Tasiek Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 No to byc moze sie sfrajerowałem. Nie pomyslałem ze moze nie wejsc pod blotnik. Zobaczymy jak przyjedzie. A o ile ona jest wyższa od 60 abym sprawdził zanim założę?? WitamU mnie w R6 fabrycznie tak jak napisał przedmowca jest 120/60 ja założyłem 120/70. Wiele osob mi doradzalo. Praktycznie wiekszosc zawodnikow uzywa juz tego rozmiaru. Co do zachowania na moto to wrazenia sa jak najbardziej pozytywne. Generalnie to na winklach jest przod bardziej stabilniejszy, mniej nerwowy. W jezdzie na wprost nie zauwazylem zadnej różnicy... :lol: Co do wielkosci to najwyżej zdejmiesz błotnik :lol: W R6 miesci sie bez problemu :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 6 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 ... co do Michała Road to miałem (jeszcze mam) na przodzie i widać że to guma bardziej turystyczna niż sportowa... twardziutka jak drewienko rocznik 2002...przy próbie stoppie często małopozytywnie mnie zaskakiwały :? p.s. Ten sezon zaczne od Mezeler Sportec M1 - odezwe się pewnie w połowie sezonu (mam nadzieje że wytrzymają choć połowe) i powiem co były warte :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Corsy są miększe, więc na więcej jak 8-10kkm bym nie liczył. Czyli cos jak Dunlop D 207 RR, zacne oponki ale tez sie szybko koncza :) Oj bedzie sie dzialo na szczecinskich winklach :mrgreen: Jeżdze na D 207RR. Kupiłem nówki, przód i tył. Co prawda moja Kawka raczej nie jest sportowa (jedynie78KM i 236kg) a ja raczej smigam sobie spokojnie, to zrobiłem do tej pory 12 tysięcy km i jeszcze ten sezon spokojnie się przeturlam. Czyli jak sądze wytrzymają łącznie ok 18 tysięcy km.Co do pewności prowadzenia i zachowania na drodze nie mam najmniejszych uwag. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoR6 Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Musze kupic komplecik opon do R6 i raczej zdecyduje sie kupic nowe,tylko ile opini tyle marek opon.Mozecie podac mi 3 marki opon na ktore napradwe warto zwrocic uwage. I moze ktos ma dojscie do dobrych cen na komplecik opon?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 .Mozecie podac mi 3 marki opon na ktore napradwe warto zwrocic uwage.to napisz czy to opony maja byc na dlugie trasy czy typowo sportowe i czy zalezy ci na zywotnosci?!! to bedzie łatwiej i szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoR6 Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Raczej dluzsze trasy nie wchodza w gre .Potrzebuje opon ,ktore szybko sie nagrzewaja i dobze trzymaja na suchej nawierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 łącznie ok 18 tysięcy km. To nie wiem jak ty jezdziles bo moj przod przelatal 8 tys (troche stoppie bylo:) ) a tyl 10 i wylysial. Ale widze ze zgadzamy sie w kwestii przyczepnosci - sa na prawde zacne :evil: [ Dopisane: 14 ]szybko sie nagrzewaja i dobze trzymaja na suchej nawierzchni Dunlop Sportmax D 207 lub 208 Race ReplicaPirelli MTR lub Diablo w wersji CorsaMichelin Pilot Power itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dungood_ Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Z nowych Dunlopów to najlepiej GP Qualifier, bo GP Racer przy ostrzejszej zejdzie bardzo szybko. Obydwa modele z serii D209 (Dunlop zmienił nazewnictwo opon i odchodzi od oznaczen D+cyfra) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoR6 Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Znalazlem kilka kompletow na allegro to ktore najlepiej kupic http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=86038262 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M151497 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=85980081 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 ktore najlepiej kupic Zdecydowanie bralbym te Diablo Corsy (sam mam kupione i to chyba z tego samego zrodla) - najlepszy stosunek cena/jakosc. No i trzeba dodac ze R1 w wersji SP na 2006 rok wychodzi wlasnie na nich a nie na Pilot Powerach :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoR6 Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Zdecydowalem sie kupuje Pirelli Diablo Corsa .Mam takie male pytanko ile kosztuja nowe oponki w sklepie Pirelli w rozmiarze 180/55/R17 i 120/70/R17.W sumie z przodu ksiazka zaleca 120/60/R17 ale caly sezon przejezdzilem na 120/70/R17 i jestem zadowolony z prowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 .Mozecie podac mi 3 marki opon na ktore napradwe warto zwrocic uwage.to napisz czy to opony maja byc na dlugie trasy czy typowo sportowe i czy zalezy ci na zywotnosci?!! to bedzie łatwiej i szybciej. Przyłączam się do tematu bo mam już taki mętlik w głowie, że sam nie wiem... Ja w swojej CBR 00F4i miałem Micheliny Pilot Sport ale były już na wykończeniu więc ciężko mi je oceniać. Teraz chcę kupić nowy komplet gum, które wytrzymają z 8 tys. km i na których można choć trochę pośmigać po winklach. Pilot Road, Pilot Sport, D208 (RR, GP), M1 a może polecacie coś innego??? Pomóżcie bo wiosna za pasem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Ja w swojej CBR 00F4i miałem Micheliny Pilot Sport ale były już na wykończeniu więc ciężko mi je oceniać.wielu sie tu wypowiadało niezbyt pochwalnie o Pilot sportach ,ze lubia ujezdzac w zakretach i z mojego doswiadczenia i kolegów nawet nie z forum wiem ,ze tak jest. wiec proponuje Pilot Pover,Dunlopy 207,207GP,208 ,208RR,GP,MetzelerM1sportec,Pirelli Diablo corsa,super corsa, Bridgestone Bt012,Bt014,Bt010, i bardziej extremalne typu Pilot Race,Wspomniane 208 RR,Metzeler Rennsport itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 honde kupiłem na michelin pilot sport i nie są to tak dobre opony jak PILOT POWER które miałem w poprzednim motocyklu i były rewelacyjne,minusem jest ich żywotność poprostu znikają w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 minusem jest ich żywotność poprostu znikają w oczachlepiej jak znikaja opony niz owiewki lub cogorsza motocyklista :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi