Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

No pieknosci :biggrin:. Musimy sie kiedys spotkac i poscigac :biggrin:. Jakbys mogl kiedys zrobic fotki tych swoich kroccow, zebym wiedzial jak rozpoznac podczas ogledzin ze sa spekane, to bylbym bardzo wdzieczny.

Chcialbym ci zadac jeszcze jedno pytanie, ktore wlasciwie kieruje do wszystkich fazerowiczow. 99% uzywanych, kilkuletnich Fazerow jakie widzialem (glownie na zdjeciach) ma kolektory wydechowe koloru zolto-rdzawego na odcinku przebiegajacym pod silnikiem. Czy to jest cos czym nalezaloby sie martwic i co wymaga specjalnych czynnosci profilaktycznych? Co ciekawe u Liska tego nie widze, chociaz przydaloby sie jeszcze zdjecie drugiej strony motocykla dla lepszej oceny.

Why... So... Serious

to ja tylko napiszę odnośnie króćców... jeżeli Lime wolisz kupować rocznik 2000-2001 ze względu na to, że króćce będą w lepszym stanie to ja bym się nie zgodził. W rocznikach 98-99 jest większa szansa na to, że króćce były już wymieniane i odchodzi Ci wydatek :]

@lisek

to, że k. są delikatnie popękane nie musi oznaczać, że są OK. ja na Twoim miejscu bym nie czekał z wymianą aż gumy zupełnie się rozlecą. ja w swoim miałem popękane od zewnątrz a w środku niby ok, ale i tak moto dziwnie przyspieszało. wydasz na k. 400 zł i będziesz je miał już na wieki wieków, bo na pewno przed ich ponowną wymianą zmienisz moto. sama wymiana jest względnie prosta i można ją zrobić samemu.

pozdrawiam i gratuluję zakupum choć nie wiem czy w tych pieniądzach nie zacząłbym szukać b12 :)

2. nakretka na walku zebatki zdawczej (po uprzednim zdjeciu pokrywy tejze nakretki oczywiscie), ktora potrafi lapac luzy a nawet calkowicie sie odkrecic jesli wymiana napedu nie jest przeprowadzona z zachowaniem nalezytej starannosci.

http://www.foc-u.co.uk/new/e107_images/new...ges/techfz6.jpg

Dla tych znajacych angielski, w zalaczniku jest oficjalny komunikat Yamahy dotyczacy egzemplarzy z wadliwymi nakretkami zebatki zdawczej.

Pozdrawiam

Why... So... Serious

@Lime82

No pewnie że możemy..poganiać :P porobiłem troche fotek krućcom i całemu zwierzakowi :D

co do mocowaqnie zebatki zdaewczej to naszczescie tylko rocznik 2004-2005 ma ten feler

@Ario no może i wymienie zastanowie sie, kto wie ile bede go miał.... jakoś mam ostatino chęć do czestych zmian. Myśle jednak że sie polubimy na dłuższy czas :)

Bandit 1200 podobał mi sie ale tylko roczniki 2001 i wyższe gdzie zmieniono wygląd, fakt faktem moment ma :buttrock:

fotka 1

fotka 2

fotka 3

fotka 4

fotka 4

Edytowane przez lisek

co do mocowaqnie zebatki zdaewczej to naszczescie tylko rocznik 2004-2005 ma ten feler

Bry.

Niestety problem zebatki wystepuje od samego poczatku produkcji Fazera.

Na angielskim FOC znalazlem kiedys oficjalna fiszke Yamahy dla FZS600.

Byla tam nawet podana minimalna srednica gwintowanej czesci walka zdawczego.

pozdr,

ladzior

Bry.

Niestety problem zebatki wystepuje od samego poczatku produkcji Fazera.

Na angielskim FOC znalazlem kiedys oficjalna fiszke Yamahy dla FZS600.

Byla tam nawet podana minimalna srednica gwintowanej czesci walka zdawczego.

pozdr,

ladzior

ja mam rocznik 1998 i problem z trzymaniem zębatki zdawczej również u mnie wystąpił. jestem na szczęście po naprawie i jest git

@lisek

moje króćce wyglądały trochę lepiej i wymieniałem... decyzja należy do Ciebie :icon_mrgreen:

@lisek

moje króćce wyglądały trochę lepiej i wymieniałem... decyzja należy do Ciebie :D

Moze jesteś poprostu nadopiekunczy :icon_mrgreen:

Mam zamiar pośmigać z 2-3 sezony pewnie zrobie jak mówisz.

Dzieki wszystkim za rady pozdro :icon_mrgreen:

No pewnie że możemy..poganiać :D

er... no tak... poganiac... nie poscigac... :smile: :)

Dzieki za fotki. Okazuje sie ze tez masz troche przebarwione kolektory, ale jeszcze nie ma tragedii. Na brytyjskim forum fazerowiczow wyczytalem ze oni je po prostu maluja czarnym Hammeraidem i to wszystko. W przeciwienstwie do Dywersji czy FZ6, FZS-y wychodzily z fabryki z czarnymi kolektorami wiec nie ma problemu.

Why... So... Serious

jeździł ktoś z was fazerka na torze np w poznaniu????

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2007 dobrej przyczepności, pieknych winkielków i zero awarii :)

"

Tra" na torze wyscigowym w poznaniu jezdził nasz kolega forumowy" Bandzior" na Fazerku- literku.

ZAJĄŁ 1 MIEJSCE W KLASIE "PRETENDENTÓW"

Dużo pisał o fazerku i jezdzie - posiada duże doświadczenie :D

POZDROWIENIA

@Lime82

ja już jeżdziłem z dywersją była zabawa jak w kotka i myszke :D wiadomo co było myszka :)

wiesz z kolektorami to może wygladać że są przebarwione, ale to błoto, nie umyłem go na zimę :smile:

normalnie są całe czarne

@NEVRE

Dołączam sie do życzeń :)

Edytowane przez lisek

ja już jeżdziłem z dywersją była zabawa jak w kotka i myszke :D wiadomo co było myszka :)

no jasne :). tak sobie tylko jaja robilem

wiesz z kolektorami to może wygladać że są przebarwione, ale to błoto, nie umyłem go na zimę :smile:

normalnie są całe czarne

no jak tak to spoko. ciesze sie ze to nie jest jakis duzy problem. w razie czego wystarczy troche farby i gotowe :)

Why... So... Serious