Darekcb500 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Witam Z racji tego że zakupilem dzisiaj nowy filtr paliwa ,tak tez go od razu po przyjsciu do domu wymienilem . :D I mam takie troszke głupie pytanie a mianowicie po zalożeniu nowego filtra odkrecilem kranik ,i patrze a tu za cholere sie nie chce przez niego nic przelewać i troche mnie ta sytuacja zniechecila :? Ale zapewne po odpaleniu motocykle podcisnienie przepcha benzynke przez filtr ale czy napewno Nie bede go palil ze wzgledu ze stoi w pomieszczeniu za garazem i odpale go dopiero na powietrzu i do pelnego wygrzania Prosze o uswiadomienie mnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Jak masz kranik podcisnieniowy to za CHRL nie poleci bez odpalenia silnika :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Jak masz kranik podcisnieniowy to za CHRL nie poleci bez odpalenia silnika Wlasnie nie jestem pewny na 100% że mam Podcisnienie napewno jest ale czy do kranika nie wiem Moto to Honda cb500 95r Fachowców do klawiatury :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 to masz na 99% podcisnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 to masz na 99% podcisnienie Dzieki za uswiadomienie ale przyjżalem sie lepiej i sam znalazlem taki cienki przewod idący od tylu kranika do lewego króćca ssącego Jak to mowia kapusta kiszona i głowa pusta :-D heh Pzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 6 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2005 no to utwierdze Cie w przekonaniu ze masz podciśnieniowy kranik :D a tak OT ładnie utrzymany sprzęt jak patrzę na te fotki z bikepics masz nawet takie same gmole jak ja :P no i chyba kolorek tan sam jeśli to nr 142 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Dzieki ładnie utrzymany sprzęt jak patrzę na te fotki z bikepics W koncu to mój :D ;) :P :P ;) masz nawet takie same gmole jak ja no i chyba kolorek tan sam jeśli to nr 142 Zapodaj jakieś fotki jestem ciekaw :mrgreen: Pzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Rzeczone podciśnienie nie "przepycha" paliwa, ino otwiera kranik. Wsio. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 Chciałbym też złożyć filtr paliwa w XT600E. Gaźnik zasilany jest opadowo, ale chyba to nie jest problem, że będzie filtr. Oryginalnie nie ma filtra, ale mam nadzieję, że bez popmki paliwa i tak benzyna przeleci przez filtr w wystarczającej ilości. Pytanie - jak założyć ten filtr? Czy mam przeciąć przedów paliwowy za kranikiem i tam wstawić kupiony filtr? Czy są różne średnice przewodów paliwowych, czy jeden standard? Jak to zmierzyć - średnicę zewnętrzną to wiem, ale nie chce mi się rozbierać, żeby wkładać syfmiarkę do środka. Czy to konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 U mnie też oryginalnie nie było filtra. Kupiłem zwykły mały za 3zł do malucha. Przeciąłem przewód - dwie opaski i niema problemu. Czy założenie filterka to taki problem?? Potrzeba noża, filterek, dwie opaski na przewód. Najlepiej jak wylot paliwa jest poniżej poziomu wlotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi