Jędker Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Nie działa mi stylu hamulec tarczowy, nie wiem czemu płyn jest i odpowietrzyłem go ale nadal nie działa. Jak cisne to nieczuc prawie zadnego oporu co to moze byc? Ta pompka jest raczej dobra bo ją wymienilm.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Na pewno nie jest zapowietrzony :?: Nie wierzę... [ Dopisane: Piątek Listopad 11, 2005 11:34 am ]Możę go odpowietrzałeś, ale to jeszcze nei znaczy że odpowietrzyłeś... :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Jesli pompka jest na 100 % dobra tzn ze zle odpowietrzyleś i popreostu nie ma innej opcji...jak by byly nawet klocki slabe to i tak by chamowala (byle jak sale zawsze). przynajmniej takie jest moje zdanie. Pooozdro :D Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 z tylu przewód idzie bardziej w poziomie niz z przodu i pęchcerzyki powietrza nie uciekają tak łatwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Możę go odpowietrzałeś' date=' ale to jeszcze nei znaczy że odpowietrzyłeś...[/quote'] ja dla przykładu przy zmianie pompki na taką do japonca odpowietrzałem chyba z pół godziny... ale wkoncu klamka jest twarda a nie takie "ciepłe kluchy" także polecam odpowietrzać i odpowietrzać aż do twardej klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Tu co prawda nie chodzi o klamke bo to tylny ale zasada ta sama... sprobuj okrecic zacisk i dac wezyk bardziej w pionie i zostaw na noc z odkręconym zbiorniczkiem, moze uciekną te cholerne pęcherzyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 jak nie czuć oporu, to zapowietrzonyproponuję odkręcić zacisk, niech wisi na przewodzie, włożyć coś między klocki i wtedy odpowietrzaća najlepiej zdjac cały hamulec, powiesić za pompę tak, zeby przewód był jak najniżej, a otwór doprowadzajacy płyn z osobnego zbiorniczka, a takze on (jeśli taki masz układ) najwyzej i sam się odpowietrzytrochę zawiłe, ale wykonalne :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Kudłaty post wyżej to napisałem :D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Tu co prawda nie chodzi o klamke bo to tylny ale zasada ta sama o... nie wpadłem na to że "stylu" oznacza tu z tyłu :Dale wiele sie nie pomyliłem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Jędker spróbuj zrobić tak jak pisaliśmy i daj znac jakie efekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 tez kiedys mialem taki problem nie dalo sie ukladu odpowietrzyc a co sie okazalo pompa hamulcowa byla zapowietrzona caly czas i nie dawala cisnienia najpierw bylo trzeba ja odpowietrzyc :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 a może klocki sie nie ułożyły na tarczy jeszcze :lol: ja jak zdejmowałem z jakiegos powodu klocki to pozniej musiałem wykonac troche prób hamowania, żeby zaczeło działac tak jak powinno Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Ale jemu ponoć w ogóle nie działa więc klocki raczej odpadają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędker Opublikowano 13 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Trzeba było odpowietrzyć ten hamulec udało mi sie to szybko zrobić bo otworzyłem korek od wlewu płynu hamulcowego, a powietrze szybko uciekało. Teraz ten hamulec to brzytwa :P Dziex za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi