Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

W Bandycie są takie same hamulce jak w GSXFie i musze wam powiedzieć że po zmianie na stalowe róznica była bardzo duża. W Fazerze jest dużo mniejsza - heble są fabrycznie bardzo dobre- miemniej polecam wymianę na stalowy oplot.

Z pewnością będe to robił w moim każdym moto - sprawdza się szczególnie przy ostrej jeździe po torze ale i też np w górach.

linki GOODRIDGE kosztuja okolo 400zł i sa super napewno je zakładam na sezon nastepny bo ten juz sie konczy

U mnie drugi bieg wchodzi zawsze, ale za to bardzo głośno w porównaniu do innych biegów, szczegolnie przy ostrzejszym przyspieszaniu. Czy to normalne ?

U mnie drugi bieg wchodzi zawsze, ale za to bardzo głośno w porównaniu do innych biegów, szczegolnie przy ostrzejszym przyspieszaniu. Czy to normalne ?

u mnie tez to jest mam 2005 jak wbijam 2 na mały obrotach to wogole nie ma dzwieku ale jak pociagne na 1 do 8-14tys to taki stukot slychac ale to normalne

Tak to niestety jest w fazerach. I jest to normalne.

Enybady wie ile kosztuje przednia owiewka do FZ6S łacznie z tym stelazem na ktorym sie trzyma??

Owiewka chyba jakieś 400zł, uprzedzając fakty wypełnienie przy baku kole 200(jedno z drógim koło 600zł na wiosne mnie kosztowało, zachciało mi sie w deszczu po mieście jeździć), reflektory tylko oba jako komplet koło 800zł, osobno kupuje sie te okładziny boczne na owiewce ale nie wiem ile kosztują, stelaż tez nie wiem. Z resztą jak zadzwonisz do Yamachy to ci powiedzą. Tylko musisz sie wysłowić poprawnie aby gość po drugiej stronie słuchaweki załapał o co ci sie rozchodzi. Teraz mają magazyn części na europę w Holandii, i co bys nie zamówił pojawi sie w ciągu tygodnia, sprawdziłem.

Pozdrawiam Marcin.

PS. Najpierw zapytałem u siebie w Motomanii a potem w Warszawie na Połczyńskiej, byli zgodni.

Owiewka chyba jakieś 400zł, uprzedzając fakty wypełnienie przy baku kole 200(jedno z drógim koło 600zł na wiosne mnie kosztowało, zachciało mi sie w deszczu po mieście jeździć), reflektory tylko oba jako komplet koło 800zł, osobno kupuje sie te okładziny boczne na owiewce ale nie wiem ile kosztują, stelaż tez nie wiem. Z resztą jak zadzwonisz do Yamachy to ci powiedzą. Tylko musisz sie wysłowić poprawnie aby gość po drugiej stronie słuchaweki załapał o co ci sie rozchodzi. Teraz mają magazyn części na europę w Holandii, i co bys nie zamówił pojawi sie w ciągu tygodnia, sprawdziłem.

Pozdrawiam Marcin.

PS. Najpierw zapytałem u siebie w Motomanii a potem w Warszawie na Połczyńskiej, byli zgodni.

Ja pytalem dzis w Tommargu w Krakowe - cała owiewka (wszystkie plastiki) 2400, lampy 900. A na lancuch rozrzadu z Holandii czekałem 2 tygodnie.

ZGADZAM SIE W PELNI.

OBECNIE JEZDZE R6 I CBR600 (ALBO JEZDZILEM BO ZLAMALEM REKE TYDZIEN TEMU) ALE MAM JESZCZE CALY CZAS FAZERA 600 (PIERWSZY MOTO JAKI KUPILEM), STOI W GARAZU SOBIE BO ZACHCIALO MI SIE PO SPORTOWEMU I TAK BARDZIEJ REPUTACYJNIE.

PO DOSW NA TYCH 3 BAJKACH STWIERDZAM ZE NA WIOSNE SPRZEDAJE I CBR I R6 A BUJAC SIE BEDE FAZERKIEM, WYGODNIE I W MIARE KOMFORTOWO CZEGO NIE MOZNA POW O CBR I R6.

DO PRACY NA ZAKUPY NA WYCIECZKE ITD TYLKO FAZEREM!!!

JAK KTOS LUBI PALIC GUMY I JAZDE NA 1 KOLE TO PROSZE BARDZO CBR I R6 JEST NA OPYCH.

FAJNE MOTORKI ALE JA ZAMIAST STANIE NA DYMIACEJ OPONIE WYBIERAM NAJNORMALNIEJSZA W SWIECIE JAZDE PO ULICACH I SLALOM GIGANT MIEDZY SAMOCHODAMI:))

POZDRO

ZGADZAM SIE W PELNI.

OBECNIE JEZDZE R6 I CBR600 (ALBO JEZDZILEM BO ZLAMALEM REKE TYDZIEN TEMU) ALE MAM JESZCZE CALY CZAS FAZERA 600 (PIERWSZY MOTO JAKI KUPILEM), STOI W GARAZU SOBIE BO ZACHCIALO MI SIE PO SPORTOWEMU I TAK BARDZIEJ REPUTACYJNIE.

PO DOSW NA TYCH 3 BAJKACH STWIERDZAM ZE NA WIOSNE SPRZEDAJE I CBR I R6 A BUJAC SIE BEDE FAZERKIEM, WYGODNIE I W MIARE KOMFORTOWO CZEGO NIE MOZNA POW O CBR I R6.

DO PRACY NA ZAKUPY NA WYCIECZKE ITD TYLKO FAZEREM!!!

JAK KTOS LUBI PALIC GUMY I JAZDE NA 1 KOLE TO PROSZE BARDZO CBR I R6 JEST NA OPYCH.

FAJNE MOTORKI ALE JA ZAMIAST STANIE NA DYMIACEJ OPONIE WYBIERAM NAJNORMALNIEJSZA W SWIECIE JAZDE PO ULICACH I SLALOM GIGANT MIEDZY SAMOCHODAMI:))

POZDRO

I tu Cię pomieram :icon_twisted: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_mrgreen:

Stawiacie z gazu czy pomagacie sobie sprzęgłem ?? Mi narazie nie za bardzo to idzie, próbowałem z gazu narazie.. W dwie osoby jest zupełnie inaczej, sam idzie :smile:

Jedynka z gazu, ale moim zdaniem jakoś nerwowo się to odbywa.Z dwójki przy pomocy klamki sprzegła, ale nie jestem w tym mistrzem więc zaprzestałem tych zabaw :icon_biggrin:

tak srednio jak juz jedziecie , ale nie autostradą

Zazwyczaj staram się dopasowac prędkość do warunków panującyh na drodze, ale zdarza mi się i 140km/h jechac po miescie :bigrazz:

W trasie raczej przedział 140-160->.

120km/h to jakies 6 tys obr./min. Na dłuższa mętę męczące, bo silnik w zakresie 6-7 tys.obr generuje sporo dokuczliwych wibracji jak dla mnie przez co czuje mrowienie w konczynach :rolleyes:

Edytowane przez Wicher

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...