Komarek Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Cześć 8) Co można założyć do Jawy na tył, a konkretnie szukam "twardszych" amorków które by pasowały bez większych przeróbek.A może lepiej schudnąć ??? 8O... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Załóż sobie od etz :) tak sie sklada ze mam nawet takie na sprzedaż :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 W jawie są twardsze niz w MZ kolego :)!! Poprostu kup nowe do jawy i to wszystko! Jawa ma wyjątkowo twarde z tylu, a twoje poprostu mogą być zuzyte. pozdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 23 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 A są "bardziej twarde" :?: No i przede wszystkim czy będą pasowały bez przeróbek mocowania i wydaje mi się że są dłuższe.Czy ktoś zakładał amorki MZ do Jawy :?: Może jakieś fotki...Dodam jeszcze dlaczego szukam "twardszych" amorków : czasem jeździmy w 160 kg no i wtedy... zahaczam na zakrętach nóżkami :rolleyes2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Wsadź sobie rurki ramiast amorów :twisted: Będzie sztywno i siadac też niebędzie :) A nie myslałeś o regeneracji amorków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Mówilem ze w jawie Seryjne Amorki sie sprawdzają kolego porównaj amorki z innej Zjawy! Zobaczysz ze nie bedą siadac jezdzilem wieloma jawami i Emzetami i Amorki i mogę swierdzic to ze jawa ma tal twardy jak pies o wiele twardszy od Emzety! Regeneruj lub kum nowe! JEDYNA RADA Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Cześć 8) Co można założyć do Jawy na tył, a konkretnie szukam "twardszych" amorków które by pasowały bez większych przeróbek.A może lepiej schudnąć ??? 8O... :mrgreen: No ale o co chodzi? O to że tył siada pod ciężarem? To chyba raczej wina sprężyn niż amora. Amortyzator tłumi drgania. Sprężyna decyduje o dobijaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Tylko teraz bardziej oplaca sie kupic nowe nic bawic sie z wymianą :) Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 W mojej MZ mam amorki z jawy i jestem znich bardzo zadowolony amorki od mz oprucz tego ze są wysokie nie są wcale takie dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Czyli podsumowując Wasze posty można powiedzieć że amory z jawy są bardzo twarde i wytzrymują jazde pod obciążeniem. Są twardsze, niż amortyzatory w MZ, więc amorków od MZ niezakładaj bo będzie tak jak masz teraz. Jedynym wyjściem moze być nabycie amortyzatorów od innej jawy, bądź założenie nowych sprężyn w tych co masz teraz, albo zrobić im pełną regeneracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 23 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 A może założę po 2 z każdej strony :?: Chwilka spawania i zawiech jak w czołgu :lol: A co do amortyzatorów to są prawie nowe bo zostały wymienione z orginalnych - takich w plastikowych kielichach na takie od TS-ki ze sprężynami na wierzchu bo bardziej mi się podobają.Fakt, że tamte orginalne były chyba "twardsze" tylko, że brzydsze :) I fakt, że 160kg to dośc dużo jak na Jawę.Zaczynamy :) odchudzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 W kazdy bądz razie ja mówilem o tych orginalnych ze sprezynami na wiezchy zeby nie bylo nieporozumien! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi