Skocz do zawartości

Kawasaki KDX 125/200/250

Rekomendowane odpowiedzi

Co do Kawasaki KDX 125 rocznik 93 to jeden wielki niewypał miałem go pół roku i nagle cos wleciało do cylindra i rozwaliło tłok i porobiłu grubych rys w cylindrze a to jest NIKASYL i potrzebne jest tulejowanie z kosztem 700zł ;/ do dzisiaj niewiem co to było przez co sie dotsało świeca była dobra wszytsko ok a tam jakis odłamek musiał wpaśc niewiem jak nie polecam za bardzo tez kawasaki poniewaz gdy szukałem tłoka to czekałem do 3 miesięcy to samo było z uszczelkami i innymi częściami do tego modelu;/

Co do Kawasaki KDX 125 rocznik 93 to jeden wielki niewypał miałem go pół roku i nagle cos wleciało do cylindra i rozwaliło tłok i porobiłu grubych rys w cylindrze a to jest NIKASYL i potrzebne jest tulejowanie z kosztem 700zł ;/ do dzisiaj niewiem co to było przez co sie dotsało świeca była dobra wszytsko ok a tam jakis odłamek musiał wpaśc niewiem jak nie polecam za bardzo tez kawasaki poniewaz gdy szukałem tłoka to czekałem do 3 miesięcy to samo było z uszczelkami i innymi częściami do tego modelu;/

To żle szukałeś a moto jest w porządku.Dlaczego jak komuś nawali moto to zaraz złe.

spoko... fajnie masz. ja remont silnika robiłem 14 dni, w tym tulejowanie wyszło mnie 300zł i czekałem w granicach 5 dni na to i koleś od razu tłoka mi dobrał oddal mi cały zestaw za 600zł, uszczelki pod cylinder i głowice mój tata zawiózł do Mysłowic bo koleś tam dorabia i zapłaciłem w graniach 50-70zł, łożyska na wał za 50zł simeringi w granicach 10-20zł dostałem od ręki, a uszczelkę miedzy kartery odbiłem sobie sam... nie wiem co tam można robić 3 miesiące...

a remont robiłem przez to ze na tłoku jeździłem ja sezon i mój kolega od którego kupiłem tez sezon... i po prostu tłok sie rozpadł i zablokował wał swoimi odłamkami,

Ja tam kupiłęm KDX-a z 97 roku i wszystko z nim jest ok. A sprężanie nadal 10 więc myśle że z nim jest nieźle :banghead: a przedewszystkim jest bardzo dobrze utrzymany, nie licząc tego że poprzedni właściciel zakleił korek od spuszczania oleju z silnika silikonem bo jak podejrzewam urwał gwint ;)

Ale cóż są ludzie i parapety :D

Sądze że nie jest to z góry ustalone ponieważ to nie cross żeby co ileś tam mth wymieniać tłok tylko jest to normlane enduro myśle że sezon spokojnie jak nie dwa :biggrin:

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

A jak myślicie warto pchać się w KDX-a z 93r. Czy lepiej kupić pare lat młodszą DT albo KMX-a.

Wszystko zależy od stanu motocykla. Można spotkać motocylke z 90r. w lepszym stanie niz 97r... Ja mam 91r. i wszystko jest spoko.

Panowie mam dość poważny problem potrzebuje gaźnik do KDXa, mój jest już wykończony nie da sie go wyregulować, czyściłem go już kilka razy, i musze załatwić nowy może ktoś z was ma jakiś gaźnik do opchnięcia, albo wymieniał i wie jaki podejdzie bez przeróbek? czekam na odpowiedzi.

A może ktoś chce kupić KDXa?

POZDRO.

Witajcie kupilem KDX'a dopiero w tym roku i jak narazie szykuje go do sezonu... znalazlem juz gdzie sa zabazpieczenia i juz sie zucam do ich sciagania :P mam zato problem innej natury... otorz mialem wycieki z przedniego amora [zawieszenie UPS] i wymienilem uszczelniacze... pozostaje mi tylko pytanie

Ile oleju wlac do amorow?

i jak by ktos mial to przydala by sie serwisowka :icon_mrgreen:

Z gory dzieki za odp i pozdrawiam

Snogard :icon_mrgreen: