tomilee Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Witam , nie wiem czy to właściwe miejsce ale chyba tak to dobre miejsce :). Potrzebuje waszej pomocy i porady bo jestem zielony w tym temacie. Chce zakupić motor enduro w teren i na bezdroża. Nie chce kupować nowego bo to spory wydatek nie wiem czy się nie wygłupiłem oglądając ten motor link poniżej. Na co zwrócić uwagę, czy po takim przebiegu trzeba zrobic remont silnika ? na początek chce zakupić 125 moja waga to 65 kg więc powinien uciągnąć :) nie chcę ciężkiego i bardzo mocnego motoru więc proszę o rady. Z góry dziękujehttp://otomoto.pl/honda-mtx-125-r-M3687623.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 ludzie wy jesteście naprawdę ekstremalnie leniwi :D stronę wcześniej masz link do zadbanego mtxa 125 z kwitem za śmieszną cenę 25km od Krakowa :D jedź zobacz Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2538 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Panowie jaki olej zalac do silnika honda mtx-r 80 chłodzony cieczą proszę o info Edytowane 30 Czerwca 2013 przez krzysiek2538 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomilee Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Faktycznie fajny motorek, nawet go kupiłem :) tylko jak sie nagrzeje to troche kopci mocniej nie wiem dlaczego ... A wcześniej nie wkleiłem linku z lenistwa tylko był tam konkretny model, który już się sprzedał i pokazywała sie cała lista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 kopceniem się nie przejmuj :D w dzisiejszym świecie ludzie są jacyś sterylni, jak już ktoś lata 2T to najchętniej robiłby mieszankę 1:100 żeby tylko spaliny były bezbarwne i pachniały kwiatkami (są nawet oleje o zapachu truskawek :/ ) a 2T dymiło i musi dymić :D dopóki nic się nie dzieje nie przejmuj się..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Pokręciłeś. Ludzie najchętniej robiliby 1:30 żeby się nie zatarł a potem zachodzą w głowę dlaczego kopci aż tak bardzo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomilee Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) ...a to ok ja się tam dymu nie boje ;) tylko zaczynak przykopcać jak wskazówka temp. cieczy sięga poza połowę , więc tylko pytam bo jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o tą materię. Zważywszy na fakt, ze tu same fachurki i znawcy tematu to pewnie doradzą poradzą i troche obśmieją :)Więc pytam... Edytowane 1 Lipca 2013 przez tomilee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Obśmiewamy żeby zmusić ludzi do myślenia. Lenistwo jest jak choroba. Jak sprzęt nie wpiernicza Ci chłodziwa ani oleju ze skrzyni to wsio jest w normie. Z resztą olej ze skrzyni gdy jest spalany ma dość specyficzny zapach w porównaniu z normalnym mieszankowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Z resztą olej ze skrzyni gdy jest spalany ma dość specyficzny zapach w porównaniu z normalnym mieszankowym. nie zawsze........ masz w tym mtxie jeszcze dozownik czy sam robisz mieszankę ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomilee Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 mam dozownik, musze jeszcze zalać go olejem silnikowym Motul 710 2T ESTER BLEND bo wcześńiej na takim jeździł tylko nie mogłem go kupić a była potrzeba;) i alagłem go kupionym na stacji ale innym. Może to go boli, ale motorek super ! tylko muszę go troche ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2538 Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Witam panowie zakupiłem do swojego mtx 80 r tłok i pierścienie i w zestawie była taka blaszka cos na kształt pierścienia, i pytanie do czego ona służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Tą blaszke zakladasz pod dolny pierscien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2538 Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Pod dolny próbowałem i tłok z pierścieniem nie chce wejść w cylinder. A do czego ta blaszka służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 zrób foto coś mi się wydaje że jakaś pomyłka ... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2538 Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Taka blaszka jak na tej aukcjhttp://allegro.pl/ir-pierscienie-honda-mbx-mtx-80-s-sw-rs-50-50-mm-i3317861935.html i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi