diabel Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Witam!Mam pytanko moze ktos mi cos podpowie :banghead: Mam Suzuki Ts 50XK chlodzona powietrzem i kiedy ja "pałuje" w miejscu mozna tak powiedziec postawie na gume pare razy, pokrece kolem... to zaczyna po chwili wydawac z siebie jakis metaliczny dosc glosny dzwiek. Dodam ze dzieje sie to tylko przy dosc niskich obrotach, na wolnych i troche wyzszych pozniej chyba zanika ale jak sie ponownie odpusci gaz to znowu zaczyna dzwonic. Dodam jeszcze ze dzwoni tylko jak sie ja meczy 1, 2 bieg gaz opor i znowu, jak sie jezdzi normalnie to raczej dzwonienie nie wystepuje. A i jeszcze pojawilo sie to ok. pol roku temu moze roku a mam ta Ts dwa lata i wczwsniej tego nie bylo (nic nie wymienialem w silniku bo nie bylo takiej potrzeby przejechalem nia ok. 8tys. jezdze na Valvoline Synthetic Blend, olej w skrzyni wymienilem ok. 3tys. km temu. Tska ma przejechane prawie 33tys. km). Wiecej chyba nic nie moge dodac ''metaliczny dzwiek''. Za wszystkie rady z gory dzieki!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Nie masz w silniku zadnego lancuszka np sprzeglowego. Nadmiernie wyciagniety moze dzwonic. A slyszales o czyms takim jak spalanie stukowe - tez ma taki odglos metaliczny.Moga tez byc juz wyjechane pierscienie tlokowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 wał ci siada ale to nie dziwne jak pałujesz. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game over kup se rower Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 zdejmij cylinder, to mogą być pęknięte pierścienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 To będzie korbowód. Trzeba sprawdzić wał i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 31 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Dzieki za wszystkie odpowiedzi. misiek775 a jak mam samemu sprawdzic ten wał. Sciagnac karter i probowac ruszac kolem zamachowym. Nie mam pojecia jak to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi