Meydey Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Miałem niedawno zamiar załozyc podobny temat. Właśnie o silnikach typu 3.40, 3.41 i 3.42. Wyszły one w ogóle seryjnie? Pisze o nich troche w książce "Motocykle WSK". Były one tylko montowane do niby prototypowych medeli M26 i M30 (sokół)? Od jednych słusze, że te dwa ostatnie modele były tylko prototypami i nie ma mozliwości, że ktos taki posiada, od innych, że jednak mozna spotkac M30. Sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Wsk z silnikiem 3.42(3.42 silnik pojemnosci 125, 3.41 silnik pojemnosci 175) była na allegro jakiś rok temu :) silniki były 5 biegowe i cholernie nowoczene... nowatorskie rozwiazanie sprzęgła, system przepłukania 4 kanałowego, nowy korbowód, inny kształt komory spalania, 5 biegowa skrzynia biegów... i 18KM(3.41). Stosunek mocy do wagi lepszy niż w MZ ... Do tego miała dojść sztywniesza rama koła z stopów lekkich, tarczowe hamulce obu kół, całkowicie nowy bak.. Zdjecia prototypów.. www.polmot.prv.pl -> galeria -> zlot swidnika lub coś podobnego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Witam,chłopaki a co to za model WSK:http://www.forum.motocyklistow.pl/album_pa...php?pic_id=1906oraz drugie zdjęciehttp://www.forum.motocyklistow.pl/album_pa...php?pic_id=1905 Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JĘDRZEJ Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 TO jest WSK M21 W2 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 A może jakieś dane techniczne posiadacie?Czy ten tłumik to orginalnie był tak mocowany?Co jest prócz lakieru nieorginalne w tym motocyklu? Pozdrawiam Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Silnik W2B2EX(puxniej oznaczanyS). Moc 15KM przy 6800obr/min... silnik wyposązony w inny gaxnik(bing26) i inny zapłon(SEM).. (jesli był na magazynie). Rama motocykla wzmocniona w okolicy podnóżków... dodatkowa spodnia osłona na silnik. Mały bak.. (w przypadku Sporta 1 garbaty z blachami chromwanymi[jesli były na magazynie]). Możliwośc załozeniainnej ołony lańcucha i zebatki 55z. Zawieszenie przednie na rurach o grubszyć ściankach i półkach aluminiowych .. LAmpa przednia mocowana w sportowy sposób. Prędkosciomierz i stacyjka montowana na stalowej półce.. w 2 oddzielnych kielichach, stalowych (w starszych typach)lub plastikowych. Kierownica szersza(nie pamiętam rzomiaru moge zmierzyć dlachętnych) z poprzeczką(potem z racji oszczędnosci szersza bez poprzeczki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Wie ktoś od którego roku zaczeli w WSK125 robić kwadratowe błotniki ?Wiem że 1984 miały juz kwadratowe, a 76` jeszcze okrągłe, wie ktos dokładnie ? PS. Ja wlaśnie szukam takich aluminiowych półek, ma ktoś takie (jak co to na PW)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 ja w swojej WSK rocznik 1982 M06B3 mam juz fabrycznie kwadratowe blotniki a kupilem ja od 1 wlasciciela i mowil ze ona jest w 100% oryginalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkuu Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Według mnie to jest WSK kos.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) Według mnie to jest WSK kos.Pozdro Która WSK według ciebie to KOS - ta z prospektu???????Jeśli tak, to sorki, ale może najpierw poczytaj co napisali inni - a potem zabieraj głos; Ps;Jeździsz na WSK i modeli nie rozróżniasz?????? Edytowane 20 Marca 2007 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi