redline Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Czy możliwe aby pomiędzy 5 a 6 biegiem znajdował się luz?Może mi biegł nie wlazł czy co? Czy to normalne czy mam się bać o skrzynię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Tak, możliwe - niektóre modele motocykli tak mają. Osobiście nie miałem styczności z takimi, ale słyszałem od znajomych motonitów że niektóre modele mają luz pomiędzy 5 a 6. pzdr - kilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Czy możliwe aby pomiędzy 5 a 6 biegiem znajdował się luz?Może mi biegł nie wlazł czy co? Czy to normalne czy mam się bać o skrzynię? jutro sprawdze w swoim ale raczej nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 6 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Tzn podczas normalnej jazdy to mi sie nigdy nie zdarzyło ale w sobotę jak ganiałem za kumplem chciałem bardzo szybko przebic i trafil mi sie luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 to chyba po to by oszczedzać paliwo na trasie :roll: . ale nie dam sobie za to głowy uciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 eeeeetam luz :-D bieg Ci nie wszedł poprostu i tyle ...trza poczytać artykuł Tomka Kuliga o zmianie biegów , :D mi sie tez tak czasem działo , poprostu za delikatnie nacisnąłem dźwignie zmiany biegów i wyższy bieg się nie zapiął :oops: przy nieprawidłowej zmianie biegów znajdziesz luz po miedzy każdym biegiem ... no chyba że Ci sie kontrolka "neutrala" wtedy zapaliła to wtedy to już nie wiem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 7 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 no chyba że Ci sie kontrolka "neutrala" wtedy zapaliła to wtedy to już nie wiem :roll: Kontrolka sie nie zapalila.Muszę dopracować technikę zmiany biegów :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 Kontrolka sie nie zapalila.Muszę dopracować technikę zmiany biegów temat juz byl poruszany..ja w swojej przy normalnej jezdzie sprzeglo-0.5-1 cm a przy odkrecaniu bez sprzegla z szybkim puszczeniem gazu...skrzynia w f4 pracuje wtedy bardzo obrze...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 W jawie jest np. luz miedzy 3 a 4 (czyli odpowiedzno jak u Ciebie miedzy 5 a 6) i słuzy to po to aby np. gdy chcemy poturlać sie za kimś nie hamując i nie przyspieszając (np. z łagodnej górki) nie używać sprzegła, ani nie redukować w dół z 6 do luzu (co jest mało mozliwe). Dziki temu robimy pół ruchu biegami i wskakuje luz. W Jawie np. uzywam tego luzu gdy dojeżdzam do skrzyzowania (dopiero na koncu, przy małej predkości redukuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 trza poczytać artykuł Tomka Kuliga o zmianie biegówTomka Kulika przyjacielu :evil: Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 nic takowego nie ma, po prostu bieg nie wlazi. w sumie jak ktos sie uprze i ma wprawe, to znajdzie luz pomiedzy wszystkimi biegami :D p.s. nie polecam, szkoda skrzyni p.s. w jawie i cz ten luz jest przewidziany fabrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 w jawie i cz ten luz jest przewidziany fabrycznieno własnie dlatego myślałem ze w niektórych sprzetach też tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 no... ale chyba jest jakas roznica pomiedzy... jawa a japonia... mi tez zie wydaje ze to przez zla zmiane biegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi