fv Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Pozostaje kwestia pewnej filozofii uprawianej przez chinioli i koreańców przy projektowaniu pojazdów i zresztą całej masy innyc przedmiotów też. Po pierwsze usiłowanie skopiowania stylistyki i efektownych detali z renomowanych marek i dzikim łączeniu ich w istne potworki stylistyczne. Przy czym każdy element musi być bardziej oczojebny niż w oryginale. Mniej-więcej to samo robi się w Open Source (np. menadżer okien KDE) i ma się to dobrze ;P Osobiście, mimo iż pojazd bardzo mi się podoba wizualnie, chyba bym się nie zdecydował. Jest bardzo podobny do jednego z HD, więc ludzie by pytali. Wtedy wyjścia są takie:a) to custom, mojej roboty :Pb) przyznać się, że to Hjosjung. I usłyszeć pogardliwy śmiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pac1man Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Osobiście' date=' mimo iż pojazd bardzo mi się podoba wizualnie, chyba bym się nie zdecydował. Jest bardzo podobny do jednego z HD[/quote']Tez bym nie wsiadl na niego pomimo ze moze i ma niesamowicie wydajne hamulca ,idealny komfort prowadzenia,super ekonomiczny i wysokokonny silnik o cudownym dzwieku. Zbyt wlasnie podobny do H-D .Tak jezdze japonczykami ktore we wczesnych latach wzorowaly sie na motocyklach brytyjskich,europejskich czy amerykanskich,przez ten czas jednak same wyksztalcily swoj styl.Ogolnie jesli chodzi o koreanska produkcje to mam akurat BARDZO DOBRE ZDANIE Hyundai,KIA,czy nie isntejace DAEWOO to marki bezawaryjne -czesto rozwiazania sa z kopiowane z innych marek np.: Hyundai -> MItsubishi DAEWOO -> Opel KIA->Hondatyle ze sa tansze i moze nie tak dokladnie wykonane .co do potencjalnych nabywców to powiedzcie mi ile sie krzyczało ze Lanos to podroba,plagiat Astry .A ile osób nim jezdzi? tyle ze Lanos ma swoj wlasny wyglad zewnetrzny no a ten motocykl nie,i to mi się tylko nie podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Hyundai' date='KIA,czy nie isntejace DAEWOO to marki bezawaryjne -czesto rozwiazania sa z kopiowane z innych marek np.: Hyundai -> MItsubishi DAEWOO -> Opel KIA->Honda tyle ze sa tansze i moze nie tak dokladnie wykonane[/quote'] Statystycznie SA AWARYJNE. Nie chodzi tu o kopiowanie czesto bardzo dobrych rozwiazan ale jakosc zastosowanych materialow i wykonanie. Prawda jest taka: taniosc gdzies musi wylezc. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Znowu schodzimy na grunt samochodowy. Ja tylko zauważyłem jedno kiedyś na naszych drogach pełno było Nexi a teraz?Gdzie się podziały te samochody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Znowu schodzimy na grunt samochodowy. A sorry, ale zawsze twierdzilem ze na temat samochodow mam osiemnascie razy wieksza wiedze niz na temat motocykli i tak czasem dryfuje w tym kierunku... :mrgreen: Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirCo Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 a mnie ten motorek podoba sie bardzo.i mysle nat zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 A mnie irytuje takie nachalne "naśladownictwo". Kiedyś irytowało to u japończyków - powoli zaczynają lansować swoje wzorce (np. nowa valkyrie), a teraz koreańczycy - jak nie kopia sv-a to harleya.Generalnie między innymi dlatego zrezygnowałem z classica 1500 - ciągle wszyscy brali go za harrego i musiałem za konstruktorów się tłumaczyć! Może się czepiam, ale to trochę jak z "markowymi" podróbami ubrań z jakiegoś rynku, noszenie np. Levis'ów tego typu jest subiektywnie wg mnie z pogranicza obciachu i chyba podobnie bym się czuł dosiadając tego koreanczyka.Ale nie chcę nikogo urazić, to moje subiektywne zdanie.Pzdr sorry ale zeby rezygnowac z motora przez to ze go biora za herrego ...to akurat dobrze bo przecietny harry kosztuje 60 tys wiec nie zanizaja ci twojego cacka w hierarchipozatym jak ktos ise nie zna to kazdy motor z szeroka kierownica to harley... co do hyosunga to widzialem moto, naprawde calkiem ladne, ale nie za te pieniadze.... za polowe tej ceny bylby naprawde fajnym sprzetem dla kogos kto zaczyna ale w tych pieniadzach to juz mozna kupic bardzo fajna japonie... oczywiscie uzywana co do daewoo matiz z doswiadczenia wiem ze jest lepsze od renault i opla jezeli chodzi o bezawaryjnosc, naprawde koreanskie ale nie do zajechania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlamichala Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Mnie się 'Koreaniec' podoba. A szczególnie w takiej wersji :icon_twisted: : http://img204.imageshack.us/img204/1197/hyosungml9.jpg http://img208.imageshack.us/img208/4373/hyosung1zx2.jpg - fotki ze strony niemieckiego dystrybutora Hyosunga :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maar79 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Popatrzmy na temat od innej strony, mając w łapie 30 tyś zł. za które mozemy kupić tego koreańczyka mozemy też kupić praktycznie nowy Cruiser japoński XVS 1100, VTX 1300 czy np YAMAHA ROAD STAR 1700 2005 dokładając kilka klocków. za te pieniądze lub z dodatkowymi 2-3 tyś mozna juz przebierać w sprzetach szczególnie teraz gdy import motocykli ze stanów sięga zenitu. Ja zastanowił bym sie natomaist nad inna kwestią, ktróa nie wiem czy została poruszona bo nie dotrwałem do wszystkich postów a mianowicie spadku wartości koreańca, myśle że będzie dramatyczny. a Kupując motocykl który wyjściowo u dealera jest wart 50 tys za 30 tyś i sprzedając go po kilku latach za ... itd itp, Ja nie oceniam tego "V-roda" ale mając 30 tyś na motor nie brał bym go pod uwagę Ale tak jak już koledzy wspomnieli zalezy co kto lubi i co go kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi