tomilee Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Potrzebuje pomocy czy ktoś ma zdjęcie lub wie z jakich części składa się zawór, który reguluje spaliny chodzi mi o tą część nie od strony silnika Honda mtx 125 96. Pierwsza jest śrubka-podkładka-tulejka-podkłądka szersza - i co jest następne czy jakiś seger ? czy jakaś tulejka? czy ktoś ma coś takiego lub cały zawór ? do sprzedania lub proszę o zdjęcie. Jeden idiota zabrał mi motor jak miałem rozkręcony zawór i ta część została na popychaczu i nie moge jej znaleźć. Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 ściągnij sobie service manuala Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomilee Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 ściągnij sobie service manuala Ściągnołem ale wyglada to na jakąś dwu częściową tulejkę więc pytam bo może ktoś wie lub ma .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1996 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Witam, planuję zakup pierwszego motoru, ma to być właśnie mtx 80, lub 125 i teraz moje pytanie, czy patrzeć na rocznik? Czy raczej nie ma znaczenia plus minus kilka lat i patrzeć jedynie na stan techniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Tylko stan. W naszym pięknym złomowisku wszystko co ma ponad 15 lat a czasami nawet ponad 10 jest po lepszym lub gorszym magiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 starsze są lepsze bo prostsze=tańsze w naprawie i lepiej znoszą patenty........ dlatego mtx 80 najlepiej chłodzony powietrzem z bębnami , moto jak budowa cepa, chyba nawet fabrycznie nie blokowany, uszczelkę pod głowice z puszki dorobisz, silnik nie ma pompy wody, chłodnicy , uszczelki tańsze....... hamulce bębnowe są żywotniejsze, często nawet w skrajnie zajechanych kończy się na wymianie okładzin (no u mnie się nie udało bo bęben przód był wymazany smarem :D ) a tarczowe hamulce w sprzęcie za 2kpln albo mniej najczęsciej są w opłakanym stanie i przywrócenie ich do działania to ogromne $$$ (np w mojej xr-tarcza za cienka, przewód się poci, blaszki zamiast klocków, pompa z szambem zamiast płynu i chyba zatarta niby coś tam hamuje ale doprowadzić do używalności to masakra sama najtańsza tarcza to 250 zł... ) bębny wymagają dużo większej siły i skutecznośc niższa ale moim zdaniem w mtxie który rozwija w okolicach 80km/h i w sumie nie jest ciężki wystarczają (fora gimnazjalne podają że niby 100km/h poleci nie chce mi się w to wierzyć ale może.....) jakie ma plusy chłodzony cieczą z tarczą?? silnik jest 4KM mocniejszy ale chyba był blokowany, hamulec przód jeśli działa jest bardzo mocny jak na takie moto, i chyba zawias jest ciut lepszy .......różnicę w mocy między odblokowanym R2 co kręci do końca a C jest odczuwalna może nie jakoś szałowo ale jest... jest też wersja przejściowa chyba 85-silnik chłodzony cieczą, ale hamulce bębnowe......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1996 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Raczej szukałem tylko R2, wersji chłodzonej cieczą, chodziło mi o to, czy szukać powyzej 90r czy 80 któryś też może być w dobrym stanie, no i myślę nad 125, żebym po sezonie nie żałował i nie musiał sprzedawać, potem szukać czegoś mocniejszego.Dzięki za wymianę plusów tej i starszej wersji :)Pozdro. Edytowane 25 Lipca 2013 przez maniutek1996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Ten mtx to chyba nigdy nie traci na wartości. W 97r. czyli 16 lat temu można go było kupić za 1400zł a teraz chodzą nawet drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 bez papierów czy z ?? ja chyba 6 lat temu kupowałem swojego to za 1700 kupiłem kompletne zwłoki z jajami w papierach i to była uczciwa cena wtedy zdrowa mtx80R2 zarejestrowana jako motorower to był wydatek ponad 3 tys bo taka mi się marzyła tylko dozbierać nie mogłem :D , chłodzone powietrzem to 2000-2700 mniej więcej.... pozatym nic dodać nic ująć -honda :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Bądźmy szczerzy, poniżej pewnych pieniędzy motocykle już nie schodzą chyba, że to na prawdę jakiś leżak ze stodoły albo wygląda jak siedem nieszczęść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieekr Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Witam serdecznie. Planuje zakupic silnik od mtx 80 (chlodzony powietrzem) i wstawic do simsona. Mam okazje kupic tanio sprawny dół silnika bez cylindra, głowicy, tłoka, gaźnika. Wiadomo musialbym to skompletowac potem a części ciężko dostać. Dlatego mam kilka pytań: 1. Czy cylinder mozna zamontowac od jakiegos innego moto bez większych przeróbek? 2. Jaki gaźnik można wstawić zamiast oryginalnego? 3. Jaki wydech? 4. Jak w tym silniku jest z instalacją elektryczną? Co bym musiał jeszcze dokupić: moduł, cewke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 1.nie nawet od 50 nie pasuje od 125 tymbardziej2.można coś sztukować o podobnej gardzieli i stroić ale więcej z tym zachodu niż to warte 3.najlepiej oryginalny-tylko na takim będzie miał odpowiednie warunki pracy..4. żeby odpalił tylko moduł zapłonowy i cewkę -cewkę możesz kupić do chińskiego crossa czy quada za 20 zł ale moduł powinien być do mtxa...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofer017 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 witam:)chciałbym zmienić tylnią oponę w mtx 80 powietrze stara ma 3.50 a to bodajże chyba jest 100/80 a takowej używki nie bardzo mogę znależć dlatego pytam jaka opona wejdzie mi na tył ?? 120/80 czy też 110/80? oczywiście ma bć klocek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubaaa Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Witam serdecznie, od dluzszego czasu mysle nad kupnem mtxa 80 badz 125. i tu moje pytanie.Poniewaz mam 17 lat, 180cm wzrostu i obawiam sie ze po kupnie mtx 80 mocy bedzie za malo, motorek ma sluzyc do jazdy po lesie, polnych drogach.. nie jakis ciezki teren.. ogolnie mam jakies 2 tyś. na wydanie. z gory dzieki . :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 ja swoją 2 lata jeździłem jak ją kupiłem ważyłem chyba koło 80kg i miałem 18 lat i nie było mi mało ale to też kwestia gdzie jeździsz i jak szybko się uczysz Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi