stormraider Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 witam,kolega ma problem z motorem wymienionym w temacie,mianowicie gdy probuje go na rozruch zapalic to tylko slychac takie "tykniecie" i przygasaja kontrolki,rozrusznikiem w ogole nie kreci,a akmulator na pewno jest naladowany i nawet na dwoch roznych sprawdzalismy,kable tez wygladaja na podlaczone i sprawne. jakies koncepcje ? dzieki za pomoc Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Może się rozrusznik skończył??? :( pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 miałem to samo w rs-ce,niech rozbierze rozrusznik i zobaczy czy kreci w dobrą strone.2 sciagnie klape z prawej strony i zobaczy czy jaj krecicie rozrusznikiem to bendix sie przesówa.jak tak to czy nachodzi na koło zembate.mozliwe ze skrzywiło sie koło magnesowe..sprawdzcie wszystko co napisałem i napiszcie co sie dzieje....pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Mialem to samo w af-ce. I umnie rozrusznik byl wporzadku tylko cewka padła. Sprawdz powinna byc gdzies pod bakiem. Mi robilo zwarcie przygasaly kontrolki itd i jak porobilem tak duzej toi akumulator mogl paśc. Ja obstawiam na 90% ze to ta cewka. Jesli niebedziesz mogl jej znalesc to idz bo kablu od guzika . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Dodam, że problem powiększał się stopniowo. Najpierw kręcił idealnie, a później coraz słabiej, aż wkońcu zaczął tylko tykać. Zdjęliśmy obudowe z przekaźnika? i gdy naciskamy na rozrusznik jedna z blaszek rusza się i dotyka drugiej i pojawia się tam iskra. Powinna ona tam być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Cewek w Af'kach,RS'kach niema pod bakiem!To nie demoludy.Są one po przeciwnej stronie co skrzynia biegów,pod deklem,aby sie do nich dostać trzeba zdjąć kolo zamachowe(ściągaczem-bądź nie :( ) i wtedy pojawią sie cewki.Gdyby cewki poszly sie je*ać to motocykl móglby odpalać,lecz po paru minutach by gasl,następywalo by zwarcie i motocykl gubil by iskre aż do ostygniecia.Jest to napewno wina samego rozrusznika.Rozbierzcie go,przeczyszczcie,powinnio zadzialać.Cewki sa tylko odpwiedzialne za iskre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 a może to wina szczotek rozrusznika? u mnie chyba sprężynki był skorodowane :( ale to było dawno temu wiec juz nie pamietam trzeba rozbierac Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Cewek w Af'kach,RS'kach niema pod bakiem! ja mialem pod bakiem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Siwy_ napisał:Cewek w Af'kach,RS'kach niema pod bakiem! ja mialem pod bakiem pzdrNo to jakiś ''patencik'' mialeś :( Ale ważne, że jeździla :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 krzychu-985 napisał: Siwy_ napisał:Cewek w Af'kach,RS'kach niema pod bakiem! ja mialem pod bakiem pzdr No to jakiś ''patencik'' mialeś SmileAle ważne, że jeździla wygladalo na orginalne :-D Ale nie powiem mialem pare patentow w aprili wiec ito mozliwe ze bylo wymyslem poprzedniego własciciela :( pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evolis Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 kolega mial w af1 taki problem z tym,ze kontrolki nie przygasaly. Problem byl w przekazniku, ojciec mu cos tam pokombinowal w tym przekazniku i dziala,ale on sam nie wiem co tam staruszek zmajstrowal :D U Ciebie kontrolki przygasaja prawdopodobnie z tego powodu,ze rozrusznik nie moze zakrecic. Z kolega sprawdzalem moj i jego rozrusznik poprzez podlaczenie akumulatora pod rozrusznik i rozrusznik kreci. Jak podlaczysz odwrotnie bieguny to zakreci w odwrotna strone. Jak nie zakreci wogole to wiesz co naprawiac. Nie wiem czy jest to dobra metoda zeby czegos nie uszkodzic, ale rozrusznik sprawdzilem i wiem, ze u mnie jest cos z przekazem pradu na rozrusznik(rs125) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi