnie na forum nic nie znalazłem dlatego pytam tutaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Witam mam problem, a polega on na tym ze mam zalozony w swojej hondzie stozkowy filtr powietrza ale honda i tak sie na nim dusi, a gdy go sciagne to pieknie sie wkreca. co zrobic?? a silnik w jakim jest stanie ?? ja miałem podobną sytuacje jak założyłem filtr powietrza to moto nie chciało za nic wejśc na obroty, musiałem zrobić mały remont :P pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekMT Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 a silnik w jakim jest stanie ?? ja miałem podobną sytuacje jak założyłem filtr powietrza to moto nie chciało za nic wejśc na obroty, musiałem zrobić mały remont :P pzdrsilnik jest chyba w dobrym stanie, ma dosc mocy. mysle ze to kwestia przeczysczenia gaznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 silnik jest chyba w dobrym stanie, ma dosc mocy. mysle ze to kwestia przeczysczenia gaznika. no to musisz spróbować, ale radził bym ci wyrzucić stożek i rozglądnąć się za orginalnym filtrem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Macie jakis pomysl co moge jeszcze zrobic ( nie dorgiego ) aby dodac mocy mojemu mtxowi? Mam juz dyfuzor i tlumik zrobiony. I jeszcze jedno jak ztwardzic amora z tylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Macie jakis pomysl co moge jeszcze zrobic ( nie dorgiego ) aby dodac mocy mojemu mtxowi? Mam juz dyfuzor i tlumik zrobiony. I jeszcze jedno jak ztwardzic amora z tylu?no z tyłem to bedziesz miał problem bo to akurat w MTX jest element nierozbieralny. Musiałbys popytac sie w serwisach czy by sie nie podjeli rozebrania i nalania gestszego oleju, bo spręzyne twardsza to bedize Ci ciezko znaleźć. W Krk jest taki serwis i wiem ze koles rozbiera i regeneruje wszystkie dampery z tymn ze robota kosztuje chyba 250zł Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 A ja mam pytanie takie troche amatorskie:Na czym polega bebeszenie dyfuzora? Domy Przepraszam - nerwy i delirium :D Na czym polega bebeszenie?Domy k.....a Domyślam się, że na wyciągnięciu z dyfuzora czegoś co producent niepotrzebnie włożył i trza to wyjąć bo stawia opór???Jeśli tak, to czy do wykonania tego zabiegu trzeba tenże dyfuzor rozcinać? No i parę pytań: Jaką mocą dysponuje standardowy mtx 125? Słyszałem, że 24KM.Czy jest on blokowany przy takiej mocy?Jak taką blokadę usunąć?Co zyskam na tych zabiegach? Tzn. Ile mocy można zyskać?Co można na tym stracić?Czyli co sie zacznie szybciej sypać po takich przeróbkach?Ile będzie palił na 100km? No i parę pytań: Jaką mocą dysponuje standardowy mtx 125? Słyszałem, że 24KM.Czy jest on blokowany przy takiej mocy?Jak taką blokadę usunąć?Co zyskam na tych zabiegach? Tzn. Ile mocy można zyskać?Co można na tym stracić?Czyli co sie zacznie szybciej sypać po takich przeróbkach?Ile będzie palił na 100km? Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) No wiec blokoady to caly wydech , bebeszenie polega rozcieciu go i na wywaleniu wszystkiego co nie potrzebne w dyzuzorze ja tak zrobilem i efekt jest super tylko ze dol wtedy jest o slabszy nastepna blokada to tlumik.Z moca to nie wiem ale o wiele sie poprawia po tych zabiegach Pozdro Edytowane 19 Października 2006 przez ,ichal_dh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi