Filu Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Endurogeju. Pisze co chce i będe pisał. I przestań mnie tak nazywac bo nie mam ochoty obrzucać sie na publicznym forum wyzwiskami. Jak irytują Cię moje posty to dodaj mnie do uzytkowników ignorowanych na swoich koncie , jak ja uczyniłem z tobą. Skoro jesteś taki mądry, to czemu piszesz takie głupie posty: Myślę, że nie Wracając do tematu wydaje mi się że np. Yamaha 2Track świetnie nadaje się w piasek i błoto, tam gdzie przednie koło pomaga wyciągnąć zakopaną maszyne. Mam w którejść gazecie porównanie WR450F do WR450 2Track, przestudjuje i wieczorem coś napisze. Akurat była to odpowiedź na pytanie " Czy taką WR'ką da się poskakać?" :) Więc uważniej czytaj, a tak naprawde to oczywiście był żart. Widze, że lubicie sobie wszyscy razem dogryzać zamiast rzetelnie wymieniac poglądy ;)Ja tam wole iść pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Ja tam wole iść pojeździć.To idz i nie wracaj. Mozesz zajrzec do slownika i sprawdzic w jaki sposob czytamy slowo "guy" i co ono oznacza.www.dict.plWyrozumialosci troche stary... Ty tez zaczynajac przygode z moto nie potrafiles odroznic np. plywaka od przepustnicy (jak kazdy) i jakby na Twoje pytania ludzie reagowali tak jak Ty to wiele bys sie nie dowiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Ja tam wole iść pojeździć.o tej godzinie ? mocny jestes :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Tercio - zestaw napędu przedniego koła można już kupić do innych enduraków' date=' w tym do serii EXC KTMa.pzdr[/quote'] Moglbys zamiescic jakis link z takim wynalazkiem ? Szykuje sie rewoluja w enduro. Nastepnym wynalazkiem bedzie kontrola trakcji. Moze doczekamy sie poduszek powietrznych jak z goldwinga :D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Ale musisz przyznac ze na pustynie tez sie takie opony stosuj! Przyznaje :D o tej godzinie ? mocny jestes :] Jazda w nocy jest CUDOWNA... ostatnio latałem z kumplem przez kilka godzin po mieście na moto ( w sumie do północy ;) ) ;) coś pięknego.. puste ulice... miiiioooodzio :mrgreen: Jazda po terenie na moto w nocy... niezła fabryka adrenaliny... ale chyba jednak zostane przy jeździe w dzień ;) Sorki za OFFtopa :P Jeżeli chodzi o tą WR... myśle, że nie sprawdzi się to w typowym enduro czy cross'ie... W rajdach długodystansowych takich jak Paryż-Dakar tak... przecież ostatnio czy tam 2 lata temu ktoś tym nawet startował i zajął miejsce w czołówce ;) Z resztą poczekajmy, czas pokaże czy to sie przyjmie :) Przypomnijcie sobie np... skoki narciarskie. Przez wiele lat skakano z nartami ustawionymi równolegle :D nagle j*b i wszystko sie pozmieniało... dopracują, przetestują, pozmieniają co trzeba i takie coś będzie bardzo popularne... hymmm jakby to sie włączało tylko na prostych a wyłączało w zakrętach było by dużo bardziej funkcjonalne ;) Pzdr ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 moze wlacznik zrobia :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 przeciez ten naped w wrce caly czas chodzi ma ona 2 zebatki z przodu i w momeci ruszania pompa hydrauliczna jest napedzana lancuchem i zaczyna pompowac, to nie zalacza sie podczas poslizgu. Ten pomysl przed wrka yamaha zastosowala w TT600R 2WD ale byl to tylko prototyp nie wypuszczony do seryjnej prodyukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
april Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Jeśli chodzi o napęd 2WD bo tak fachowa się go określa,to pierwsza na świecie seryjnie zakładała go Yamaha do modelu TTR.Zresztą wykorzystanie hydrauliki w przeniesieniu napędu też Yamaha opracowała wspólnie ze znaną szwedzką firmą OHLINS.Jeśli chodzi załanczanie się przedniego napędu to bajka niezła.Napęd cały czas jest załączony w stosunku 30/70.Jeśli chodzi o efektowną jazdę pawerslidami to też się spokojnie da aleakurat w tych motocyklach nie o to chodzi.Jeśli jednak chodzi o prędkośc w zakręcie to tradycyjny napęd dostaje po d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimsonFun Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 przeciez ten naped w wrce caly czas chodzi ma ona 2 zebatki z przodu i w momeci ruszania pompa hydrauliczna jest napedzana lancuchem i zaczyna pompowac, to nie zalacza sie podczas poslizgu. Właśnie taz tak myslalem... bo jak widzialem ta WR-ke w Jednosladzie to mowili ze naped jest staly. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszuki Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Czytałem gdzies porownanie 2 motocykli tej klasy jeden z napedem na dwa kola a drugi na jedno (standardowo)I test wykazał ze motocykl z napedem na 2 kola tzn yamaha wr 450f z napedem na 2 kola jedzie po pustyni (ogolnie po piasku) 10% szybciej!I dlatego Fretigne jezdzi na takim czyms napewno musi byc odwazny, bo jezdzi tym na dakarze jako jedyny w czolowce... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 ciekawe na jakiej zasadzie działa napęd na przednie koło ? Zadna nowośc, napędy takie stosowane są w maszynach roboczych od 50 lat. Zwykła przekładnia hydrauliczna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Doozer czy nie kumaty jestes?? Very Happy Napisalismy ze nie da sie ltac bokami-uslizgi tylnego kola poniewaz od razu zalacza sie w takim przypadku przedni naped a jezdziles??? NIE, wiec nie mow ze sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
api Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Nie no bokiem sie moze i lekko poleci ale to tak jak w terenowce 4x4 jak zalapie naped przedniego kola to cie wyprowadzi z poslizgu bo jak mi wiadomo to podczas latania bokiem kolo przednie jak i tylnie ida na poslizgu...tak mi sie wydaje! P.S. sprzedam ts 65xk i ts 80x z silnikiem aprilia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 kolo przednie Ja jestem dziwny, czy źle latam "bokiem na moto" ? bo u mnie tylko tył traci przyczepność 8O Ps.. zastanów sie co piszesz... epff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
api Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 znaczy nie o to mi konkretnie biega mialem na mysli to iz kolo przednie w pelnej kontrze idzie na ograniczonej przyczepnosci... za niescislosc SORRY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi