Kaze Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Według mnie Pastrana jest jak Jordan. Największa legenda o której nikt nie zapomni i której nikt pewnie nie przeskoczy. Po prostu mistrz nad mistrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Nie ma co sie dziwic ze travis wymiata od najmlodszych lat zamiast siedziec na roweze siedzial na motorze . To ze jest jaki jest to zasluga jscze jego ojca ktory tez jest WIELKI i to w pewnym stopniu dzieki niemu Travis jest Mistrzem . Ogladnijscie sobie REVELATION 199 - tam jest duzy watek wlasnie o mlodosci Travisa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 To ci sie pomylilo. Pierwszy motorek w wieku 4latna filmie bylo i powiedzial maly travis "I can ride that thing??" Bylo puzniej duzo momentow jak maluch po torze latal. w wieku 10lat to juz super skakal. W wieku 12 napewno na ponad 25m :D Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O-L-O Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 W wielku 2 latek to na koparce ganiał :D a w wieku 4 dostał już pierwsze moto<przynajmniej tak wynika z revelation> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Faktycznie zaczął jeździć w wieku 4 lat ale na pierwsze zawody czekał równe 10 lat. Dopiero kiedy miał 14 lat wystartował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Widzieliście najdłuższy skok na motocyklu?? Odległość 277m z kawałkiem.Gdzieś mam linka z filmikiem jak znajde to zapodam. yhm, to zalezy tez w jakiej klasie, bo w klasie 250ccm to rekord bodajze jest cos kolo 174m~ , na extreme kiedys ogladalem program o tym, jak koles sie przygotowywal i w ogole jego historia z motocross'em i fmx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 http://www.big-boys.com/articles/jumprecord.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 WOW 8O ...No to ładnie!!!Sorka za offtopic ale mam pytanko. Widziałem ostatnio film z Brianem Deeganem (jeszcze jak miał Kawasaki teraz nie wiem na czym jeździ) i miał on buzer Foxa. Nie moge znaleźć takiego modelu w internecie!!! Wie ktoś jak się nazywa??? Film to Crusty Demons 4 albo 6. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 mala lekcja o dlugosciach :D Stopa – dawna jednostka miary nawiązująca do przeciętnej długości stopy ludzkiej. Wielkością różniła się w zależności od czasu i miejsca. Najczęściej stanowiła 1/2 łokcia i dzieliła się na 12 cali. W Polsce:stopa staropolska, tj. warszawska – do 1819 r. = 29,78 cm,stopa galicyjska, tj. lwowska – 1787-1856 r. = 29,77 cm,stopa wrocławska – do 1816 r. = 28,80 cm,stopa krakowska – 1836-1857 r. = 29,8 cm,stopa litewska = ok. 32 cm. Za granicą:stopa duńska (fod) – ok. 1835 = 31,384 cm,stopa angielska (foot) – ok. 1835 = 30,479 cm,stopa szwedzka (Fot) – ok. 1835 = 29,690 cm,stopa hanowerska (Fuss) – ok. 1835 = 29,199 cm,stopa lubecka (Fuss) – ok. 1835 = 28,852 cm,stopa hamburska (Fuss) – ok. 1835 = 28,649 cm,stopa drezdeńska (Fuss) – ok. 1835 = 28,326 cm,stopa lipska (Fuss) – ok. 1835 = 28,266 cm,stopa madrycka (pies) – ok. 1835 = 28,266 cm. Miary antyczne:1 stopa egipska = 35 cm1 stopa pergameńska = 35 cm nam chodzi rzecz jasna o stope angielska ktora wynosi ok. 1835 = 30,479 cm, wiec 310ft*30,479cm=9448,49cm=94,4849m czyli rekord z 2004 chyba jest nadal aktualny w klasie 250ccm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 to jest inny filmi . Kiedys na forum byl topic z tamtym ( starszym) filmikiem i chyba on jest dalej najdluzszym skokiem. Ten filmik powyrzej wrzucilem bo tez ladnie koles polecial :D . Z reszta juz nie wiem ktory jest dluzszy 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marknt Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 tylko jak taki numer wytrenować , czy skakając do basenu ( co na to moto) , czy pierwszy raz na żywca , przehodzi to moje nie tylko możliwości , ale i wyobrażenia trenigu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 to jest inny filmi . Kiedys na forum byl topic z tamtym ( starszym) filmikiem i chyba on jest dalej najdluzszym skokiem. Ten filmik powyrzej wrzucilem bo tez ladnie koles polecial . Z reszta juz nie wiem ktory jest dluzszy tak wkleilem bo tam bylo napisane ze WOLRD RECORD, a to nieprawda :D rekord w tej klasie wynosi cos kolo 174m~~ co do trenowania, to przygotowania do skoku byly pokazane w filmie, kolesie skakali na olbrzymich kopach, 30metrow to bylo na poczatek a pozniej po 70m latali jeden za drugim robiac jeszcze sitgraba albo whipa (o łipa mi chodzilo :oops: ), a pozniej jak mial bic rekord to zbudowali mu ladne ladowanie, i rampe z metalu i drewna, i oddalali ja po kazdym skoku a jakas tam odleglosc, koles oddawal czasami 2 skoki i mowil ze musi odpoczac bo go lapy bola, a wygladalo to tak ze koles laduje i ryj ma prawie na kierownicy, rece z trudem utrzymywal na kierownicy, i byl taki zgarbiony jakby mu kregoslup mial peknac, w ogole to klient najezdzam na rampe z predkoscia powyzej 140km/h zeby tak poleciec, rozped bral z ulicy, skrecal w polna droge i pocinal przez plac w strone rampy i JUMP!, zrobil tricka nawet przy locie nie rokordowym ale cos kolo 165m, spojrzal sie na bok :D a predzej na mniejszej odleglosci supermana sitgraba zrobil bodajze rzeznik :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoki Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 ja wlasnie zakonczylem sesje z travisem (199 revelations i nitro circus II) i jestem pod wrazeniem co ludzie wyczyniaja... w sumie nawet nie wiedzialem ze takie rzeczy mozna zrobic :D respect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Lekkie odświerzenie tematu -> podczas zawodów w Pradze 14 letni Czech wykonał back flipa i jest najmłodszym zawodnikiem który wykonał ten trick na świecie. To ciewake co wywinie ca 10 lat... frontflipa no handera albo podobne cudactwa :-D . Pozdro P.S widział ktoś filmik z tych zawodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Troche dziwne jest to że w czechach dziecko robi backflipy a w Polsce nie znalazł się jeszcze nikt.no raczej nie takie dziwne bo w czechy a Polska to niebo a ziemia jesli chodzi o poziom rozwinięcia motocrossu, supercrossu no i przede wszystkim FMX. Tam mają zawody jak w USA gdzie są wyścigi na hali wypchanej po brzegi kibicami i gołymi dupkami.A co do pastrany do dzisiaj obejrzalem na extreeme relacje z X-Games 2005 i tam na prawde niezle wymiata i widać jak reszta od niego odstaje. Nie skupia sie tylko na skokach i backflipach, ale bawi sie po całej trasie, jeździ po pionowych ścianach (jak ktoś nie widział to musi zobaczyć) i wątpie żeby kiedykolwiek ktoś mu dorównał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi