Ario Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Moze jesteś poprostu nadopiekunczy :bigrazz: na pewno nie :) ale za to wiem, że jak zadbasz o fazera to Cię nie zawiedzie... jak już wspominałem wybór należy do Ciebie - zrobisz jak chcesz :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Tra" na torze wyscigowym w poznaniu jezdził nasz kolega forumowy" Bandzior" na Fazerku- literku.Dziekuje Gosiu :crossy: Na sierpniowych treningach byl ze mna Kajtek, forumowy "Fazerman" na 600'tce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2007 dobrej przyczepności, pieknych winkielków i zero awarii :icon_mrgreen: "Tra" na torze wyscigowym w poznaniu jezdził nasz kolega forumowy" Bandzior" na Fazerku- literku. ZAJĄŁ 1 MIEJSCE W KLASIE "PRETENDENTÓW" Dużo pisał o fazerku i jezdzie - posiada duże doświadczenie :eek: POZDROWIENIADZIEKUJE NEVRE ZA INFO Dziekuje Gosiu :) Na sierpniowych treningach byl ze mna Kajtek, forumowy "Fazerman" na 600'tce. Bandzior czy w tym sezonie również bedziesz zamykał opony na FZ6! Powiem że dużo naczytałem i naoglądałem sie relacji z motogp cche spróbować swoich sił w poznaniu ale potrzebuję mentora ..:D cche zeby ktos mi pokazał przejechał kilka okrążeń co i jak! czy byłbyś w stanie mi pomoc. posiadam 600 nie literka! wiem że są treningi w każdy poniedziałek przyjadę i pośmigamy. w ogóle czy muszę cos modyfikować w moim fz6 zeby jeździć na torze. kupiłem sobie tylko linki w metalowym oplocie.a tak wszystko seryjne oczywiście pisze tu o jeździe strikte amatorkiej. jak bedzie mi dobrze szło za sezon lub dwa daje czadu w gixer cup nie odpuszcze tego...:) Jeśli nie bedziesz dysponował czasem to napisz jakies wskazówki jak wogole zachowuje sie fazerek na torze. Pamietasz moze jak radził sobie Fazerman ??? dzieki wielkie pzdr ps.sledze równiez topic gixercup 2007 ty nie jestes jednym z organizatorów??? jesli nie to czy bierzesz wnim udział:P Edytowane 3 Stycznia 2007 przez tra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Bandzior czy w tym sezonie również bedziesz zamykał opony na FZ6! Jeździłem seryjnym FZS1000. Na FZ6, należacej do Nevre, wyłącznie siedziałem. wiem że są treningi w każdy poniedziałek przyjadę i pośmigamy. w ogóle czy muszę cos modyfikować w moim fz6 zeby jeździć na torze. kupiłem sobie tylko linki w metalowym oplocie.a tak wszystko seryjne oczywiście pisze tu o jeździe strikte amatorkiej. jak bedzie mi dobrze szło za sezon lub dwa daje czadu w gixer cup nie odpuszcze tego...:icon_mrgreen:Na początek pojedź lepiej na zorganizowany trening, np. Grandysów. Jeżdżenia więcej i nauczysz się czegos od profesjonalistów. Odnośnie modyfikacji, nie zaszkodza niezawadzające w pochyleniach o asfalt gmole lub crash pady (tak w razie czego), proponuję też zakup sportowych opon z homologacją drogową, np. Pilot Power-z Fazermanem na takich jeździliśmy, odnosnie 600'tki pytaj go na priv, nieczesto tu zagląda. Służe radą i pomocą, choć na forum, czy na torze (na którym suma sumarum spędziłem zaledwie kilka dni), jest wielu bardziej doświadczonych w bojach. ps.sledze równiez topic gixercup 2007 ty nie jestes jednym z organizatorów??? jesli nie to czy bierzesz wnim udział:bigrazz:Utrzymuję kontakt z organizatorem-firmą Grandys Duo. Sam nie zajmuje się organizacją. Zamierzam natomiast pojechac w wyscigach tego pucharu, jeśli czas i kasa pozwoli, dlategoteż Fazerkę pozostawiam wyłącznie do użytku cywilnego, (zaczynałem zbliżac się do jej granic, obiecałem dać jej spokój) :bigrazz: Choc przejeżdżając w ktoryś poniedziałek zupełnie przypadkiem przez Poznań, niewykluczone, że wjadę na parę okrążeń :icon_biggrin: :icon_twisted: jak wogole zachowuje sie fazerek na torze. Pamietasz moze jak radził sobie Fazerman ??? dzieki wielkie pzdrDo bardzo szybkiej jazdy 1000 jest dość wysoki, dobrze widać to tutaj. Z 600'tką prawdopodobnie jest podobnie. Odnośnie modyfikacji, gdy ktoś się dobrze wjeździ, w literku będzie zmuszony wymienić tłumik (nie pozwala na złożenia) i opcjonalnie podnóżki (swoje zdarłem z guma włącznie). Edytowane 3 Stycznia 2007 przez Bandzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano1981 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 słuchajcie fazerowcy, na co zwracać szczególna uwagę w moim fz6s podczas eksploatacji???? :icon_biggrin: to moje pierwsze moto, chciałbym aby służył mi bezawaryjnie..... czy fazerek ma jakieś słabe punkty???? pozdrowionka dla Nevre :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEVRE Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 słuchajcie fazerowcy, na co zwracać szczególna uwagę w moim fz6s podczas eksploatacji???? :wink: to moje pierwsze moto, chciałbym aby służył mi bezawaryjnie..... czy fazerek ma jakieś słabe punkty???? pozdrowionka dla Nevre :notworthy: DZIEKUJE za pozdrowienia i witam wśród Fazerkowiczów :icon_arrow: Mariano :icon_twisted: :smile: Dobrze trafiłeś moge Ci powiedzieć, że koledzy forumowi bardzo dobrze orientują sie w temacie !!!!! POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witaj Mariano. Kilka postow wyzej wymienilem dwa najslabsze punkty w fazerach. Wiecej wad nie znam :banghead:. Same plusy. Musisz tylko o niego dbac, wymieniac wszystko w terminie, pamietac o sprawdzaniu poziomu oleju, naciagu lancucha, etc. i bedzie git. Wszystkie potrzebne informacje znajdziesz w serwisowce (do sciagniecia w dziale Dane Techniczne).Milego smigania Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano1981 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 no co z Wami fazerowcy??? ;) piszcie coś ciekawego o Waszych maszynkach, ja jestem zielony w temacie i chętnie czytam wszystkie uwagi i spostrzeżenia. pozdrawiam, Mariusz vel mariano1981 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 kiedy dokładnie była premiera FZ6 Fazer? wiem ze w Polsce na początku 2004 ale czy mogą być modele z końca 2003? sprowadzone? ogladałem takiego z 2003 i wszytko OK tylko dziwi mnie ten rocznik??? można jakos to sprawdzić? w numerze ramy np.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano1981 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 witam!!! występują roczniki 2003 z końca roku, październik, listopad i grudzień. rocznik można sprawdzić po numerze ramy (ja tak sprawdzałem mojego fz6s) wysyłasz numer ramy do serwisu albo podajesz telefonicznie, i w ciągu doby piszą Tobie kolor malowania, kraj produkcji i rocznik:o) ja sprawdzałem w Marex Motocykle Poznań, opłata 30 zł płatna na konto. pozdrowionka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ FZS600 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 WITAMMAM PYTANIE.CZY ZBIORNIK OD FAZERA 2001 PASUJE DO FAZERA 1999? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revolution Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 kiedy dokładnie była premiera FZ6 Fazer? wiem ze w Polsce na początku 2004 ale czy mogą być modele z końca 2003? sprowadzone? ogladałem takiego z 2003 i wszytko OK tylko dziwi mnie ten rocznik??? można jakos to sprawdzić? w numerze ramy np.? Zadzwoń do Mitsui Motor w Warszawie. Podajesz numer ramy i oni Ci podadzą rok produkcji i kolor malowania w jakim moto wyjechało z fabryki. Dowiesz się tego za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 WITAMMAM PYTANIE.CZY ZBIORNIK OD FAZERA 2001 PASUJE DO FAZERA 1999? Powninien pasować, ten z 2001 jest lepszy ponieważ jest większy :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 ja sprawdzałem w Marex Motocykle Poznań, opłata 30 zł płatna na konto. pozdrowionka!!!!No to okradli Cię na 30 zeta chyba, że coś się zmieniło od początku roku kiedy to sam sprawdzałem numer ramy swojego Fazera. Pisałem maila do serwisu z Wawie i dostałem odpowiedź po paru godzinach za friko. Jakby ktoś z was namierzył przypadkiem stelaż pod owiewkę do Fazera 98-01 to będę wdzięczny za info. Szukam i znaleźć tego badziewia nie mogę, a nówka kosztuje zdecydowanie za dużo jak na moją kieszeń. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 @Boniek na Twoim miejscu nie liczyłbym na znalezienie stelaża w "dobrej" cenie. jeżeli już się pojawiają to za >100 EUR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi